• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Vi har før set på højttalere fra Logitechs brand, Ultimate Ears (UE). Vi skal her se på deres nyeste model, UE Boom 2. Det er en opdateret model af deres første store hit, UE Boom.

Hvad er der i kassen?

Som vi er blevet vant til med produkter fra UE, så er indpakning i en klasse for sig selv. Det er en hård plastik cylinder, med et papomslag der viser Boom 2 højttaleren.

LLO_2752_Lars

Tager man omslaget af, så ser man at man kan åbne den robuste plastik cylinder.

LLO_2753_Lars

Inden i cylinderen ser vi først og fremmest UE Boom 2 højttaleren.

LLO_2754_Lars

Der er dog en låge mere, og åbner vi den ser vi USB kabel til opladning, og en strøm adapter med to forskellige stikpropper, samt en kort brugervejledning.

LLO_2755_Lars

Alt i alt endnu en brugbar emballage fra UE, der dog har en enkelt lille fejl. Når man har klikket det rigtige stik på strømadaptoren, så kan den ikke længere være i kassen. Hvis den kunne det, ville emballagen var helt perfekt. Den kan dog stadig bruges til at opbevare kabel og Boom 2 når den ikke er i brug. Det ville bare være det sidste plus hvis strømadapteren også kunne være der i samlet stand.

Design og funktionalitet

UE Boom 2 har stort set samme design som den oprindelige Boom højttaler (som vi har anmeldt her tilbage i 2013) Den mest synlige forskel er at det kraftige stof der dækker den, er vævet tættere på UE Boom 2. Rent teknisk så lover UE at UE Boom 2 kan spille 25% højere end den oprindelige Boom. Det er svært for mig at vurdere, men UE Boom 2 kan spille RIGTIG højt.

UE Boom 2 er cylindrisk og virker bedst ved at stå oprejst, så den spreder lyden ud til alle sider. Den er 18 cm høj, og har en diameter på 6,7 cm. Den vejer 548 gram. Det er altså en ret tung højttaler, og den er solidt bygget. Det fik jeg demonstreret af en Logitech ansat på TechBrief 2015 der, uden at blinke, kastede den ned på klinkegulvet fra ca 1,5 m. Den spillede fint bagefter, og der var ingen synlige skader på UE Boom 2 overhovedet. UE Boom 2 er også vandtæt efter IPx7 standarden, der betyder at den kan tåle at blive nedsænket på 1 meters dybde i en halv time uden at tage skade. Så det er i det hele taget ikke en højttaler man skal være bange for at smide i rygsækken og tage den med på tur, eller med i haven eller på stranden for den sags skyld. De store + og – tegn styrer volumen, og trykker man dem ned samtidig fortæller en stemme dig hvor meget strøm der er tilbage på batteriet.

LLO_2756_Lars

På toppen af UE Boom 2 finder vi to knapper med lys i. Tænd/sluk knappen sidder i midten, og den anden er knappen der starter en Bluetooth parring.

LLO_2757_Lars

I bunden sidder der et metaløje man kan bruge til at hænge UE Boom 2 i.

LLO_2758_Lars

Skruer man det ud, så har man et gevind der har størrelsen der passer på de fleste kamerastativer, så man kan skrue UE Boom 2 fast på et stativ hvis man vil det.

LLO_2759_Lars

Plastikflappen dækker over to stik, et USB stik opladning, og et minijack stik til enheder der ikke har Bluetooth. Flappen er ikke med til at gøre UE Boom 2 vandtæt, den er der blot for at beskytte stikkene mod støv og skidt. Selve stikkene er vandtætte, så de slipper ikke noget vand ind i UE Boom 2.

LLO_2761_Lars

UE Boom 2 kan bruges som enhver anden Bluetooth højttaler, men hvis man henter den gratis UE Boom app til sin telefon, så får man en hel masse flere muligheder.

IMG_4261

Der er f.eks. igennem app’en at man henter opdateringer til UE Boom 2. Det er også via app’en at man kan justere på lyden med en equalizer.

IMG_4263

Ved hjælp af app’en kan man også få to UE Boom 2 til at spille hver sin side i en stereo-opsætning. Har man ikke to UE Boom 2, men en UE Boom 2 og en anden nyere UE højttaler, så kan de også forbindes sammen, dog får man ikke stereo ud af det, de spiller begge det samme. Men en god feature til at sprede musikken.

IMG_4262

En nye feature der blev introduceret med UE Boom 2 er Gesture Control. Det betyder i alt sin enkelthed at man kan give UE Boom 2 et slag på toppen for at pause musikken, et slag mere for at starte den igen, og to hurtige slag for at skippe til næste nummer. Det er en fin feature så man kan styre musikken uden at skulle finde mobilen frem. Det virker dog kun hvis man holder UE Boom 2 i hånden. Som en sidebemærkning, så virker funktionen nu også på Megaboom hvis man henter den nyeste opdatering!

UE har også introduceret en feature i deres app de kalder Block Party, og det går ud på at tre enheder kan forbinde til UE Boom 2, og så kan man via app’en vælge hvem der spiller det næste nummer.

Konklusion

UE Boom 2 er en solid højttaler der kan tåle vand og slag. Det er en højttaler jeg forventer vil overleve det meste man kan forstille sig den vil blive udsat for. Designet er simpelt men flot. Den er nem at betjene og UE Boom app’en kører fint, og er nem at bruge. UE Boom 2 er en højttaler man kan tage med sig overalt hvor man vil have musik, om den sidder uden på rygsækken, i cyklens flaskeholder eller på havebordet, så skal den nok løfte opgaven. Den kan spille højt, rigtigt højt! Men dens begrænsede størrelse sætter grænser for hvor dyb bas den kan spille. Hvis man holder volumen nede på halv styrke eller derunder, så spiller den rigtig godt. Den begrænsede bas balancerer fint med mellemtonen og diskanten. Selvom det er en kompakt højttaler, så lyder den større end den er, lyden kommer godt ud i rummet. Langt de fleste musik genrer lyder glimrende. Det er ikke en højttaler til kritisk lytning, men til baggrundsmusik. Den er meget musikalsk, og man bliver ikke træt af at lytte til den. Men skruer man godt op, så ændrer lydbilledet sig noget. Bassen kan ikke rigtigt matche mellemtonen og diskanten ved de høje lydstyrker, her har den tendens til at lyde skinger og lydbilledet er meget domineret af diskanten. Men til gengæld så spiller den også overraskende højt, størrelsen taget i betragtning, så jeg vil vove at påstå at halv lydstyrke er fint til langt de fleste situationer. Prisen ligger desværre i den høje ende, men hvis man vil have en meget musikalsk Bluetooth højttaler, der kan tåle vand og slag, så tror jeg ikke man finder noget bedre til prisen.

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 1500,-