• Design
  • Funktionalitet
  • Pris

I slutningen af marts måned lancerede Western Digital en opdatering af My Passport serien, en opgradering der betød nyt design, mulighed for mere kapacitet og flere features/muligheder på software siden.

Der er tale om en 2.5″ ekstern harddisk med både USB 3.0 og USB 2.0 support, så det er typen der ikke kræver ekstern strømforsyning og derfor er velegnet til brug sammen med bærbare computere eller bare som et “flytbart” medie. Den fås med 500GB, 750GB, 1TB og 2TB kapacitet og i 5 forskellige farver.

Vi har allerede nu, kun 7 dage efter lanceringen, fået fingrene i én af de nye modeller med 2TB kapacitet og det er denne som anmeldelsen tager udgangspunkt i.

Hvad er der i kassen?
Western Digital My Passport kommer i en pæn lille emballage, hvor selve harddisken er synlig. På kassen kan man læse lidt om de forskellige features, bl.a. at den understøtter både PC og Mac, men kræver omformatering ved brug på Mac. Derudover kan man læse at den understøtter USB 3.0 og giver mulighed for forskellige former for databeskyttelse ved enten backup eller passwordbeskyttelse af filer.

Design
Designet har vi set før, da vi anmeldte Western Digital My Passport for Mac 1TB. Nu er den bare blevet lidt smartere at se på, da den fås i flere forskellige farver, samtidig er der kommet lidt mønster i overfladen for et lidt mere moderne look.

Den fysiske størrelse afhænger af kapaciteten, dvs. jo mere kapacitet jo større er den rent fysisk. Den største udgave med 2TB / 2000GB fylder dog stadig kun beskedne 111 x 82 x 21 mm og det er altså ikke ret meget!

Bagpå er USB 3.0 tilslutningen og én enkelt LED der viser evt. aktivitet. I bunden er der 4 gummifødder der mindsker vibrationer og resonans, mens de sørger for at Western Digital My Passport står fast på underlaget.

Støjmæssigt er Western Digital My Passport rimelig tilforladelig for den siger ikke meget i brug, en svag snurrende lyd kommer der fra den, men det er også alt.

Installation og software
Western Digital My Passport er 100% plug and play, så den skal blot tilsluttes en USB 2.0 eller USB 3.0 port på en PC eller Mac og den er klar til brug som ekstern lagerplads.

På Western Digital My Passport ligger en række applikationer der kan installeres hvis man ønsker det – nedenfor en kort gennemgang af disse.

Windows
Du får mulighed for at installere følgende 3 applikationer, kvit og frit.

WD Drive Utilities
Med denne applikationer kan du kører forskellige tests for at sikre at harddisken er i topform, du kan også slette alt data derpå og indstille hvornår Western Digital My Passport skal “slumre” hvis der ikke læses eller skrives derpå.

WD Security
Gør det muligt at opsætte password på Western Digital My Passport, så den kun kan åbnes og bruges af personer med passwordet. Du kan også sætte det op så din egen lokale PC automatiske godkendes og “låser” Western Digital My Passport op.

WD SmartWare
Gør det nemt at tage en backup af udvalgte filer, eller udfra de kritierier folk normalt tager backup ud fra, altså musik, film, billeder, dokumenter ol. Når du har sat det op første gang, vil det automatisk monitorerer din computer, så nye filer automatisk backes up.

Skulle du få brug for din backup, kan du nemt “hente” den ind igen via denne applikation.

Mac
Til Mac får du WD Security og WD Drive Utilities, WD SmartWare er unødvendig når man har mulighed for Time Machine backup.

Benchmark
Western Digital My Passport er testet med ATTO Disk Benchmark, via både USB 2.0 og USB 3.0, resultaterne ses nedenfor.

USB 3.0
Maks læsehastighed 110MB/s
Maks skrivehastighed 108 MB/s.

USB 2.0
Maks læsehastighed 36 MB/s
Maks skrivehastighed 27 MB/s.

Til sammenligning har vi tidligere anmeldt LaCie Rikiki USB 3.0 der kun opnåede maks læsehastighed på 79MB/s og en maks skrivehastighed på 78MB/S.

Samlet set er ydelsen virkelig god, i forhold til LaCie Rikiki USB 3.0 er der tale om en disk med 4 gange så stor kapacitet og endda langt højere læse/skrivehastighed via USB 3.0 som giver et stort boost i forhold til den små-sløve USB 2.0.

Konklusion
3. generation af Western Digital My Passport byder på nyt design, bedre ydeevne med USB 3.0 support og en stærkere software.

Ydelsen er høj, støjen meget begrænset og med pænt design og mulighed for ganske stor kapacitet er Western Digital My Passport oplagt som “bærbar” harddisk til dem på farten, eller som en nem lille backupløsning i hjemmet hvor man ikke ønsker at være afhængig af strømforsyninger ol. Den kan det den skal kunne, og ikke en masse andet som man aldrig vil få brugt.

Western Digital My Passport må betegnes som værende et rigtig godt køb!

  • Ingen ekstern strømforsyning
  • Applikationer der kan bruges
  • Hastigheden
  • Lidt anonymt design

Pris og tilgængelighed
Vil snart være tilgængelig i Danmark.

Prisen for 2TB udgaven er oplyst til $249.99 USD, svarende til 1393,82 DKK (Pr. 28-03-12)

Find den bedste pris på Western Digital My Passport

Udlånt af
Western Digital