fredag, maj 3, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Sandberg HeroBlaster wireless headset

Test: Sandberg HeroBlaster wireless headset

Danske Sandberg har udstyret os med et trådløst headset, man kan bruge til gaming og musik. HeroBlaster hedder det og byder på Bluetooth og kablet forbindelse, samt en aftagelig mikrofon og RGB-lys i ørebøfferne. Vi har nærstuderet det i denne test.

Hvad er der i æsken?

I den beskedne æske finder man selve headsettet, et kort USB-kabel til opladning og så et længere kabel med 3.5 mm jack i hver ende til den kablede forbindelse. Derudover er der en en-sides manual til opsætning og brug. Når det kommer til æske og indhold, så holder sandberg det ret beskedent og simpelt, hvilket også er medårsagen til at de kan tilbyde deres produkter til priser de fleste generelt kan være med på.

Design

Sandberg HeroBlaster er et headset med ovale ørebøffer og en stor og bred hovedbøjle. Sandberg logoet er at finde på både ydersiden af ørebøfferne såvel som på hovedbøjlens sider. Inde i selve ørebøfferne finder du store L og R bogstaver, så du ved, hvilken side headsettet vender.

Både ørebøffer og hovedbøjle er polstret med bløde puder og kunstlæder. Det hele føles behageligt mod huden ved berøring. Plastikken på ydersiden af hovedtelefonerne er til gengæld en lidt blød en af slagsen og føles en smule billigere end resten af konstruktionen.

Med en kampvægt på 291 gram er Sandberg HeroBlaster hverken en letvægter eller blandt de helt tunge drenge i klassen. Grundet hovedtelefonernes størrelse er man nærmest ikke i tvivl om at driverne er på de 50mm, som de er, men på en måde virker headsettet ikke voldsomt i sin størrelse.

På den højre ørebøf har man hverken knapper eller porte. Det hele er forbeholdt den venstre side, hvor du i bunden har et 3.5mm jackstik og USB-c til opladning af headsettet. Derudover er det også her hullet til den aftagelige mikrofon er at finde.

De fire knapper, som HeroBlaster er udstyret med, er fine i størrelsen og faste når man trykker på dem. Du er på den måde ikke i tvivl om når du trykker på dem, men til gengæld kan du være i tvivl om, hvilken knap du trykker på, da de ikke er adskilt i hvordan de føles at trykke på. Indtil du lærer headsettet at kende kan det derfor være svært at vide om du er i gang med at skifte sang eller skrue op.

HeroBlaster er i øvrigt en blanding af metal og plastik, samt naturligvis en del andre materialer, men selve konstruktionen er altså fint robust og virker til at kunne holde til lidt af hvert. Headsettet overlevede i hvert fald fint min obligatoriske vridetest uden at knække eller afgive mærkelige lyde. Vridetesten går ganske enkelt ud på at jeg tager headsettet mellem hænderne og vrider og bøjer det udover, hvad man kan forvente man normalt vil komme til at gøre under brug.

Det jeg synes er ret fedt ved designet af HeroBlaster headsettet er at både mikrofon og kabel er aftagelige. Det gør to ting mulige som jeg ser det (det åbenlyse ved at headsettet er trådløst tæller jeg ikke). Et er at man under transport ikke risikerer at tingene knækker, hvis de skulle komme til at ligge uheldigt i tasken, mens det andet er at du kan anvende headsettet til mere end blot hjemme på værelset. Ved at kunne tage mikrofonen af kan du tage headsettet på mens du pendler eller går en tur. Det sorte design hjælper på at headsettet ikke skriger “gaming” – der skal du så bare huske ikke at aktivere LED-lysene, da de er ret afslørende.

Funktionalitet

Der er ikke meget hokus fokus omkring opsætningen af Sandberg HeroBlaster. Du har ikke de store indstillingsmuligheder, så headsettet er bare plug and play og så må du indstille lyd gennem den platform, hvor du bruger headsettet.

Du kan bruge headsettet med kabel via 3.5 mm eller via Bluetooth for trådløs. Det vil sige, hvis du vil game, så er det den kablede option du skal vælge. Selvom Bluetooth 5.1 er langt hurtigere end vi har set i de tidligere Bluetooth udgaver, så er det efter min mening stadig ikke velegnet til gaming. Med mindre man spiller for sig selv i nogle single player spil, hvor det egentlig ikke er så afgørende.

