PR-bureauet Related har igen i år arrangeret eventen TechBrief, og vi var med igen i år. TechBrief konceptet er enkelt, de inviterede firmaer har hver 20 minutter til give en præsentation, og derefter er der produktudstilling hvor skribenterne kan få svar på detaljerede spørgsmål, få pillet ved produkterne og få skabt nogle kontakter til de forskellige firmaer. I år fandt det sted på Radisson Blu SkyCity Hotel i Arlanda lufthavn. Her følger en kort opsummering af de enkelte firmaers indlæg og hvad de præsenterede på produktudstillingen.

BenQ

BenQ laver skærme og projektorer, og lagde vægt på deres Cinematic Color koncept. Når man indspiller en film benytter man en standard for farvesætning der hedder REC 709. Den standard bliver brugt gennem hele kæden fra indspilning til redigering. BenQ lancerede en stribe projektorer der følger REC 709 standarden helt til dørs, så man får den farveoplevelse på sit lærred som har været tiltænkt under hele produktionen af filmen. Det har de klaret dels ved at forbedre farvehjulet inden i DLP projektoren, og dels ved at optimere på softwaren i projektoren.

LLO_2677_Lars

De viste også et par spændende skærme frem, bl.a. deres skærm til professionel fotoredigering, SW2700PT der understøtter 99% af Adobe RGB farverummet, og som har indbygget hardware kalibrering af skærmen.

LLO_2665_Lars

De fremviste også en lækker gamer-skærm i deres XR serie, der var kraftigt kurvet, så man fik optimal betragtningsvinkel helt ud til kanterne. Den har 21:9 format, og selvfølgelig 144 Hz refresh-rate.

LLO_2664_Lars

 

Kingston Technology

Kingston satser hårdt på gaming verdenen, med udstyr under deres HyperX brand. De fremviste ikke nogle deciderede nyheder, men drillede lidt med at der kom en masse spændende produkter i første kvartal næste år. De ville desværre ikke løfte sløret for hvad det kunne være. Deres HyperX serie indeholder både hardware som lynhurtigt RAM og SSD, men også headsets og andet tilbehør. Det kan man se mere om på www.hyperxgaming.com

LLO_2642_Lars

LLO_2655_Lars

Synology

Synology annoncerede at de går i Beta med version 6.0 deres styresystem til deres NAS-produkter, DSM, i midten af november. De fremviste deres DS216 Play NAS, der er en 2 disk NAS med indbygget hardware transcoding af video helt op til 4K opløsning. Så kan DS216 Play streame en video der passer til modtageren, så den samme 4K video f.eks. kan vises i fuld opløsning på et SmartTV, og også på f.eks. en tablet eller mobil i en opløsning der er tilpasset skærmen. De annoncerede opgraderede versioner af deres kendte NAS produkter. De præsenterede også DS716+, som er en Braswell CPU baseret NAS. De havde også en (for mig) overraskelse med, nemlig en netværks router. RT1900ac, som har indbygget båndbredde kontrol så alle enheder på netværket får en fair del af internetforbindelsen. Den er nem at sætte op, og er baseret på samme platform som det DSM vi kender deres NAS. Det betyder også at de har lavet en decideret app-store for routere. Man kan nemlig (som på deres NAS) installere som applikationer på routeren der udvider funktionaliteten.

Logitech

Logitech har genopfundet sig selv, de skifter brand, logo og fokus. De skifter fra at lave produkter til computere, til at lave produkter til mennesker. De lancerer også et nyt brand. Logi. Det første Logi produkt er et minimalt iPad cover, der bliver maksimal beskyttelse hvis man skulle tabe den. De kalder det for Blok, og kommer i tre versioner, Blok som et cover inkl skærmbeskyttelse, Blok case som er et cover med en fodpå bagsiden og Blok Keyboard case som er et cover med fod og aftageligt Bluetooth keyboard. De fremviste også deres gaming produkter, bl.a. deres G910 mekaniske keyboard, hvor de har fået udviklet en speciel kontakt, så vandring er blevet 25% kortere på tasterne. Samtidigt kan hver enkelt tast lyse op i en valgfri farve, så med det tilhørende software kan man loade specielle spil-profiler så de vigtigste taster bliver fremhævet.

