Der er ingen tvivl om, at computere har revolutioneret og defineret den tidsalder vi befinder os i. Men siden tablets og smartphones er blevet vildere og hurtigere, smartere og bedre, er der flere og flere ting, der ”outsources” til disse enheder. Specielt i arbejdsregi, hvor computeren i langt højere grad end tidligere, er blevet sekundær.

Mobilen som computer på farten

De fleste kørende sælgere, eller Key Account Managers, som de ynder at kalde sig, lever livet på landevejen og ude hos kunderne. Dermed er mobilitet en meget vigtig faktor, da det er med til at gøre livet nemmere for sælgerne/konsulenterne. Her har man selvfølgelig og selvsagt meget gavn af en laptop, men der findes efterhånden de samme programmer til telefonen som til computeren. Og da der hele tiden og konstant kommer nye app-versioner af kendte og meget anvendte programmer, er mobilen måske ved at overtage pladsen for laptoppen.

Programmer som Microsoft Office pakken, diverse CRM systemer og Google Analytics m.m., har længe været ude som apps, og nu også økonomistyringssystemet Microsoft Dynamics NAV – det der hidtil har været kendt som Navision. Dynamics NAV er skabt til at holde styr på forretningen, økonomien og kunderne, og derfor giver det rigtig god mening, at det er blevet 100 % mobilt. Dels fordi en telefon er et oplagt sted, at holde styr på sine kontakter, men også fordi det er meget mere praktisk, at kunne forberede sine kundemøder og aftaler vha. telefonen og på den måde være meget mere mobil. Specielt hvis man som sælger/konsulent bruger offentlig transport når man skal besøge sine kunder.

Mobil, tablet, computer eller kombi?

Der er sikkert mange konsulenter, der vil sige, at deres mobil er et godt supplement til en computer, men at mobilen i forhold til computeren er en kende upraktisk at arbejde på. Hvis du f.eks. skal sidde og redigere Excel-ark, PowerPoint præsentationer eller besvare lange mails, er det da som hovedregel fint, at det kan gøres via Office pakken til IOS eller Android, ligesom Gmail også fungerer upåklageligt til mobilen – men mange savner nok et lidt større overblik, end man får på en smartphones kombinerede touchskærm og tastetur.

Derfor er tablets i øjeblikket den foretrukne on-the-go computer. Her får vi et langt større overblik og det er mere overskueligt end på mobilen. Den er lettere at skrive på, men fungerer i bund og grund præcis som en smartphone. Dermed sagt, at den er hurtig til at starte op, nem at finde frem/pakke væk. Og så har de fleste nyere tablets eget simkort, hvilket betyder, at internettet altid er indenfor overskuelig rækkevidde.

Og alternativt kan man bruge mobilen som Wi-Fi hot-spot. Det kan man selvfølgelig også via computeren, men så er vi tilbage i de praktiske aspekter. Det skal være nemt, hurtigt og praktisk!

Der er ingen tvivl om, at mobiler og tablets vil blive bedre og bedre, og at computerne – bærbare eller ej – i langt højere grad vil blive erstattet. I hvert fald som vores foretrukne enhed, når der skal arbejde for hånden, mens du er på farten.