En af verdens mest kendte producenter af lyd indenfor gaming bevæger sig nu for alvor ud på det mobile marked med den nye Turtle Beach M SEVEN, der skal tage kampen op med Beats fra Dre, SMS fra 50 cent og det også mere nærliggende SteelSeries Siberia.
Hvad er der i kassen?
Den lækre kasse foldes ud og indeni finder man Turtle Beach M SEVEN liggende med kabler, taske og de obligatoriske Turtle Beach klistermærker for de fans der bare skal have sådan noget.
Design
Selve kvalitetsindtrykket er det første man bider mærke i med Turtle Beach M SEVEN, som i hænderne dog føles temmelig tungt og stift, men det bør ikke komme som en overraskelse at Turtle Beach M SEVEN er store og en smule tunge når man har med 50mm højttalere at gøre godt med. Det tunge og stive indtryk giver indtrykket af at Turtle Beach M SEVEN er robust og holdbart, hvilket vi også kunne konkludere ved at vride og dreje det uden at det afgav den mindste knirkende lyd.
På overfladen er Turtle Beach M SEVEN primært sort og hvid, endda med flotte hvide syninger på det imiterede læder der går over hovedet og giver en behagelig brugsoplevelse. Blot denne lille detalje er med til at vise at Turtle Beach M SEVEN ikke er et ordinært sæt hovedtelefoner, men at der er mere at komme efter. På ydersiden af ørebøfferne finder man også en snært af chrome-look for at give headsettet dét lille ekstra feel af luksus. Sammen med robustheden, materialerne og detaljerne er dette efter min mening også lykkedes. Om det også efterlever den høje kvalitet på lydsiden vil vores funktionalitetsafsnit afsløre længere nede.
Ørebøfferne er på ydersiden ligeledes udstyret med et par aftagelige plader, som man kan skifte ud med nye (tilkøb) og dermed sætte et mere personligt præg på sine Turtle Beach M SEVEN. De ekstra plader man kan købe til sine Turtle Beach M SEVEN bliver kun relevante i det tilfælde at man kan købe tilpassede versioner, hvor man eksempelvis uploader et valgfrit billede, men vi er naturligvis også klar over de farer dette kan bringe for producenten. I henhold til producentens hjemmeside er denne type mulighed dog på vej, så det gælder om at holde øje.
Når det kommer til hovedtelefoner så er der altid spørgsmålet om kabelrod og forskellige producenters modsvar til dette. På det seneste har man set blandt andet de SMS Audio Street vi tidligere har testet, hvor kablet er fladt og på denne måde mindre tilbøjeligt til at vikle om sig selv, men med Turtle Beach M SEVEN har man søgt en anden løsning, som mange gaming producenter af mus og tastaturer er begyndt at bruge, nemlig vævet stof og det må siges at det er lykkedes at komme udenom problematikken med viklede kabler, men lige i dette tilfælde har det også betydet at kablet er en smule stift og dermed en del sværere at gemme væk da det ”springer” op for netop at undgå at blive viklet ind. Det vævede stofkabel er, ligesom resten af headsettet, udført i sort og hvid. Blot cirka 20 centimeter fra selve Turtle Beach M SEVEN headsettet er kablet splittet og skal sættes sammen med forlængeren, der går i smartphonen og her er den relativt store mikrofon også påsat. Dette kan undre nogle, men det skyldes at Turtle Beach M SEVEN kommer fra en serie af produkter, hvor selve headsettet kan udvides til at bruges med andre platforme end blot mobiltelefon, såsom PC/Mac (med dertilhørende konsol) og/eller PlayStation 3/Xbox 360. Mikrofonen virker fint med iPhone, Android og endda Nokia-smartphones med dertilhørende ekstra kabelforlænger.
Turtle Beach M SEVEN er store, det har vi konstateret og ørebøfferne kan vippes om halsen i ægte DJ-stil, men grundet størrelsen (og det vævede kabel) er de ikke nemme at gemme væk. Dertil kommer den medfølgende praktiske neopren taske, som man kan bruge til opbevaring og dermed undgå støv, snavs og ridser under transporten. Det er dog en taske med eksakt pasform, hvilket gør at headsettet ikke bare glider ned i og man kommer derfor muligvis ikke til at bruge den hver gang i sin travle hverdag da det er nemmere bare at hænge Turtle Beach M SEVEN et sted.