LLO_2657_Lars

Jeg fik også lyttet til deres G633 7.1 surround headset, det var meget behageligt at have på, og lyden var ganske fantastisk! Her kan man også indstille lyset til en vilkårlig farve.

LLO_2658_Lars

LG

LG havde en del produkter med. Personligt var det dog deres OLED tv der stjal min opmærksomhed. OLED teknologien gør at man kan få en helt utrolig farvedynamik. Sorte farver på skærmen er absolut sort, og detaljerne i gråtonerne er helt fantastiske. De fremviste også en stribe telefoner, bl.a. deres G4 som kan købes med forskellige luksus bagsider, den de havde med var i flot læder.

LLO_2650_Lars

LLO_2651_Lars

De havde også deres LG Wine med, som er noget så retro som en klap-telefon!

LLO_2653_Lars

LLO_2652_Lars

Som man ser, har den fysiske taster nederst, og øverst er der en touchskærm. Sjovt hybrid-produkt.

De fremviste også deres Smartwatch LG Urbane, som har et flot design der ligner et klassisk ur.

LLO_2654_Lars

Mobotix

Mobitix er en tysk producent af overvågningskameraer. Deres koncept er at al styring og regnekraft ligger direkte i kameraet, så man ikke skal have en kostbar infrastruktur på plads for at udnytte mulighederne. De fremviste hvordan de kunne dække 180 grader med et enkelt kamera med fiskeøje objektiv, og så efterfølgende modvirke forvrængningerne fra objektivet og få normale billeder ud af kameraet. De fremviste også et kamera med normalt kamera kombineret med et IR kamera (varmesyn). Det betyder at man kan overvåge store områder uden at skulle opstille lamper til at lyse området op, da enhver varmekilde vil blive fanget af IR kameraet om natten.

LLO_2648_Lars

Creative

Creative satser også hårdt på gaming verdenen med deres SoundBlaster X brand. De fremviste en serie gaming headsets (H7, H5, H3 og in-ear sættet P5) der var utroligt lette, og samtidigt utrolig solide. Headsettene sad godt på hovedet, for de var foret med memoryskum som man også kender det fra ergonomiske hovedpuder. In-ear sættet havde små riller der holdt det sikkert på plads i øret.

LLO_2667_Lars

De fremviste også  deres eksterne lydkort G5 7.1 surround, der var så specialiseret til gaming at det have en indbygget Scout-mode der forstærkede lyden af fodtrin i spillet. De havde også en stribe Bluetooth højttalere med, bl.a. Roar 2 som er efterfølgeren til Roar som vi tidligere har anmeldt.

LLO_2672_Lars

SanDisk

SanDisk fremviste deres transportable SSD enheder. Deres Extreme 500 er en lille kompakt enhed der kan overføre ca 300 megabyte i sekundet via USB3. Med en pris på den mindste model (120 GB) på under 100 dollar, så tror jeg de kommer til at sælge i stor stil.

LLO_2646_Lars

Til den krævende forbruger så har de også en Extreme 900 serie, som lover hastigheder på 850 megabyte pr sekund via en USB3.1 Gen2 forbindelse. De findes i kapaciteter op til 1,92 TB!

LLO_2647_Lars

Deres Wireless Stick havde også fået en overhaling. SanDisk wireless stick er en klassisk USB stick, der har fået indbygget Wifi så man kan tilgå indholdet fra mobile enheder. Den kan nu indeholde op 128 GB data.

LLO_2660_Lars

Netgear

Netgear havde ikke noget indlæg på messen, men havde til gengæld en udstilling med deres produkter, både deres Arlo overvågningskameraer og en stribe af deres routere. Arlo systemet er 100% trådløse overvågningskameraer der kører på batteri, som via en hub gemmer optagelserne i skyen. Fordi de ikke skal forbindes til noget, og er vandtætte så kan man placere dem steder hvor det vil være for besværligt med et traditionelt kamera. Jeg regner med at eReviews.dk modtager et sæt til test inden for nærmeste fremtid.

LLO_2671_Lars

Det var alt i alt en spændende event, og et godt koncept der bringer skribenter og producenter sammen. eReviews.dk takker for invationen til Related.dk, og håber TechBrief vender stærkt tilbage i 2016.

LLO_2675_Lars