• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

WD, eller Western Digital, behøver vist ingen nærmere introduktion, de fleste har nok enten hørt om dem eller kender dem ganske glimrende.

Harddiske er et eller andet sted ikke verdens mest ophidsende produkter, men det er noget de fleste af os bruger til hverdag og der er heldigvis nogle imellem der skiller sig lidt ud – bl.a. det produkt vi skal kigge på i dag.

Western Digital My Passport Studio er udstyret med både FireWire 800 og USB 2.0 tilslutning og er lavet i alunimium – læs videre og bliv klogere.

Hvad er der i kassen?
Western Digital My Passport Studio kommer i en nydelig lille æske og på denne er bl.a. en sticker der fortæller at harddisken er “all metal” og lidt specs samt oplysninger om hvor mange billeder/hvor meget video etc. du har plads til på de 2TB som den anmeldte udgave er på.

I kassen finder man Western Digital My Passport Studio, et USB 2.0 kabel, et FireWire 800 kabel samt vejledninger.

Se vores unboxing video af Western Digital My Passport Studio nedenfor.

Design og funktionalitet
Western Digital My Passport Studio er et produkt rettet mod Mac folket og det betyder så mange gange de kreative, altså folk der arbejder med video, foto, grafik ol., derfor FireWire 800 forbindelsen, men samtidig er Windows folket ikke helt glemt, så en USB 2.0 port er der til rådighed for Dem.

Der findes et hav af eksterne harddiske på markedet i dag og de fleste konkurrerer bare på prisen – mens Western Digital My Passport Studio tilbyder flere/anderledes features. Western Digital My Passport Studio er eksempelvis lavet af aluminium og faktisk har den samme farve i kanten rundt, som en iMac eller MacBook Pro. Toppen er sort, men stadig i aluminium og samme lækre finish. Det betyder så også at Western Digital My Passport Studio vejer mere end de gængse “plastik harddiske”. Det betyder dog ikke det store set i forhold til målgruppen, der nok enten vil bruge den på kontoret eller have den med i tasken som i forvejen er fyldt med masser af andet elektronisk grej, så her betyder nogle ekstra gram intet, det er mere vigtigt at den er holdbar – og metal er nu engang mere holdbart end plast.

Western Digital My Passport Studio hører ikke til blandt de mindste 2.5″ harddiske på markedet, men det skyldes formentlig at der er plads til både FireWire 800 og USB 2.0 stikkene. Siderne på Western Digital My Passport Studio er i sølvfarvet aluminium, med samme overflade som Apple produkter, toppen er sort – men i samme finish. Bagpå er der 2 stk. FireWire 800 stik samt ét USB 2.0 stik. Én enkelt LED indikere aktivitet, denne er udstyret med et blåligt lys. Måske undrer du dig over at der er to FireWire 800 porte, men det skyldes ganske enkelt at du kan lave det der kaldes “Daisy Chain”, så du kan tilslutte endnu en harddisk, eller andet FireWire 800 tilbehør til Western Digital My Passport Studio – og stadig kun optage én port på din PC eller Mac. Den fungerer med andre ord også som en lille hub, dog kun med én port.

Som med, næsten, alle andre 2.5″ harddiske kræver Western Digital My Passport Studio ingen ekstern strømforsyning, den får strøm direkte via USB 2.0 eller FireWire 800.

Først gang du kobler Western Digital My Passport Studio til din Mac, vil du få mulighed for at installere et par simple applikationer;

WD Security
Beskyt Western Digital My Passport Studio med et password, så kun folk med dette password har adgang til det data der måtte ligge på den.

WD Drive Utilities
Giver dig mulighed for at køre forskellige tests på Western Digital My Passport Studio, så du kan sikre dig at alt virker som det skal, inden den fyldes op med backup af familiebillederne eller andet som man for alt i verden ikke ønsker at miste. Dette er naturligvis ingen sikkerhed, men du får mulighed for løbende at holde øje med diskens helbred. Derudover kan du indstille om Western Digital My Passport Studio skal gå i “Sleep mode” hvis den ikke bruges og i så fald hvor lang tid der skal gå, ligesom du kan lave en komplet formatering af drevet.

Benchmark
Western Digital My Passport Studio er testet på en iMac med OS X Lion, der er brugt Disk Speed Test samt Xbench.

USB 2.0


Disk Speed Test


XBench

FireWire 800


Disk Speed Test


XBench

Som benchmark-resultaterne viser, så giver FireWire 800 næsten dobbelt så høj skrivehastighed – så det bør bestemt bruges når det er muligt. Generelt set er resultaterne glimrende for en 2.5″ harddisk.

Konklusion
Western Digital My Passport Studio er uden tvivl et lækkert produkt, som vil tiltale mange Mac brugere, da den passer perfekt i designet sammen med både MacBook Pro, Air og iMac’s. Det er ikke markedets mest kompakt eksterne harddisk, men til gengæld føles den solid og er udstyret med både USB 2.0 og FireWire 800 tilslutning og får strøm direkte via USB, så der ikke kræves ekstern strømforsyning.

Western Digital My Passport Studio leveres med et par små nyttige applikationer, men vigtigst er nok at hastigheden er fornuftig, samtidig med at den er ganske støjsvag i brug – den udvikler heller ikke særlig meget varme, men bliver kun håndlun i daglig brug.

Western Digital My Passport Studio må være et oplagt valg til supplering af lagerkapacitet på en Mac.

  • Lækkert, Apple-inspireret, design
  • Høj kvalitet
  • USB 2.0 og FireWire
  • Lidt større/tungere end en del plast-harddiske.
  • Høj kvalitet = høj pris

Pris og tilgængelighed
Set til 1109,- (1TB)

Find den bedste pris på Western Digital My Passport Studio

Udlånt af
Western Digital