Vi skal her se på en foodprocessor til en skarp pris fra Shark Ninja.
Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve motorenhed til foodprocessoren, en 2,1 liter mixerskål, en skarp hakkekniv med 4 blade, en æltekrog, en 2i1 skære/riveskive samt en brugsvejledning.
Design og funktionalitet
Motorenheden er på 850 watt og kan betjener den med en stribe trykknapper.

Mixerskålen er lavet i kraftigt plastik, med en overdel der låser sig fast, og som yderligere er forsynet med en pakning i låget for at forhindre spild hvis maskinen er helt fyldt op. Der er selvfølgelig et rør med en nedstopper, samt sikkerhedslås der forhindrer maskinen i at starte hvis den ikke er samlet.
Med skålen monteret måler den ca 24 cm x 18 cm x 40.5 cm og vejer 3,5 kg. Den står fast på køkkenbordet, med gummifødder med sugekopper der virkelig suger sig fast.
Ninja Foodprocessor (model BN650EU) bliver betjent med rengøringsvenlige trykknapper på fronten.

Til venstre er der en tænd/sluk knap som aktiverer maskinen. Derefter 4 “Auto IQ” knapper der alle udfører deres eget lille program. Man kan ikke selv indstille dem, og der er ikke noget feedback fra hvad maskinen forarbejder, så selve “IQ” betegnelsen er lidt en gimmic. F.eks. så vil et tryk på “Chop” knappen kører tre pulser med en lille pause i mellem. Det er praktisk, og nok til f.eks. grofthakkede løg. Ønsker man et finere resultat trykker man bare på knappen igen. Men man kan opnå samme resultat med “Pulse” knappen yderst til højre. De to knapper med “Low” og “High” er selvfølgelig kontinuerlig drift med henholdsvis lav hastighed og højeste hastighed.
Selve skålen er forsynet med et vandtæt leje i bunden som overfører motorkraften til tilbehøret i skålen.


Som man ser er det lavet at plastik, så hvor længe det kan holde ved jeg ikke. Men efter min test var der overhovedet ingen skader at se, og skålen var stadig helt vandtæt, så konstruktionen er nok gennemtestet hos Ninja.
Tilbehør er er der ikke meget af, men man får det essentielle. Hakkekniven er en effektiv enhed med hele 4 skarpe skær.

De vinklede knive er effektive til at trække indholdet af skålen ind i knivene. Jeg testede det ved at skære et stort løg i kvarte og komme det i maskinen og efter blot 3 pulser havde jeg grofthakket løg, perfekt til en hotdog 😉
Skal man ælte dej, eller f.eks. røre en fars så kan man bruge æltekniven.

Den har et design der ligner hakkekniven, dog er den helt i plastik og uden skarpe kanter. Den testede jeg ved at røre en almindelig frikadellefars i maskinen, det gjorde den fint.
Endelig er der snitte-, riveskiven. En metalskive der på den ene side har et rivejern, og på den anden en skarp kniv til at snitte.

Den skal sidde øverst i maskinen, så den skal sidde på den lille aksel. Der er selvfølgelig kun en størrelse rivejern og skiveskærer, men størrelsen er fin til f.eks rive en gulerod eller snitte en agurk i skiver. Under min test savnede jeg ikke andre størrelser, råkosten blev helt som jeg ville have den.
Konklusion
Foodprocessoren fra Ninja er en ret basic enhed der kan det essentielle. Og det er faktisk ganske fint med mig at der ikke er 20 stykker tilbehør med som man aldrig får brugt, og som fylder i skabet. Ninjas foodprocessor har klaret alle de opgaver jeg stod overfor i køkkenet, fra at hakke løg, rive råkost, og til at lave en fiskefars helt fra bunden. Og den gjorde det uden at lyde overanstrengt. Og det til en helt fornuftig pris!