Funktionalitet
Hovedtelefoner er blevet et modefænomen for tiden, det er der nærmest ingen tvivl om, men det er naturligvis stadigvæk ligeså vigtigt, hvor gode de er til at spille musik, som jo er det der skal afskærme en fra omverdenen. Designet har Turtle Beach M SEVEN efter min mening i orden, men lad os se om det også lever op til de nu høje forventninger på lydsiden.
På papiret er Turtle Beach M SEVEN et brag af en fest med store 50mm neodymium magneter højttalere og et bredt lydspektrum. Sætter man sin yndlingsmusik på tager det heller ikke lang tid før man bliver revet med og fordyber sig i tonerne, for idet man smider Turtle Beach M SEVEN over hovedet og om ørerne slutter de sig bekvemt om dit hoved og lyden omkring bliver nærmest fuldt ud isoleret. Selv med musikken slukket skal man nærmest tage dem af hovedet for at kunne snakke ordentligt med nogen. Dette har naturligvis en stor betydning, hvis man har i sinde at benytte sit headset i det uden døre, hvor man kan forvente meget støj fra trafikken og de andre medborgere. Sved er en syre og efter et par timers brug gør den gode isolation i Turtle Beach M SEVEN at ens ører afgiver en smule af denne væske, som har resulteret i at Turtle Beach logoerne i vores eksemplar inde i selve ørebøfferne er begyndt at falme svagt. I vores tilfælde var det dog først noget der fandt sted efter lang tids intensiv brug i et varm miljø, og føler at Turtle Beach M SEVEN er yderst behagelige at have på mens man lytter til musik.
Da man ikke ved, hvilken musik potentielle købere af Turtle Beach M SEVEN kunne finde på at høre vælger vi stort set altid at teste hovedtelefonernes evne til at afspille en bred vifte af genre og sange før vi kommer med vores kommentarer til lydkvaliteten. Dette gjorde vi naturligvis også med Turtle Beach M SEVEN, som imponerer med en god blanding mellem alle toner, men være det en gaming producent, som forbliver loyal overfor sin primære målgruppe er dette sæt, som mange andre i producentens sortiment, en smule bass-tunge. Dette appellerer dog til den bredeste del af befolkningen, der kunne finde på at købe sig et par af disse smarte hovedtelefoner og derfor føler vi ikke det er et problem, men tværtimod en fordel til den type musik, der, for tiden, er meget populær. Fordybelsen i en symfoni er mere end mulig med Turtle Beach M SEVEN, der sørger for at alt andet kan lukkes ude og man kan blive revet med af musikken.
Som allerede nævnt tidligere er det muligt at udvide Turtle Beach M SEVEN via remoten på kablet til at den kan få en masse indstillingsmuligheder når man spiller professionelt til turneringer eller lignende. Dette er vi desværre ikke i stand til at teste i denne omgang, men finder det spændende at man som forbruger kan vælge den ”pakke” der passer mest til ens behov og dermed slippe for omkostningerne til alle de overflødige ting, hvis man alligevel ikke har tænkt sig at bruge headsettet til gaming.
Konklusion
På lydsiden skiller Turtle Beach M SEVEN sig ikke besynderligt meget ud fra konkurrencen, men kvalitetsfølelsen er til gengæld helt i top og man har på fornemmelsen at man har et solidt og robust produkt i hænderne når man holder om det. Det er yderst velegnet til både musik, film og gaming og brillerer her i alle henseender. Grundet læderet på ørebøfferne kan man under varme forhold risikere at ens ører til tider får det varmt, men det er til et godt formål, nemlig lydisoleringen fra omverdenen.
[checklist]
- Kvalitetsfølelsen
- Lyden
- Udvidelsesmulighederne
- Designet
- Robustheden
[/checklist]
[badlist]
- Stor mikrofon
- Stort og en smule klodset
- Lydisoleringen er også lig varme ører
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Setg til 764,-
Find forhandler og den bedste pris på Turtle Beach Ear Force M SEVEN