I denne guide gennemgår vi trin for trin, hvordan man geninstallere MacOS på en Mac, proceduren er den samme uanset om det er en MacBook (Pro, Air) eller iMac.

Der kan være flere årsager til at lave en komplet re-installation af MacOS, men det vil typisk være ved et eventuelt salg, hvor man ønsker at alt data skal fjernes inden køber overtager denne. Det kan også være man blot ønsker at starte med en helt ren installation.

Vigtigt: Ved at følge denne guide slettes alt data på harddisken, det er derfor vigtigt at man husker at tage backup, da filerne ikke umiddelbart kan genskabes. Mac’en vil blive gendannet som var den ny, eventuelle installerede programmer og andet data vil derfor også gå tabt!

Trin 1

Tag backup af eventuelle filer og andet data du ønsker at gemme, gem på det på ekstern harddisk, USB stick eller lign. og husk at fjern denne fra mac’en bagefter, så data ikke slettes ved en fejl.

Trin 2

Sluk mac’en og hold “command” og R knappen nede, tænd herefter mac’en mens tasterne holdes nede. Efter kort tid bør skærmen “macOS hjælpeprogrammer” tone frem på skærmen.

Trin 3

Vælg nu “diskværkøj” i menuen.

Trin 4

I menuen til venstre under “Intern” vælges systemdisken, i dette tilfælde den der hedder “Macintosh HD”, hvorefter man trykker på “slet” i menuen øverst i vinduet. Luk Diskværktøj ved at trykke på command + Q.

Trin 5

Harddisken er nu tømt for data og macOS skal geninstalleres. Tjek øverst i højre hjørne at Mac’en har adgang til internettet, enten via kablet eller trådløst netværk, da macOS downloades direkte fra internettet. Vælg herefter “Geninstaller macOS”.

Trin 6

Tryk Fortsæt og vent på at installationen er færdig, når den kommer til angivelse af Apple-ID kan man med fordel lukke den ned, således den nye ejer selv kan registrere med hans eller hendes Apple-ID.

Vi håber du kan bruge guide! Har du kommentarer, eller andre tips og tricks, så del dem endelig med os nedenfor!