De seneste MacBook’s fra Apple, både MacBook 12″ og MacBook Pro-serien kommer nu kun med USB-C, hvilket betyder der, for de fleste, opstår et problem for at tilkøbe en eller anden form for dock eller adapter, såfremt man ønsker at tilslutte ekstern skærm, printer, USB sticks,. ekstern harddisk og hvad man ellers kunne finde på at ville have tilsluttet.

Den billigste MacBook Pro 13″ har kun 2 stk. USB-C porte, mens man i MacBook 12″ må nøjes med én enkelt USB-C port. Da USB-C porten også bruges til opladning, er man derfor næsten nødsaget til at investere i en eller flere adaptere, eller en dockingstation.

USB-C adaptere

Der findes efterhånden mange forskellige USB-C adaptere, som er meget velegnet hvis man bare gerne vil kunne tilslutte en USB 3.0 enhed, en ekstern skærm eller noget helt trejde i ny og næ, man skal dog være opmærksom på at man som oftest ikke har gennemgang til USB-C opladning via en sådan adapter, så her vil man stadig skulle bruge én USB-C port til opladning.

Der fås mange forskellige USB-C adaptere på markedet, men som udgangspunkt omdanner de én USB-C port til én anden type, eksempelvis USB 3.0, HDMI, DisplayPort eller lign.

Fælles for alle disse adaptere, er at de er nemme at have med i tasken på farten, eller have liggende derhjemme til lejlighedsvis brug.

Eksempel

MagiCable USB-C to USB 3.0 Adapter – Silver 0,2m – 229,-

USB-C Mini Docks

Har man brug for lidt mere end bare én port og vil man gerne have mulighed for, derhjemme eller på kontoret, at sætte ét kabel i MacBook’en, og på den måde tilslutte ekstern skærm, mus/tastatur, printer og hvad man ellers måtte have brug for, så skal man have fat i én af de, efterhånden, mange forskellige mini docks. Mini docks er typisk udstyret med 3 porte, eksempelvis USB-C, HDMI og USB 3.0 som vil dækkes de flestes behov og så er de stadig så tilpas kompakte at man kan have dem med i tasken.

Eksempel

HAMA 3in1 USB-C Multiport Adapter til USB 3.1, HDMI og USB-C – 399,-

USB-C Dockingstation

Kan man ikke helt nøjes med et par ekstra porte, men savner en mere fuldstændig løsning, så bør man kigge efter deciderede dockingstationer med både kortlæser, alverdens porte og mulighed for gennemføring af strømforsyning.

Der er dog ikke specielt mange af disse på det danske marked, men danske Sandberg har ét enkelt bud der giver USB-porte, HDMI og kortlæser til alverdens kort.

Eksempel

Sandberg USB-C Dock HDMI+SD+USB+USB-C – 599,-

Har du forslag til andre gode USB-C produkter til de nye MacBook’s, så del dem med Os i kommentarfeltet nedenfor!