• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

I min personlige verden har Logitech altid været frontløbere på enkelte segmenter, såsom mus, tastaturer og PC-højtalere. Naturligvis er Logitech dygtige til en masse andet, men disse tre kategorier stikker ud i min optik og Logitech Z533 er den klassiske 2.1 løsning med masser af power til værelset, som vi nu skal se nærmere på. Forventningerne er høje, dels grundet tidligere erfaringer, men også dels Logitechs mangeårige erfaring i segmentet, som altså bør have givet dem en masse viden om, hvad det er brugerne vil have indenfor PC-højtalere.

Hvad er der i æsken?

Den gode vægt tegner godt og indikerer at der er noget kraftigt, der gemmer sig bag den tætte indpakning, som indeholder to små satellithøjtalere, subwoofer, 3.5mm ledning og brugervejledning.

Design

Hvis man kigger på producentens hjemmeside i skrivende stund, vil man tro at Logitech Z533 kun kan fås i sort, men vores testeksemplar er faktisk i en lækker mælkehvid overflade med bronze tekst og højttalerens inderside. Betrækket, som altså kun dækker subwooferens højtalerenheden. Sammenlagt, før vi går i detaljer om de enkelte dele, er farvesammensætningen med den dominante hvide og enkelte mørke detaljer helt fantastisk. Det betyder at sættet er mere modstandsdygtigt overfor støv først og fremmest, men også at man måske nemmere vil have ved at have et sådant sæt stående i stuen med de andre møbler.u_10139697
Logitech Z533 består af to satellithøjtalere, en subwoofer og en fjernbetjening med AUX indbygget. Satellthøjtalerne er af mellemstor størrelse i forhold til andre PC-højtalersæt i denne klasse, men det er bestemt stadig småt nok til at man kan have dem stående på skrivebordet. Det samme kan ikke siges om subwooferen, som i øvrigt har en lidt akavet størrelse i forhold til det jeg selv har erfaring med. Den er nemlig mere bred end dyb i forhold til den retning kablerne kommer ud, hvilket nok er noget, der vil appellere til nogle, mens andre måske vil opleve Logitech Z533 som noget der ikke passer ind der, hvor de vil have dem. Sådan er det dog med så mange ting og man kan ikke stille alle tilfreds.

De små satellithøjtalere er i øvrigt med en lille forskråning, således at de sender lyden op mod brugeren, der forventeligt sidder højere end de er placeret. Hvis man planlægger at sætte højtalerne højere end hovedhøjde, så kan man med dette design muligvis komme til at have en udfordring, men for størstedelen af brugere, der har højtalere på skrivebordet vil dette være en fordel.

z533-gallery (2)

Selve fjernbetjeningen har en volumenknap og også en skydeknap til bass, men denne bass er ikke nem at justere, for der er kun en streg, der indikerer midten af indstillingen. Desuden risikerer man at dreje på volumen samtidigt med at man forsøger at indstille bassen grundet konstruktionen, hvilket er et lille irritationsmoment, men eftersom bassen nok ikke skal indstilles hele tiden er det noget man kan lære at leve med. Den hvide finish, som vores Logitech Z533 går også igennem fjernbetjeningen, der ligeledes har et hvidt LED-lys når sættet er tændt.

På den nævnte fjernbetjening er der som sagt en AUX-indgang, men også en udgang til høretelefoner, hvis man vil have en lidt mere privat session og ikke forstyrre folk omkring sig.

Bag på subwooferen har man tilslutninger til phono og jackstick samt kabel til strøm og fjernbetjeningen.

Funktionalitet

Om man ønsker at anvende Logitech Z533 i stuen ved siden af fjernsynet eller på værelset med PC’en er faktisk op til den enkelte bruger, idet der som nævnt er adskillige tilslutningsmuligheder. Man kan have sin PC og spillekonsol sat til samtidigt. Dette giver mere fleksibilitet og anvendelsesmuligheder, hvilket klart er et plus, da man kan nøjes med ét sæt til flere platforme. Hvis man enten vil køre minimalistisk stil i stuen eller blot ikke har meget plads på værelset er Logitech Z533 ideel til pladsbesparelse af samme årsag.

Lydmæssigt har Logitech Z533 en masse at byde på. Ikke blot grundet de sammenlagt 120W fordelt på subwoofer og satellithøjtalere, men også grundet en god balance mellem tonerne. En anelse mere klarhed på de høje toner havde været at foretrække, hvilket betyder at sættet er en smule bedre egnet til moderne og elektrisk musik, men en decideret udfordring vil jeg ikke kalde det.

Takket være de kraftige drivere kan man sagtens anvende Logitech Z533 til at spille en mellemstor stue op til fest. Det vigtige at nævne i samme ombæring er at selv ved at man skruer helt op så bibeholdes den gode og klare lydkvalitet. Man bør i dag heller ikke forvente andet af Logitech, men grundet min egen tidligere erfaring fra andre mærker er det et helt naturligt testpunkt for mit vedkommende og så kan jeg forestille mig at andre er ligeså interesserede i at lyden ikke forvrænges eller sågar begynder at skratte når der spilles for fuld drøn.z533-gallery (1)

Med fjernbetjeningen til Logitech Z533 har man efter min mening tænkt mere på et elegant design, der pynter skrivebordet end hvad der måske kan give reel værdi. Eksempelvis nævnte jeg allerede at knappen til bass hverken er nem at aflæse eller betjene, men selv kablet til fjernbetjeningen er en bette smule for stift, hvilket gør den svær at manøvrere med og flytte på. Til gengæld er fjernbetjeningen i sig selv tung nok til at blive på sin plads når man ellers er tilfreds med dens placering.

Konklusion

Går man og mangler et lettere alsidigt højtalersystem til ens computer og eventuelt også spillekonsol, så har Logitech Z533 rigeligt at byde på med en rimelig pris. Man skal være opmærksom på den lidt bass-tunge lydsammensætning. Generelt er lyden ganske velafbalanceret da man kan styre bassen på fjernbetjeningen, men man savner lidt mere eksistens i de høje toner for at man kan kalde Logitech Z533 for et rigtigt all-around højtalersæt. Lydniveauet er dog ganske fint og man vil nemt kunne spille et rum op. Man skal lære at leve med lidt uhensigtsmæssigheder på fjernbetjeningen, men disse er efter min mening bagateller og Logitech Z533 får en tommelfinger opad herfra.

  • Flot design
  • God lyd (for det meste)
  • Kraftig bass
  • Fjernbetjening kunne være bedre
  • Mangler lidt i de høje toner
  • Item #3

Pris og tilgængelighed

Set til 570,-

Se aktuel pris hos PriceRunner