• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

For et par uger siden anmeldte vi Kingston DataTraveler SE9 og denne gang er det “lillebroderen” vi skal kigge nærmere på.

Kingston DataTraveler 109 ligner føromtalte, men er denne gang udført i plastik istedet for metal. Det gør den lettere, men også lidt mindre “lækker”. Til gengæld er prisen også sat derefter.

Kingston DataTraveler 109 fås med 4, 8 og 16GB kapacitet.

Design og funktionalitet
Kingston DataTraveler 109 er meget lille og er lavet som “ét” stykke plastik. Dvs. selve sticken og USB stikket er én enhed. Dette gør den lidt mere lækker at se på. Kingston DataTraveler 109 er som nævnt lavet i plast, og da den er så kompakt er dette forholdsvis tyndt. USB sticket er derfor også i plast og det er ikke det mest holdbare materiale sammenlignet med metal.

Kingston DataTraveler 109 måler kun 39.00mm x 12.35mm x 4.55mm og vejer få gram så den er nem at have i lommen eller tasken. Yderst er der hul så den kan smides i en nøglering eller bare er lidt nemmere at få ind og ud af USB stikket.

Den kommer preloadet med urDrive, som er en samling af applikationer til Windows, benytter du Mac OSX eller Linux kan du ikke benytte disse. urDrive indolder en række applikationer, bl.a. en webbrowser, spil og meget andet. Vi har lavet en lille video nedenfor, hvor du kan se hvordan urDrive applikationen fungerer og hvad der er af muligheder. Den tilfører en vis merværdi, og skulle jeg vælge mellem et produkt med og uden urDrive – ville jeg vægte urDrive.

Benchmark
Kingston DataTraveler 109 er testet med ATTO Disk Benchmark og som reference er brugt Kingston DataTraveler SE9 som vi har anmeldt for nyligt.

Kingston DataTraveler 109
Maks læsehastighed: 34MB/s
Maks skrivehastighed: 24MB/s

Kingston DataTraveler SE9
Maks læsehastighed: 17MB/s
Maks skrivehastighed: 14MB/s

Som tallene med al tydelighed viser, er Kingston DataTraveler 109 væsentligt hurtigere end Kingston DataTraveler SE9 – så her har hastigheden klart vundet over designet. Samlet set synes jeg der er tale om en glimrende ydeevne, særligt med prisen in mente.

Konklusion
Kingston DataTraveler 109 er en lille smart USB Stick med fart på – både ved læsning og skrivning. Du får et USB Stick i plast, men til gengæld en feature kaldet urDrive som giver dig en merværdi i form af forskellige applikationer, der desværre kun kan afvikles på Windows.

Kingston DataTraveler 109 er et godt og sikkert køb!

Pris og tilgængelighed
Priser fra 67,- (8GB)
Find den bedste pris på Kingston DataTraveler 109

Udlånt af
Kingston