Lydkvalitet

De 50 mm lyddrivere kan spille ret højt. Mere end jeg er sikker på er godt for ørerne i længden. Til gengæld, så er lydkvaliteten noget, der kunne trænge til lidt optimering. HeroBlaster mangler både bund og så er mellemtonerne og de høje toner tit overlappende, så det ender med at være som om lyden er afskærmet eller dæmpet.

Til gaming synes jeg de klarer sig bedre end til musik, fordi detaljegraden egentlig er ok til prisen. I gaming forventer jeg ikke at lyden er “rigtig”, men mere at jeg kan høre hvor tingene kommer fra og det går egentlig fint nok med HeroBlaster. Jeg mangler bassen i de eksplosioner, der er i spillet

Mikrofon

Mikrofonen er ikke underordnet i et gaming headset. Det er afgørende for mange af os at kunne kommunikere med dem vi spiller med. Jeg er vant til at spille med en dedikeret mikrofon med mine kammerater, så de bemærkede med det samme at jeg ikke spillede med mit normale setup, men det var ikke fordi de decideret bad mig om at skifte tilbage. Så helt skidt er lydkvaliteten altså ikke, men mikrofonen har det svært hvis man hæver stemmen for meget. Du kan lytte til en indspilning i nedenstående lydklip.

Komfort

Med sine knap 300 gram er HeroBlaster som nævnt ikke nogen letvægter ligefrem. Dét til trods så er det faktisk slet ikke dens tyngde, der er min udfordring med headsettet her. Det føles ret behageligt og let på hovedet egentlig, så ørepuderne gør sit.

Der hvor jeg er udfordret er ved at hovedtelefonerne ikke omslutter mine ører og der kommer en lille luftlomme forneden. Det er ikke decideret ukomfortabelt, men det er generende når man sidder med dem. Dels fordi man kan mærke hullet og så slipper der også lyd ind denne vej igennem, selvom man forventer at der er tale om et lukket design. Derimod så bliver hverken ører eller hovedbund varme (for mit vedkommende) af at have HeroBlaster på.

Batteritid

Hvis du vil spare på strømmen, så kan du slukke RGB-lyset i siderne, hvilket der ikke er nogen dedikeret knap til, men hvis du dobbeltklikker på tænd/sluk knappen, så skifter du mellem om lyseffekterne skal være tændt eller slukket.

Det betyder dog også at du ikke kan skifte farven på belysningen, men må til gengæld “leve med” at headsettet skifter mellem alle regnbuens farver.

De 10 timer som Sandberg oplyser at headsettet kan holde strøm var efter min mening en smule højt sat. Jeg fik lige omkring 8 timer og 30 minutter cirka, men jeg ved også godt at min måling var foretaget over et par dage, da jeg ikke brugte headsettet i denne tid i træk og det kan have en indflydelse på den samlede batteritid. I øvrigt så er batteritiden uden LED-lysene tændt for med disse tændt rammer jeg snarere omkring fem timers afspilningstid, hvilket heller ikke er skidt. Du kan godt bruge headsettet mens det lader op i øvrigt.

Konklusion

Selvom det kan virke underligt at man har med et trådløst gaming headset at gøre, hvor den trådløse forbinelse mere er til andet end gaming, idet Bluetooth ganske enkelt ikke er hurtig nok, så er det dog en fin kombination, hvor du får ét headset til flere af dine behov.

De er fint komfortable at have på hovedet og holder strøm længe nok til at du kan bruge dem til en hel dags musik. De ender med at lyde lidt hule, og hvis man skruer for højt op bliver det “værre”. Det er dog til prisen ikke absolut katastrofalt, men jeg har set andre headsets lyde bedre til samme pris. Dog er det med HeroBlaster at du får lidt flere funktioner i ved at det både kan forbinde via kabel og Bluetooth samtidigt med at det har RGB lys.

Til prisen er det dog at fint at man ikke skal forvente sig audiofile lyddrivere, når HeroBlaster samtidigt byder på en trådløs forbindelse, LED-lys og et egentlig ganske fint design, men det er altså nævneværdigt at lyden er set bedre. Til gengæld har du fem års garanti, flot design og fine indstillingsmuligheder.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Danske Sandberg har udstyret os med et trådløst headset, man kan bruge til gaming og musik. HeroBlaster hedder det og byder på Bluetooth og kablet forbindelse, samt en aftagelig mikrofon og RGB-lys i ørebøfferne. Vi har nærstuderet det i denne test. Hvad er der i...Test: Sandberg HeroBlaster wireless headset