• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Det er endnu en gang blevet tid til at kigge på de fleste gameres vigtigste værktøj, nemlig musen, som i denne omgang er Roccat Kone Pure. Roccat har tidligere med deres gaming tilbehør vist at de har god stil og blander godt design med tysk ingeniørkunst. De sætter tydeligvis gameren i fokus og derfor kigger vi her på om de efterlever gamerens høje krav i denne anmeldelse.

Hvad er der i kassen?

Der er intet unødvendigt i kassen og denne indeholder derfor ikke andet end Roccat Kone Pure musen og en manual. Æsken er mulig at folde ud så man kan se ind til musen gennem den gennemsigtige plastik og til en hvis grad mærke formen af musen, men som vi har sagt tidligere giver dette aldrig et retvisende billede af musen, idet den naturligvis vil være mindre når den kommer ud af pakken.

Design

Når man sidder med Roccat Kone Pure i hånden så er man ikke i tvivl om at der er tale om en gaming mus. Dette er til trods for at den dominante sorte farve ikke nødvendigvis oser af gaming passion, men det gør det overordnede design. Designet af Roccat Kone Pure er både diskret, men kurverne, knapperne og Roccat logoet viser tydeligt hvad der er med at gøre. Overfladen er en blødere plastik, som ligger rigtig godt i hænderne og føles behagelig under fingrene. Formen og overfladen arbejder sammen til at man ved lige nøjagtig hvor man har sin hånd og dermed har den absolutte kontrol over musen. Kablet i Roccat Kone Pure følger trenden og er af vævet stofbetræk for at modstå indvikling på eller under skrivebordet.

Knapperne på Roccat Kone Pure er velplaceret og er let tilgængelige for både en mindre og mellemstor hånd. Selv større hænder vil kunne arbejde med denne mus, men jo større håndfladen bliver des svære bliver det at finde plads til at placere de to yderste fingre, for musen buer indad i ydresiden og efterlader altså de to fingre enten i den frie luft eller hvilende på musemåtten. For at komme tilbage til museknapperne er disse tilpas modstandsdygtige og man mærker tydeligt at Roccat Kone Pure er et gennemtænkt og gennemtestet produkt og tilmed af den korrekte målgruppe. Roccat Kone Pure er udstyret med 7 programerbare knapper samt et scroll-hjul, som vi var yderst tilfredse med. Modstanden i scroll-hjulet på Roccat Kone Pure var velbalanceret og med god feedback som man til tider kan savne i en god mus.

Roccat logoet er placeret i nederste højre hjørne af musen og kan ved hjælp af den software man skal installere skifte farve, blinke eller slukkes helt. Dette er ligesom altid lir og ikke noget af særlig funktion, men det unikke ved Roccat er at man har mulighed for at skifte mellem et hav af farver (16,8 millioner for at være mere nøjagtig). Selve designet af denne software kunne dog være mere overskueligt for alle funktioner og beskrivelser er tæt pakket sammen for at fylde så lidt på skærmen som muligt, men efter min mening måtte det gerne fylde meget mere så jeg nemmere kan indstille musen og så spille videre. Det er en mindre detalje naturligvis, som ikke skal afholde en fra at kigge på en mus med fremragende design.

Funktionalitet

Lad os starte med at få de tekniske termer skudt af så vi kan fokusere på hvordan de i det hele taget fungerer sammen på en musemåtte, hvilket i bund og grund er det vigtigste. Bemærk venligst at for at få det fulde udbytte af Roccat Kone Pure skal man installere driveren, som muliggør programering af knapper, Roccat Talk, skift af farver og meget mere.

Roccat Kone Pure er udstyret med: en 32-bit 72 MHz turbo core v2 processor, en 8200 dpi Pro Aim (R3) lasersensor, 576KB indbygget hukommelse, Roccat Easy-Shift[+] og TDCU.

Den høje dpi og kraftige processor gør at musen er hurtig og responsiv i enhver situation, også hvis man har stået stille med den og så pludselig laver en hurtig bevægelse. Der var intet delay på noget tidspunkt og Roccat Kone Pure svigtede os ikke, hverken i skyde- eller strategispil, hvor både præcision og fart er vigtige parametre.

EasyShift[+] gør at man skal bruge en knap for at aktivere en anden funktion på en eksisterende knap. Dette gør at antallet af knapper på musen bliver fordoblet (minus den knap der bruges til Easy-Shift[+]) og takket være de responsive og velplacerede knapper på Roccat Kone Pure virker dette også ganske fornuftigt uden at ens fingre er ved at gå i spasme hver gang man aktiverer funktionen.

TDCU, Tracking & Distance Control Unit, er integreret i Roccat Kone Pure og analyserer den overflade du bruger musen på, eksempelvis en musemåtte, for at tilpasse sensoren til at virke optimalt på denne. Det var ikke noget vi var i stand til at måle, men kunne konstatere at Roccat Kone Pure opførte sig strålende uanset hvilken musemåtte/underlag vi brugte.

Roccat Kone Pure indeholder også nogle funktioner som vi desværre ikke havde mulighed for at teste. En af disse var Roccat R.A.D. som er et trofæ-system, som belønner brugeren med nogle acvhievements alt afhængig af hvor meget han har brugt musen og hvordan. Disse achievements kender man efterhånden fra de fleste nye spil og selvom det ikke gør nogen forskel i funktionaliteten er det meget underholdende. Det virkede dog til at være en mere tidskrævende proces at teste disse igennem end der var tid til med dette review.

Det andet vi ikke var i stand til at teste med Roccat Kone Pure var Roccat Talk, som muliggør at Roccat tilbehørsprodukter snakker sammen på tværs og funktionerne bliver delt mellem dem så man kan tilpasse og skræddersy sin spilleoplevelse helt efter egne ønsker og behov.

http://media.ereviews.dk/#38

Konklusion

Trods et lille designmæssigt udfald, hvor de yderste fingre havde svært ved at finde et sted at hvile, hvis man har store hænder, så er Roccat Kone Pure en mus der har overrasket og ydet yderst positivt. Den er præcis, hurtig og med tilpasningsmuligheder, hvilket alt sammen gør en ganske fornuftig mus vi kan anbefale til enhver gamer, uanset spiltype takket være Easy-Shift[+].

  • Præcis og hurtig
  • Programmerbar
  • Gode knapper
  • Easy-Shift[+]
  • Ingen hvile i ydersiden
  • Uoverskuelig software

Pris og tilgængelighed

Set til 599,-

Find den bedste pris på Roccat Kone Pure

Udlånt af

ROCCAT