• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Vi har tidligere testet en større udgave af en USB-C dock fra Sandberg, men nu er tiden kommet til deres USB-C Mini Dock, som er til den mere mobile bruger og som ikke nødvendigvis har behov for de mange ekstra stik. Sandberg USB-C Mini Dock lader brugeren tilslutte til USB-A porte og en skærm via HDMI og her har vi testet, hvordan den klarer sig i hverdagen.

Hvad er der i kassen?

Jeg nævner det for en god ordens skyld, selvom de fleste efterhånden ikke skulle være i tvivl om, hvad det er Sandberg står for, så er det funktionelle produkter til billige penge og indpakningen er altså ikke den, som der er gjort mest ud af. Med Sandberg USB-C Mini Dock er dette også tilfældet, selvom produktet ligner lidt mere premium grundet sit aluminiumschassis, men indholdet er igen beskedent og består af selve adapteren i en plastik-æske.

Design og funktionalitet

Sandberg USB-C Mini Dock er flot at beskue og det skyldes at ydresiden af casen er af aluminium og det er den ende, der holder på USB-C stikket ligeså. Kablet er naturligvis af gummi, mens fronten, hvor portene sidder er af plastik. Plastikken og gummiet er hvidt og falder fint i sammen med aluminiumsfarven.

Adapteren er lækkert udført og det kan naturligvis være meget rart at man har noget lækkert udstyr. Inspirationen er nok hentet fra Apples MacBook da dennes producent nye maskiner også er med USB-C tilslutning, som Sandberg USB-C Mini Dock altså virker med, men det man ikke har taget i betragtning og som jeg også nævnte ved testen af den store adapter var at aluminium direkte på en bordplade ikke er en god idé. Eller aluminium mod aluminium for den sags skyld. På bordet afgiver Sandberg USB-C Mini Dock en irriterende lyd, hver gang man bevæger den bare en smule og jeg tør ikke tænke på hvad de to aluminiumsoverflader ville gøre mod hinanden, hvis de fik lov at komme for tæt på for ofte.

Sandberg USB-C Mini Dock er en kompakt adapter og de ekstra porte man får ud af den ene USB-C man optager er en tradition USB-A 3.0, HDMI og USB-C. På denne måde mister man ikke sin USB-C port og tilmed får man mulighed for at tilslutte ældre udstyr via USB 3.0 og dele sin skærm. Faktisk er det sådan at strømmen videreføres via USB-C porten til den enhed man slutter den til, hvis altså dennes USB-C port er strømførende vel at mærke for på denne måde at lade enheden gennem Sandberg USB-C Mini Dock adapteren. Testet med en HP Spectre 13 betød dette at Sandberg USB-C Mini Dock adapteren blev en del varm, men funktionaliteten var der dog.

HDMI-porten på Sandberg USB-C Mini Dock er i stand til at køre op til 2048 x 1152, men vores test blev udført på et Full HD display. Vigtigst af alt var naturligvis at det hele spillede, men nok ligeså vigtigt var det at Sandberg USB-C Mini Dock er fuldstændig plug and play og man behøver ikke ekstra drivere eller genstart af sin PC.

Konklusion

Simpelt at anvende og lige til at gå til, hvilket er egenskaber vi nærmest kender Sandberg for. Sandberg USB-C Mini Dock opfylder disse kriterier og giver brugere en fix lille adapter de kan have med sig og bruge til at udvide deres USB-C port til denne bliver en smule mere standard i vores allesammens udstyr. Man har ikke så mange porte ganske vist, men der er tale om en kompakt løsning og dette løser den til UG nærmest. Jeg så gerne mere stabilitet på ladefunktionen, således at adapteren ikke blev så varm som den gør, men ellers spiller funktionaliteten af den super. Når jeg har adapteren mellem fingrene kan jeg godt lide dens robuste byggekvalitet i aluminium, men så snart jeg ligger den på bordet og jeg bliver nødt til at overveje med hvilken kraft jeg skal gøre dette for ikke at ridse bordet så tænker jeg at det kunne være gjort mere smart. Alt i alt synes jeg dog der sammenlagt er tale om et vellykket produkt med fin anvendelsesmulighed for de fleste i denne transitionsperiode, hvor man overgår til USB-C.

  • Simpel
  • Med ladefunktion
  • Lækkert look
  • Aluminiumsoverflade
  • Bliver varm ved strøm

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,-

  • Køb Sandberg USB-C Mini Dock hos wupti.com