• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Ret så længe har Logitech Presenteren været en favorit blandt præsentører, talere og lignende på de mange scener og mødelokaler verden over. Alligevel syntes man at det var tid til en fornyelse på denne front og denne kommer så i form af Logitech Spotlight, som jeg har haft med til diverse møder, hvor dette gav mening for at kunne give en vurdering, som du kan læse med omkring her.

Hvad er der i æsken?

Selve æsken til Logitech Spotlight er der ikke meget om, men når man tager den øverste del af, så får man selve fjernbetjeningen i toppen præsenteret, som var det den nyeste smartphone man havde fået mellem hænderne. I selve æsken finder man foruden fjernbetjeningen, som i øvrigt gemmer på den trådløse modtager inde i sig, også et opladekabel med USB-C og et etui.

Design

Logitech Spotlight er et rigtig veludført og lækkert stykke hardware, som føles kvalitetsfuld at røre ved grundet sin metalliske overflade og dejligt bløde knapper. Vores udgave i koksgrå metal, kaldet Slate hos producenten, fås også i Gold og Sølvgrå afhængigt af ens smag og behag.

Designet af Logitech Spotlight er væsentligt anderledes end tidligere presentere fra Logitech i den forstand at der her er kælet langt mere for æstetikken end om ergonomien. Hvad jeg mener med det er at Logitech Spotlight ingen konturer har, der former sig efter brugerens fingre og håndhule, mens dette tydeligt er tilfældet med eksempelvis R700.

Dermed ikke sagt at Logitech Spotlight er uhandy eller ubehagelig at have med at gøre, men derimod blot at man har tænkt lidt mere på udseendet og præsentationen af selve enheden og det synes jeg personligt faktisk er kærkomment, for Presenter serien har jeg aldrig syntes var bestemt flot. Logitech har trods alt på design fronten noget at leve op til og sætter også virksomhedsrekord ved at have 15 GOOD DESIGN 2016 awards. Logitech Spotlight nåede ikke med på denne liste, men det er jeg faktisk ikke i tvivl om at den fortjener, for den ser ganske lækker ud.

Derudover føles Logitech Spotlight lækker at have med at gøre i hånden og når man præsenterer er man aldrig i tvivl om, hvor de forskellige funktioner ligger så man ikke behøver at kigge ned på enheden for at sikre sig man ikke trykker forkert.

Logitech Spotlight er med et indbygget genopladeligt batteri, hvilket med én opladning kan holde op imod 3 måneders præsentationer ved normal brug. Denne kunne jeg ikke efterprøve og med mit brug holdte den nok også længere da mit job ikke er nær så præsentationsafhængigt, forudsat man kan stole på det der står i appen. Den lader via USB-C kablet som medfølger og som i den anden ende har et almindeligt USB kabel.

Man har et lille etui lavet af en form for kunstlæder, som man kan opbevare sin Logitech Spotlight i under transport. Det er en fin lille detalje og selvom det “bare” er kunstlæder, så er det hele lækkert og veludført ligesom selve Logitech Spotlight presenteren.

Funktionalitet

Ved blot at forbinde Logitech Spotlight til sin PC eller Mac, så får man en styringsenhed og ikke meget andet. Denne kan man bruge til at skifte slides med og bevæge sin musemarkør med, men ikke meget andet. Man får mest ud af enheden ved at installere og køre Logitech Presentation appen på sin computer.

Forbindelsen til computeren kan man i øvrigt foretage på to forskellige måder. Hvis man har Bluetooth i computeren kan man slippe for at smide USB-donglen i maskinen. Jeg mærkede ikke nogen forskel i rækkevidden på de to forbindelsestyper og rækkevidden er ifølge Logitech op til 30 meter. Dog er USB-adapteren med almindeligt USB-A stik, hvilket er forståeligt når de fleste enheder i dag fortsat har USB-A og USB-C mangler at overtage helt, men det er dog på vej. Man kan dog argumentere for at Bluetooth alligevel er i de fleste af vores computere, så helt uden forbindelse bliver man nok ikke.

Logitech Presentation appen giver et hav af muligheder, som gør Logitech Spotlight til en rigtig god følgesvend til når man skal præsentere noget for et større publikum. Nogle funktioner er forbeholdt folk, der nærmest lever af at holde taler, hvor timing også er vigtigt og her kan man få Logitech Spotlight til at vibrere når man har nået et bestemt tidsinterval på sin præsentation, eller når der er ved at være 5 minutter tilbage eksempelvis. Man får også mulighed for at få en timer på skærmen, som kun er synlig for en selv

//media.ereviews.dk/#!album-234

Noget som overraskede mig med Logitech Spotlight var at den ikke har en indbygget laser, som man ellers med tidligere Presentere kunne bruge til at pege på skærmen med. Der er dog mulighed for at pege på et bestemt område på skærmen og man kan så vælge om resten af skærmen skal blive grå eller om der blot skal en cirkel omkring det man ønsker at henlede folks opmærksomhed på. Jeg kom dog til at sidde i et konferencekald med kolleger andre steder i landet og så slog det mig at dette er langt smartere end en laser, som kun kan ses lokalt. Illustration på den delte skærm er nemlig også synlig for dem der følger med andre steder fra.

Knapperne på Logitech Spotlight kan man selv bestemme funktionaliteten af afhængigt af den måde man bruger den på og til hvilken præsentation. Eksempelvis kan en knap styre lydniveauet, men hvis man i den enkelte præsentation slet ikke kommer til at arbejde med lyde, så kan det være en fordel at have en anden mere brugbar funktion lige ved hånden.

Konklusion

Logitech Spotlight føles ganske lækker at have med at gøre og softwaren som medfølger er nem at gå til, samtidigt med at man har et hav af funktioner for at gøre præsentationer langt nemmere for brugeren. Det lækre design stikker ud, næsten ligeså meget som prisen på lidt over tusind kroner – og så skal man lige lade denne synke ind. Der er tale om et dyrt produkt, men som vi har kigget på så er den også sammen med Presentation appen en stærk partner til ens præsentationer og jeg tænker at folk, som lever af at gå og holde foredrag ikke vil blinke over prisen, da denne er underordnet, idet Logitech Spotlight bestemt gør ens hverdag nemmere, hvis man bruger meget tid på scenen.

  • Design
  • Simplicitet
  • Programmerbare knapper
  • Pris

 

Pris og tilgængelighed

Set til 1.099,-