torsdag, marts 28, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Qpad DX-80 gaming mus

Test: Qpad DX-80 gaming mus

Vi har været så heldige at få endnu et produkt fra det rebrandede QPAD til test og denne gang er turen kommet til deres DX-80 gaming mus, som er fyldt med lige lidt mere end det allermest nødvendige ved at inkludere en RGB-belysning, som man dog ikke selv er herre over. QPAD DX80 er en simpel, men tilsyneladende funktionel gaming mus, så lad os se nærmere på den.

Hvad er der i æsken?

Der gemmer sig vitterligt intet andet i kassen end selve musen med dertilhørende kabel. Selve æsken er ikke noget man har brugt meget krudt på hellere, men selve musen står illustreret med dertilhørende specifikationer rundt om. Klassisk gaming udstyr.

Design

Det er ikke fordi QPAD revolutionerer designet af gaming mus med QPAD DX80 for der er tale om en ganske simpel mus med ikke for mange detaljer. Dermed ikke sagt at der er tale om en kedelig mus hellere for den har faktisk meget fine detaljer når man tager dens pris i betragtning.

Ved brug af DPI knappen får man også denne mus’ RGB belysning at se, som består af at vise forskellige farver afhængigt af hvilken følsomhed på sensoren man indstiller og da man ikke har software til at styre dette, så er det i følgende seks intervaller; 1.000, 1.600, 2.400, 3.200, 5.000 og 8.000 CPI.

Når man har justeret følsomheden og musen har vist dig hvilken ved at lyse konstant i DPIens farve, så skifter den tilbage til regnbueeffekten, som lyser hele vejen rundt om musen næsten. Der er lys i både bund, logo og scroll-hjul, så det kommer man ikke til at savne. Desværre kan det dog ikke slås fra hellere.

Det eneste, som gør QPAD DX80 til en højrehåndsmus er at den kun har to knapper i siderne og disse er placeret i venstre side, hvor tommelfingeren på højre hånd hviler. Ellers er formen rent faktisk ambidextrous, som det hedder, når den er den samme ved tværsnittet på midten og egentlig kan bruges af begge hænder ligeligt. Jeg forstår at to ekstra knapper havde øget kompleksiteten og måske også krævet noget software, men det er ærgerligt at formen ikke bliver udnyttet til at gøre denne mus egnet til begge hænder, da den efter min mening rent faktisk har en fin form.

I ægte old school stil skal man flippe QPAD DX80 om på hovedet for at tilgå dens knap på undersiden, der lader dig styre dens USB rapporteringshastighed, hvor du kan vælge mellem 125, 500 og 1000 Hz. At man skulle have andet end 1000 slået til ville undre mig.

På producentens hjemmeside finder man en hel masse information om QPAD DX80 musen, men én information udebliver og det er selve vægten. Derfor så jeg mig nødsaget til at bruge en køkkenvægt og efter bedste evne er jeg kommet frem til at QPAD DX80 vejer 122 gram med kabel og cirka 90 gram ved at jeg holder kablet i luften uden at trække i selve musen. Sidstnævnte er nok ikke en så præcis måling, men DX80 føles ret let, så det er nok heller ikke helt ved siden af.

Foruden at være let så er QPAD DX80 en beskeden mus i størrelse. Selve højden er også ret flad og det kan være det behager nogle, men min store hånd er ikke fan umiddelbart. Nu spiller jeg også med palm-grip, så det kan være årsagen hertil.

Funktionalitet

QPAD DX80 er en mus uden brug af speciel software eller særlige drivere. Den virker så snart man slutter den til USB-porten, hvilket også betyder at man ikke kan programmere knapperne på den, skulle man da have behov for det. Det har de fleste ikke alligevel og i “simple” spil som CS:GO og andre skydespil sker det meste andet end det at sigte og skyde via tastaturet.

Knapperne på QPAD DX80 er ret faste og ensartede. Ganske vist er der væsentlig forskel på de to primære knapper og så frem og tilbage knapperne i siden, men de føles alle faste, præcise og med en ret lige vandring. Den eneste knap jeg ikke helt var fan af var den på scrollhjulet, hvor jeg synes der mangler feedback for om man har trykket den ned eller ej.

Selve sensoren er en PWM 3325, og selvom denne efterhånden er godt brugt, så er der tale om en ganske fortrinlig sensor, som længe har været brugt af mange. Den understøtter en CPI op til 8.000 og bevægelser med op til 20 G samt 100 tommer i sekundet. Det er ganske fine tal og jeg oplevede heller ikke at jeg havde nogen som helst udfordringer med at musen ikke ville det jeg forsøgte at få den til. Selvom jeg er langt fra pro niveau, så spiller jeg ofte nok til at jeg mener at ville kunne mærke væsentlige afbræk i musens ageren.

Jeg kunne komfortmæssigt dog bruge en smule mere fylde i QPAD DX80, men måske er jeg på dette punkt også en smule mere krævende end de fleste andre, eftersom jeg udover gaming dyrker basket og har så stor en hånd at jeg kan holde basketball bolden i den ene hånd uden at den falder ud.

Konklusion

Der findes efterhånden et hav af gaming mus derude og det kan være svært at finde den rigtige. Efterhånden så er det sådan at sensorerne er hurtigere end os selv som gamere, hvorfor jeg vil råde folk til at vælge en mus, hvor de er glade for design og form. Hvis det er vigtigt for dig at kunne programmere knapper, så er QPAD DX-80 en mus du bør undgå, men på alle andre punkter er der faktisk tale om en ganske fortrinlig mus med god ydelse, præcis sensor og en behagelig form. For mit eget vedkommende er den lidt for flad, men det er der også nogen som foretrækker og ellers fejler denne mus bestemt ikke noget.

Positivt

  • Flot design
  • God ydeevne
  • Simpel og kræver ikke software

Negativt

  • Smule flad
  • Pris

Pris og tilgængelighed

Set til 471,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har været så heldige at få endnu et produkt fra det rebrandede QPAD til test og denne gang er turen kommet til deres DX-80 gaming mus, som er fyldt med lige lidt mere end det allermest nødvendige ved at inkludere en RGB-belysning, som...Test: Qpad DX-80 gaming mus