• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Acer’s nye Spin 7 er en 14″ bærbar PC der ikke fylder mere end en traditionel 13,3″ bærbar PC, dette skyldes at man har ladet skærmen gå næsten hele ud til kanten og dermed har “sparet” på det samlede footprint. Modellen kommer med Full HD touch-skærm med IPS panel og skærmen kan flippes hele vejen rundt, så PC’en kan bruges som tablet, i “tent” mode, som traditionel PC og blot som skærm.

Med en pris på lige omkring 11.000 er det ikke en billig PC, men der er til gengæld også tale om en yderst kraftig PC med mange fede features – vi har set nærmere på den.

Design og features

Det første man umiddelbar bemærker er at Spin 7 er utrolig slank, samtidig er vægten imponerende lav for en 14″ bærbar PC med touchskærm, kun 1,25 kg., læg hertil samtidig at den rent faktisk er udstyret med en kraftig Intel Core i7 processor.

Spin 7 er udført i metalfinish indvendigt, såvel som på låget, hvilket er med til at give en god kvalitetsfornemmelse. Designet når den er lukket er meget diskret, det er kun de sølvfarvede hængsler der bryder det mørke design.

Tilslutningsmulighederne er er dog begrænsede til 2 USB-C porte og udgang til hovedtelefoner/headset, samt en on/off knap på venstre side sammen med volume-kontrol som er praktisk placeret hvis den bruges i én af de tilstande som ikke er den traditionelle bærbar-mode.

Under tastaturet er en kæmpe touchpad placeret, faktisk fornemmer man at der er en form for konkurrence fra PC producenterne i forhold til hvem der kan lave den største touchpad. Tastaturet er én af denne bærbare computers helt store forcer, for det er virkelig lækkert. Der er dog plads mellem tasterne, anslaget er blødt og lækkert og så er det meget støjsvagt – hvilket gør det perfekt til eksempelvis studiebrug hvor man ikke ønsker at forstyrre sine med-studerende mere end højst nødvendigt. Dog er tastaturet ikke bagbelyst, hvilket kan være en show-stopper for nogle. Touchpadden er, som tidligere nævnt, enorm og fungerer ligeledes ganske glimrende, den er ret præcis og let-betjent.

Rent fysisk fylder den ikke mere end en 13,3″ bærbar computer, men da skærmen går næsten helt ud til kanten, er der faktisk blevet plads til en 14″ skærm. Skærmen er naturligvis med IPS panel og Full HD opløsning, hvilket er alt rigeligt på en skærm af denne størrelse. Som nævnt indledningsvis kan skærmen flippes hele vejen rundt, hvilket betyder at den ikke kun man benyttes som en traditionel bærbar computer, men også som skærm, tablet eller i “tent” mode hvor den står oprejst som et telt, heraf navnet. Skærmen reagerer som den skal ved touch-brug og står knivskarpt, trods det “kun” er Full HD opløsning. Brugen af IPS panel gør ligeledes at farvene er super realistiske og naturlige, hvilket er en fornøjelse i brug, uanset om man bare bruger den til kontorarbejde, afspiller film eller redigerer billeder. Skærmens hængsler gør det nemt at justere skærmen og flippe den hele vejen rundt, men jeg kunne godt have ønsket mig lidt kraftigere hængsler med lidt mere modstand.

Med Core i7-processor, en god portion RAM og 256GB SSD er der også godt med fart over feltet på hardware-siden, hvilket bakkes op af understøttelse af Wireless AC-netværk (Kræver kompatibel router) og Bluetooth som muligheder for trådløs forbindelse. Denne bestykning gør at den klarer alle opgaver let og elegant, uden at miste pusten – dog er den, grundet det manglende dedikerede grafikkort, ingen spillemaskine.

På forbindelses-siden må man nøjes med 2 USB-C porte og én enkelt port til headset eller hovedtelefoner, hvilket kan være lidt upraktisk da udvalget af USB-C enheder stadig er lidt begrænset. Der findes dog mange forskellige USB-C adaptere til både Windows-baserede computere og MacBooks (Se mere) så kan via en adapter kan tilslutte bl.a. traditionelle USB-enheder såsom USB sticks, printere og meget andet. Fordelen ved brug af USB-C er at portene både kan bruges til data og opladning, det betyder også at man kan bruge USB-C opladere på tværs af enheder, eksempelvis Mac og PC.

Vægtmæssigt ligger Spin 7 på 1,25 kg., hvilket må siges at være godkendt for en 14″ bærbar computer med touch-skærm og yderst kraftfuld hardware. Vægtfordelingen er dog, som de fleste andre touch-baserede bærbare computere, lidt skæv – fordi skærmen er forholdsvis tung. Det er det kompromis man må leve med, når og hvis man ønsker en touch-skærm. Størrelsesmæssigt er der bestemt heller ikke noget af udsætte på Spin 7, den er imponerende slank og har en meget elegant profil, uanset om låget er åbent eller lukket.

Materialemæssigt er Spin 7 udført i en kombination af metal og plast og med sine afrundede, men alligevel skarpe kanter, henledes tankerne til Apple’s MacBooks. Materialerne er ganske lækre, men den mat-sorte overflade er dog også ret modtagelig overfor fedt-fingre og kan hurtigt komme til at se lidt træls ud når lyset falder rigtig på den.

Lydmæssigt vil man ikke forvente det helt store af så slank en computer, men det er rent faktisk lykkedes Acer at placere et par hæderlige højtalere i bunden af Spin 7 – én i hver side. Dog skal man ikke forvente biograf-lignende lydkvalitet, men i forhold til hvad man kan og bør forvente er lyden rent faktisk udmærket.

Specifikationer

  • Intel Core i7-7Y75
  • 8GB RAM
  • 256GB SSD
  • 14″ Full HD touch skærm (IPS panel)
  • 802.11ac Wi-Fi samt Bluetooth
  • HD Webcam
  • 2 USB-C porte samt stik til hovedtelefoner
  • Vægt: 1,25 kg.

(Bemærk: Modellen findes i flere konfigurationer…)

Konklusion

I Acer’s Spin 7 får man “hele pakken” og den henvender sig derfor i høj grad til den kreative bruger der ikke ønsker at gå på kompromis, den kan bruges til både skole og studiebrug, ligesom den er oplagt til underholdning og seriøs arbejdsbrug da den er udstyret med yderst kraftig hardware.

Nogle vil elske touch-skærmen, mens andre måske aldrig vil få den brugt – personligt må jeg erkende at jeg sjældent får brugt min egen bærbare computer med touch-skærm, men mit behov er måske også mere arbejdshest, end underholdningsmaskine. Tastaturet er fremragende, lydløst og lækkert at bruge, men jeg savner dog bagbelysningen – hvilket burde være standard på en bærbar computer til over 10.000.

Kan man leve uden bagbelyst tastatur og med et begrænset antal tilslutningsmuligheder, så får man i Spin 7 en vaske-ægte underholdningsmaskine med kraftig hardware til lige over 10.000, som er nem at have med rundt da den hverken vejer eller fylder noget særligt.

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 11.000,-