• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Er du nogensinde blevet forstyrret af din telefon mens du spiller og bare ønsket der var en nemmere måde at løse den problematik på andet end at forbyde opkald under game time? ROCCAT Skeltr er svaret på netop dette behov, da det er et gaming tastatur med indbygget holder og knapper til din mobiltelefon. Tanken er netop at man kan bevare kommunikationen udenfor sit spil såvel som inde i det og man kan så game uforstyrret i længere tid. ROCCAT Skeltr har dog også andre tricks op af ærmet og vi har nu fået lov at lege med det og se om det holder. Læs med her.

Hvad er der i æsken?

Foruden at have pakket selve ROCCAT Skeltr tastaturet og manualen ned i æsken finder man også to ekstra kabler, nemlig micro-USB og 3.5mm jackstik. At der ikke er et lightning-kabel med i æsken forklarer producenten under et interview at det skyldes den licensfee som Apple kræver for deres chip på lightning kabel, som vil forhøje selve tastaturets pris unødigt. Man kan dog bruge sit eget lightning kabel når det kommer til stykket. Til tastaturet hører i øvrigt en aftagelig håndledstøtte.

img_3349

Design

Efterhånden som man adderer funktioner og features til et produkt risikerer man at ændre det overordnede design. Så selvom man efterhånden har vænnet sig til, hvordan et tastatur skal se ud og tænker at det ikke kan blive meget anderledes, så sker der en udvikling omkring dette kendte produkt, som gør at man får nogle andre behov. ROCCAT Skeltr er eksemplet på et sådant produkt, hvor brugerens behov/ønske om at kunne bibeholde kontakten på sin mobiltelefon eller blot at kunne surfe internettet via sin browser samtidigt med at denne spiller på sin computer. Tidligere skulle man enten hive sin telefon frem, skrive en sms, men nu er der en integration i ROCCAT Skeltr som gør denne proces langt nemmere.

Hvis man ser nærmere på ROCCAT Skeltr indser man at designet er lettere futuristisk inspireret, og det er der som sådan intet nyt i fra denne producent. Der er i siderne sågar ekstra detaljer, så man skulle tænke at der er tale om et rumskib med vinger og ikke et tastatur. Ud af disse udhulninger i siderne kommer der rent faktisk også lys ud og farven på dette lys kan man som bruger selv styre individuelt fra den farve man vælger at tasterne skal lyse op i.

ROCCAT Skeltr er et full-size tastatur med numeriske taster, men man har også i venstre side fem deciderede makro-taster, som man kan sætte op til at gøre lige hvad man har lyst til. Under mellemrumstasten har man tre genvejstaster også og disse er placeret således at den hvilende tommelfinger nemt har adgang til dem. Personligt så jeg dog at de i dette tilfælde lå lidt tættere på tastaturet, men det er noget man godt kan vænne sig til.

Lige under disse tre genvejstaster er så håndledsstøtten og langt om længe har ROCCAT indset at der er nogle derude, der ønsker muligheden for at tage dette af. Personligt foretrækker jeg et tastatur med håndledsstøtte, men samtidigt ved jeg at der er andre, som helst vil være foruden, enten fordi de ikke kan lide at spille med det eller også fordi der ganske enkelt ikke er plads på skrivebordet.

img_3355

Det er dog den øverste del af ROCCAT Skeltr, som er mest interessant og der hvor der sker mest nyt. Hvis man starter fra en ende af så har man knapper til at besvare opkald, overføre lyd fra mobil enhed og herefter følger en skinne i toppen, hvorefter der i den anden side ligeledes er to knapper til henholdsvis at aktivere tastaturet i den Bluetooth enhed man har koblet til samt knap til at starte ROCCAT Swarm softwaren. På billedet viser producenten at der skulle være plads til to enheder oven på hinanden, hvilket jeg ikke kunne få til at virke med mine to enheder, men to mindre enheder kan sagtens stå ved siden af hinanden.

