lørdag, april 27, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Blue Sadie

Test: Blue Sadie

Blue Microphones er nok mest kendt fra deres Yeti mikrofon som har vundet indpas hos mange gamere og Youtube’ere. Men de har fornylig lanceret to high-end audiofile hovedtelefoner, deres topmodel Ella, og en lidt billigere high-end model Sadie. Vi har fået begge modeller til test, og i denne anmeldelse skal vi se nærmere på Sadie.

Hvad er der i kassen?

Sadie bliver leveret i en ret stor og solid kasse.

Kassen er udsmykket med billeder af Blue Microphones Sadie hovedtelefoner.

Når man skærer tapen over, og åbner kassen, så bliver Sadie hovedtelefonerne flot præsenteret.

I kassen finder vi:

  • Sadie hovedtelefonerne
  • Lydkabel på 3 meter
  • Lydkabel på 1,2 meter med telefon betjening på ledningen
  • USB kabel til opladning
  • Omformer fra 3,5 mm stik, til 1/4 tomme stik.
  • En blød stofpose til opbevaring af hovedtelefonerne
  • En brugsvejledning

Design og funktionalitet

Blue Microphones Sadie lavet i plastik og metal, og er polsteret med blødt memory-foam som former sig til hovedformen. Ørekopperne er i fuld størrelse og omslutter øret helt, mens polstringen med memory-foam og lækkert kunstlæder lukker helt tæt så det er minimalt med lyd der kan trænge ind fra omverdenen. Bøjlen er ligeledes polsteret med et tykt lag memory-foam og kunstlæder så de ikke generer når de hviler på toppen af hovedet. Ser man dem i profil lægger man straks mærke til at ophænget er noget anderledes end man kender det fra andre hovedtelefoner.

Man justerer ikke størrelse ved at skyde bøjlen sammen som man ser på langt de fleste hovedtelefoner. På Sadie er der et drejeled der fører bøjlen tættere på ørekopperne, og det betyder samtidigt at ørekopperne roterer en smule, så de faktisk følger ørets naturlige form. Ser man nærmere på bøjlen, så ser man at den består af to dele, og det er en løsning inspireret af affjedringen i en Formel 1 racerbil. Det betyder at ørekopperne er parallelle lige meget for meget man udvider hovedtelefoner, og ikke lige som andre hvor underdelen af ørekopperne vil være længere fra hinanden end den øverste del. Det betyder at presset på siden af hovedet er jævnt over hele ørekoppens kant, noget som er med til at forbedre komforten ganske betragteligt.

Alle disse ingeniørmæssige detaljer er med til at højne bærekomforten, og det er også nødvendigt for Sadie er ikke nogen letvægter, hovedtelefonerne vejer 444 gram. Grunden til den høje vægt er at de har indbygget batteri og forstærker! Man lader batteriet op via USB, og et lille stik på venstre ørekop.

Batteriet kan drive den indbyggede forstærker i ca 12 timer, og løber batteriet tør kan man stadig lytte til musik blot uden hjælp fra den indbyggede forstærker. Hvorfor skal der så være en forstærker i et par hovedtelefoner? For det første så har Sadie en 50 mm enhed i hver ørekop, og det kræver noget af musikafspilleren at drive dem effektivt, og for det andet så giver en forstærker muligheden for at forme lyden så den passer til enhederne og ørekoppens rumfang. Den indbyggede forstærker har tre tilstande; Off, On, On+. On og Off giver sig selv, mens On+ giver musikken et løft i den dybeste bas. Det giver noget varme til især ældre indspilninger der måske kommer fra vinylplader hvor der mangler lidt bund i musikken. Hele forstærkeren, inkl det ekstra bass-kredsløb er bygget op analogt, der er altså ikke noget digitalkonvertering og signalprocessering, det hele er bygget op som i “gamle dage”, og det giver lyden nogle helt specielle kvaliteter.

Man vælger forstærkerindstilling ved at dreje en metal krans der sidder omkring stikket til lydkablet.

