• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Vi har efterhånden set på mange Bluetooth højttalere her på eReviews.dk. Men den vi skal se på her, skiller sig noget ud fra mængden. Den er nemlig beregnet til at bruge i brusebadet. Lad os se nærmere på Aquatunes.

Hvad er der i kassen

LLO_3420_Lars

I kassen finder vi Aquatunes højttaleren, opladestationen, monteringsbeslag til brusestang inkl gummi-indlæg i forskellige størrelser, samt en kort brugsvejledning.

Design og funktionalitet

Aquatunes er lavet som et samarbejde mellem Philips og Grohe. Det er altså to af de store spillere indenfor lyd og badeværelsestilbehør. Aquatunes er i alt sin enkelthed en vandtæt højttaler man monterer på brusestangen i badet. Monteringsbeslaget kan skilles ad så det kan monteres på brusestangen uden at man skal skrue brusestangen ned først. Beslaget kan gabe over runde brusestænger fra 20 mm til 25 mm i diameter, alt efter hvilket gummi-indlæg man benytter.

BruseStang

Aquatunes højttaleren låses fast på beslaget med et lille vrid, og så sidder den solidt monteret.

LLO_3428_Lars

Aquatunes har en opgivet batteritid på omkring 8 timer, og når den skal lades op sker det i en vandtæt induktions oplader, som vi f.eks. kender det fra elektriske tandbørster.

LLO_3424_Lars

Hverken oplader eller Aquatunes højttaleren har synlige elektroder, strømmer bliver overført ved hjælp af elektromagnetisme. Aquatunes kan forsat spille når den står i opladeren.

LLO_3422_Lars

Selve betjeningen af Aquatunes højttaleren sker med vandtætte knapper langs kanten af enheden. Når først telefonen er parret via Bluetooth kan man derfor placere den et tørt og sikkert sted på badeværelset, og betjene musikafspilningen direkte fra Aquatunes.

LLO_3432_Lars

På toppen (når Aquatunes er monteret på brusestangen) sidder volumen op/ned, og i midten en tænd/sluk knap. Lysdioden viser om enheden er tændt, om den er ved at løbe tør for strøm, og om den oplader.

LLO_3431_Lars

På højre side er der knapper til at skifte musik nummer, og en knap til at starte en Bluetooth parring. Lysdioden viser Bluetooth forbindelsens status.

Bluetooth rækkevidden er glimrende, mindst 6-7 meter, og altså rigeligt til at dække selv store badeværelser. Selve højttaleren er en enkelt fuldtone enhed på 1,5 tommer. Man skal altså ikke forvente meget bas fra en så lille højttaler. Lyden er da også ret domineret af diskanten, specielt hvis man skruer godt op for den. Stortrommer lyder noget tynde, og den dybe bas er der slet ikke. Stemmer og de fleste akustiske instrumenter står dog fint, og generelt er den fin til baggrundsmusik eller radionyheder i badet, hvilket også må siges at være dens primære formål. Det er i hvert fald de færreste der forventer at skulle lytte kritisk til musik, mens bruseren løber. Betjeningen af knapperne er fin, selv med våde hænder. Det er også nemt at klikke den fri af beslaget og tage den med sig rundt i huset.

Konklusion

Aquatunes er lavet af Philips og Grohe, og så forventer jeg også at kvaliteten er høj. Det er den mekaniske kvalitet bestemt også! Den har et lækkert design, lavet i gode materialer, og har både et gennemtænkt monteringsbeslag og oplader. Men lydkvaliteten lever ikke helt op til mine forventninger. Der er ikke meget bas i den lille højttaler, og skruer man op så kan musikken blive noget skinger. Den kan ikke spille voldsomt højt, men dog højt nok til overdøve bruseren, og til at spille et badeværelse op. Den lidt gennemsnitlige lydkvalitet, holdt sammen med at prisen er i den høje ende gør at vi ikke kan ramme de helt høje karakterer for Aquatunes.

Pris og tilgængelighed

Aquatunes er set til 999,-

Se aktuel pris hos PriceRunner