img_3356

På bagsiden af ROCCAT Skeltr finder man indgang til jack-stick i højre side, hvor man kan slutte sit eget kablede headset direkte til tastaturet. Dette gøres muligt fordi ROCCAT Skeltr er bygget med et kabel, som deler sig i fire for enden; 2 x USB og 2 x minijack til hhv. lyd og mikrofon. Det ekstra USB-kabel er til opladefunktionen, da der er en USB-udgang på tastaturet så man kan lade sin mobile enhed. Derudover er der et medfølgende 4-pin minijack til kommunikation via de mest gængse mobiltelefoner.

img_3350

Vores eksemplar af ROCCAT Skeltr var den semi-mørke af dem og den er tofarvet i mørke gråt og sort. Det er i øvrigt som om at der er en plade oven på den nederste del. Det giver faktisk en ret fed effekt og designet virker ret cool. Todelingen ses bedst på den hvide udgave af ROCCAT Skeltr, hvorfor vi har inkluderet et billede af den forneden, mens ROCCAT Skeltr også fås i helt sort.

gallery-skeltr-picture15-v1-40bye-1-80-000-830x490

Tasterne på ROCCAT Skeltr er membrane taster, hvilket er teknologien mange gamere var fint tilfredse med inden mekaniske switches blev populære igen og jeg synes også tasterne på ROCCAT Skeltr er fine at spille på. Til mit skriveri føler jeg at der er en for blød vandring, men det kan være at jeg er blevet vant til mekaniske taster med taktil feedback. Hver enkelt tast på ROCCAT Skeltr er belyst, men desværre føles belysningen som værende en smule mat og ikke særlig kraftig. Personligt skruer jeg alligevel langt ned for dette lir, men for dem der godt kan lide at bluse lyset op kan det måske være en mindre skuffelse.

img_3351

Funktionalitet

På papiret ser ROCCAT Skeltr ud til at være det perfekte match for dem, der ønsker en nem integration mellem deres gamingoplevelse på computeren og det at bibeholde kommunikationsegenskaben via en mobil enhed. Det som ROCCAT Skeltr i dette tilfælde gør godt efter min mening er netop at have disse ekstra features, uden at man under anvendelse føler de ødelægger tastaturets overordnede funktionalitet, nemlig det at være et godt tastatur, somn virker og er nemt at bruge.

gallery-skeltr-picture11-v1-hqfei-1-80-000-830x490

Hvis man kender ROCCAT fra tidernes morgen vil man også vide at med lanceringen af deres SWARM app, så er deres enheder kommet temmelig langt. Det er blevet langt nemmere at sætte tingene op grundet bedre overskuelighed og at der nu kun er en app til alle de ROCCAT enheder man måtte slutte til, forudsat de er af relativt nyere dato og understøttet. For at få mest muligt ud af ROCCAT Skeltr er det også nødvendigt at installere denne software, da denne muliggør opsætning af profiler på tastaturet, som man kan gemme lokalt på tastaturet og tage med sig, så man ikke behøver at installere softwaren på kammeratens PC, hvis man er på besøg bare.

Mange af de features man finder i SWARM appen kan være med til at give en fordele som gamer, således at man kan skræddersy sin spilleoplevelse til netop de spil man spiller og skærer funktionerne ned til det essentielle som man skal koncentrere sig om. Denne beskrivelse gælder dog ikke alle funktonerne i appen for det er eksempelvis også muligt at aktivere lyd ved antastning. Hvilket formål dette skulle have kan jeg personligt ikke se, men hvis man savner at ROCCAT Skeltr ikke larmer som et mekanisk tastatur så kan man sætte den til at larme som en gammel skrivemaskine og så ellers fyre op for højtalerne.

//media.ereviews.dk/#!album-216

ROCCAT EasyShift er ROCCAT Skeltr også kompatibel med gennem SWARM softwaren. Denne gør det muligt for spilleren at integrere ROCCAT enheder således at en tast på tastaturet aktiverer en separat tast på ens mus. Det vil sige at man kan trykke en knap nede på tastaturet og så har musetasten lige pludselig to funktioner. Det er ret smart og heldigvis noget som virker hastigt nok til at man kan udnytte det i de fleste spil.

gallery-skeltr-picture05-v1-eagjy-1-80-000-830x490

Hvis man spiller spil som League of Legends eller lignende, hvor fjender eller minions spawner efter n’jagtige og foruddefinerede intervaller, så kan man gennem softwaren også tilknytte en timer med lyd. Herefter tælles der ned fra det tidspunkt man trykker tasten ned og når man når de sidste fem sekunder tæller den robotiske ROCCAT stemme ned. Det kan helt klart give fordele for så behøver man ikke selv tænke nær så meget over tid og man kan i stedet koncentrere sig om at nakke fjenden. Jeg ville dog ønske man kunne ændre stemmen til noget man rent faktisk kunne holde ud at høre på.