I Off indstillingen så spiller Sadie som et glimrende sæt hovedtelefoner, der skal skrues lidt op for at de yder deres bedste, men så får man også en rigtig god og kontant bass, og stemmer er nemme at skille fra hinanden, mens diskanten måske godt kunne være lidt sprødere. Når man skifter til On, så HUSK at skrue ned for musikafspilleren først, for når forstærkeren er tændt, så kan Sadie virkelig spille højt, så højt at jeg ville være oprigtigt nervøs for mine ører hvis jeg skruede helt op! Men når man har skruet ned for musikkilden, og tænder forstærkeren så kan man langsomt skrue lidt op til et niveau der er passende. Og her kommer der liv i Sadie!

Lyden får et løft der i starten ikke umiddelbart er hørbart fordi de ikke farver lyden på nogen måde. Men man fornemmer hurtigt at der er sket noget godt med lyden. Bassen er bare lige lidt mere tight og punchy, stemmerne bliver lidt mere detaljerede, og diskanten får et lille boost så de matcher resten af lydbilledet. Sadie hovedtelefonerne er utroligt detaljerede, og skal man have fuldt udbytte af dem, så kræver det at man har noget musik i god indspilningskvalitet. En middelmådig MP3 fil lyder ikke særlig spændende, Sadie kan simpelthen afsløre fejl i både formatet og indspilningen. Jeg har lyttet til meget musik jeg kendte i forvejen, og det er sket flere gange at jeg har opdaget noget jeg ikke har hørt før. Det kan være sangeren der trækker vejret ind inden sangen starter, eller f.eks. en bas der får trommesættet til at “rasle” lidt med. Alt sammen ting jeg aldrig havde hørt før. Spiller man musik i god kvalitet så bliver man belønnet med en dynamisk og detaljeret lyd. Vælger man On+ indstillingen så mærker man hurtigt at de laveste frekvenser får et boost, og på nogle indspilninger så bliver bassen for meget, men jeg har også lyttet til gamle indspilninger og her var On+ indstillingen meget passende, så det må være op til ens personlige præference hvilken indstilling man foretrækker. Det eneste jeg kunne høre der ændrede sig var bassen, resten af lydbilledet var ligeså balanceret og imponerende som ved On indstillingen.

Når forstærkeren er aktiv, så er der et svagt hvidt lys bag Blue logoet uden på hver ørekop. Lyset blinker når batteriet er ved at løbe tør. Lyset er ligeledes tændt når man lader Sadie op, og det slukker når opladningen er færdig. Glemmer man at slukke forstærkeren når man tager hovedtelefonerne af, så slukker den af sig selv når ørekopperne kommer tæt på hinanden, en rigtig praktisk detalje i den daglige brug.

Bruger man kablet med in-line mikrofon og telefonbetjening, så kan man styre volumen, skifte musiknummer og selvfølgelig håndtere telefonopkald. Lyden under telefonopkald er rigtig god, modparten i mit opkald sagde at lyden var klar og tydelig, og det samme gjorde sig gældende for lyden jeg hørte under opkaldet.

Konklusion

Sadie er et sæt hovedtelefoner i den høje ende af prisskalaen, så forventningerne var høje. Og lydmæssigt blev det helt og holdent opfyldt! Lyden er detaljeret, luftig, kontant, og meget musikalsk. Komforten er derimod ikke så imponerende, vægten gør at det ikke er hovedtelefoner jeg ville have på mens jeg bevæger mig rundt, og så mærkede jeg at bøjlen trykkede lidt oven på mit hoved, så jeg var bestemt opmærksom på at jeg havde hovedtelefonerne på, så det var svært at svæve helt ind i musikken. Til kontorbrug er de glimrende, de lukker en hel del støj ude, og kan spille voldsomt højt, selv når de er koblet til f.eks. hovedtelefonstikket på en laptop. Fodrer man dem med en lydkilde af høj kvalitet, så bliver man belønnet med en helt fantastisk lyd. Men de er også så detaljerede at dårlige indspilninger bliver afsløret med det samme.

[checklist]

  • Lydkvaliteten!
  • Konstruktionen

[/checklist]
[badlist]

  • Vægten
  • Prisen
  • Lidt billige kabler

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Dansk pris ikke kendt endnu, men forventet pris på omkring 3.500,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Blue Microphones er nok mest kendt fra deres Yeti mikrofon som har vundet indpas hos mange gamere og Youtube'ere. Men de har fornylig lanceret to high-end audiofile hovedtelefoner, deres topmodel Ella, og en lidt billigere high-end model Sadie. Vi har fået begge modeller til...Test: Blue Sadie