ROCCAT Skeltr forbinder til ens mobiltelefon via BlueTooth og via dette kan man så bruge tastaturet til at skrive på telefonen med helt lag frit. Jeg testede det med en iOS enhed og oplevede desværre til tider nogle udfald, som gjorde at telefon og tastatur ikke altid koblede op på hinanden per automatik. Det var dog i langt de færreste tilfælde, men ikke mindst irriterende
Mister tit forbindelsen til telefonen, selvom der i SWARM appen står automatisk tilkobling.

img_3354

De tre taster under mellemrumstasten er eldendige at taste på, især hvis man skal bruge dem jævnligt. De duer efter min mening ikke til andet end at skifte profiler med. Man kan nærmest ikke trykke på den samme tast to gange hastigt efterfulgt af hinanden.

Hvis man har en android telefon så kan man også installere SWARM appen på denne og så ellers have appens genveje lige ved hånden. På den måde kan du nemt og hurtigt ændre indstillingerne uden at skulle forlade dit spil. Det vil sige, hvis du under din gaming session finder ud af at en funktion er noget du bruger yderst meget, men ikke har en let tilgængelig genvej dertil, så kan du lynhurtigt fikse denne mangel. Jeg har ikke en android enhed jeg kan teste dette på i øvrigt, men det er hvad jeg forestiller mig er muligt ud fra den beskrivelse ROCCAT giver på deres hjemmeside.

På selve skinnen over tastaturet, som har plads til at holde fast i din smarte enhed, så er der faktisk fin plads til at både en telefon og en mindre tablet kan stå ved siden af hinanden. På den måde kan SWARM appen køre på den ene enhed, mens man kommunikerer på den anden. Om hele setupet så kommer til at stå i vejen for en mens man spiller er op til en selv at vurdere. Min skærm har desværre ikke højdejustering og er relativt lav, så at stille vores iPad foran den var et no-go, men jeg kan sagtens forestille mig andre ikke står overfor samme udfordring.

img_3353

Konklusion

ROCCAT Skeltr er et godt gaming tastatur. Punktummet er sat bevidst dér, fordi det i bund og grund er unødigt at sige mere. At man får mulighed for at bruge det selvsamme tastatur til at skrive SMS eller Mails på sin Android, iOS eller Windows mobile enhed er “blot” et plus. Derudover kan man besvare opkald, men lyden forsvinder så fra spillet skal man lige være opmærksom på. For dem, hvor det er vigtigt at kunne besvare opkald og eventuelt også skrive SMS mens de spiller er ROCCAT Skeltr et endnu bedre tastatur, men man skal naturligvis have behovet og være bevidst om at det er noget man betaler for. Enkelte designvalg kunne efter min mening være bedre, såsom en lydmixer så man ikke mister lyden fra spillet mens man snakker, eller en USB-hub funktion når man nu alligevel optager en ekstra USB-port på sin computer, men overordnet set er ROCCAT Skeltr som sagt et godt tastatur, hvor man langt om længe fra ROCCAT har en aftagelig håndledsstøtte og designet er generelt bare rigtig attraktivt synes jeg.

img_3352

Positivt:
Fedt design
Modtag opkald og skriv SMS
Holder til smartphone eller tablet
Godt og præcist i gaming

Negativt:
Vag belysning
Markotaster i bunden er dårlige
Software glitcher til tider

  • Fedt design
  • Modtag opkald og skriv SMS
  • Holder til smartphone eller tablet
  • Godt og præcist i gaming
  • Vag belysning
  • Markotaster i bunden er dårlige
  • Software glitcher til tider

Pris og tilgængelighed

Set til 1.495,-

Se aktuel pris hos PriceRunner