fredag, november 1, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Skullcandy Crusher Evo

Test: Skullcandy Crusher Evo

Er du typen, som ikke kan få nok bass ud af dine høretelefoner, så bør du måske se nærmere på Skullcandy Crusher Evo, som lader dig indstille hvor meget bass du vil have og som vi har testet igennem.

Hvad er der i æsken?

Skullcandy skal da også have lidt ros for en pæn indpakning af dette produkt, hvor man som bruger får følelsen af at der er tale om et premium produkt først og fremmest. Indholdet består så af selve hovedtelefonerne, et USB-C ladekabel, AUX-kabel til brug når du ikke vil gå trådløs og så manualen naturligvis.

Design

Skullcandy Crusher Evo headsettet, som vi fik til test, var helt sort og foruden forskellige nuancer og overflader i sort, så var det kun tænd/sluk knappen, som er orange. Crusher Evo fås også i en grå farve, hvor det så bare er en grøn tænd/sluk knap.

Vores testeksemplar var ret lækkert og veludført i designet til trods for den helt sorte farve. Materialerne er en blanding af plastik og metal i konstruktionen og det hele føles ret robust. Ved at vride headsettet mellem hænderne kunne jeg ikke få det til at afgive alarmerende lyde, som kunne indikere at det var et produkt, som ikke vil kunne holde til særlig meget. Tværtimod føles Skullcandy Crusher Evo ret godt og solidt.

Trods den kun sorte farve, så formår Skullcandy efter min mening at lave et stilfuldt headset, som dermed ikke er for iøjefaldende. Det er simpelt og er samtidigt ikke et stort et af slagsen. Det gemmer på 40 mm lyddrivere, hvilket ikke er voldsomt og det foldbare design gør at de fylder meget lidt når de er klappet sammen.

I venstre ørebøf har man tilslutning til USB-C for opladning og et jackstik til musik når man vil lytte og der ikke er mere strøm på batterierne. På den højre ørebøf er der tre knapper, hvor den midterste har en anden overflade end de to andre og det gør det faktisk nemmer at ramme den rigtige tast på denne måde. På venstre side er der i øvrigt en skydeknap, som bruges til at justere niveauet for bassen og den del kommer vi nærmere ind på senere.

Der hvor Crusher Evo er en tand for simpel i designet måske er ved at hovedbøjlen ikke har nogen indikatorer, hivlket betyder at man skal indstille det ved at mærke efter hver gang. Det betyder at når man folder det sammen og smider det i den medfølgende lille taske, så skal man efterfølgende indstille det igen til at passe på hovedet. Det er en mindre gene og bestemt ikke noget, som trækker ned i den samlede vurdering.

Den medfølgende taske er i øvrigt ved første øjekast ikke en, som ser ud af særlig meget, men den er faktisk ret lækker og med plys indvendigt til beskyttelse af headsettet under transport. Der er endvidere to lommer indvendigt, hvis du vil have kablerne i tasken også.

Selve ørebøfferne på Skullcandy Crusher Evo er med kunstlæderovetræk og blød memory foam polstring. Det er et over-ear design, men det er ikke de største ørebøffer og de sidder temmelig tæt omkring mine ører. Til deres forsvar har jeg større ører end gennemsnittet.

Funktionalitet

Skullcandy Crusher Evo understøtter et par hvad jeg ville kalde tillæg til selve headset funktionen. Først og fremmest kan man bruge Tile appen til at lokalisere sit headset skulle det blive væk en dag. Så gør Tile det at den fortæller dig, hvor din telefon sidst har haft forbindelse til det og på den måde kan du være heldig at lokalisere det igen.

Dernæst er Skullcandy gået i samarbejde med audiodo for at give dig en personlig lydoplevelse. Teknologien, simpelt fortalt, lytter til, hvad dine ører registrerer af forskellige toner og skræddersyr så en profil/equalizer som passer lige nøjagtigt til dig. Min kone og jeg fik forskellige profiler og det viste sig at hun hørte bedre end jeg, men vi havde lidt delte meninger om denne personlige profil var noget vi foretrak eller ej. Derfor vil jeg lade dette også være op til dig, men altså kende til muligheden og at der er en forskel.

Mens Tile kræver en selvstændig app, så kører man indstillingen af audiodo gennem Skullcandys egen app, som jeg testede med Android. Appen er desværre nok Crusher Evos største skyggeside. Jeg oplevede i min test af Skullcandy Crusher Evo at jeg skulle resette headset og app adskillige gange i løbet af testperioden for at kunne teste de forskellige ting i appen. Jeg har læst på både Apple og Google stores at andre har samme udfordringer og at appen simpelthen mister forbindelsen til headsettet lidt ofte.

Lydkvalitet

Skullcandy Crusher Evo har et ret lukket design og det gør at lyden bliver en smule mere tæt og kompakt. Dertil hjælper det ikke at selve balancen er ret mørk, hvilket dog til gengæld betyder at bassen kommer temmelig godt til udtryk. Det lukkede design gør også at man nærmest ikke har behov for støjreduktion (ANC) for kontoret var for mig helt skærmet af mens jeg sad med Crusher Evo på hovedet.

Bassen er også en af Crusher Evos fokuspunkter, hvilket bør være evident fra den dedikerede knap, som lader dig styre mængden af bass. Skullcandy kalder selv den højeste indstilling for bonerattling (knoglerystende) og det er faktisk ikke en overdrivelse. Med den rigtige elektriske sang og bassen for fuld smadder, så får man sig en rystetur. Kort fortalt er Skullcandy Crusher Evo ret stærk på bassen. Bass-justering “on the fly” er mega fedt. Eksempelvis oplevede jeg at da min test-playliste nåede til Coldplay så blev jeg nødt til at skrue ned for bassen for at få musikken, sådan som jeg ønsker at Coldplay skal lyde.

Hvad angår øvrig lydsfære så er det bestemt ikke skidt hellere. Som nævnt er der tale om et lidt tungt bassheadset, men til gengæld kan man justere bassen midt i en sang blot ved at anvende den skydeknap man har til formålet i siden af den venstre ørebøf. Der er god klarhed og detaljegrad i lyden, som jeg godt kunne bruge til klassisk musik og jazz, men mellemtoner er dem jeg nok ville sige kunne bruge lidt mere kærlighed. På ingen måde dermed sagt at lyden i Crusher Evo er dårlig – tværtimod spiller de ret godt.

Det jeg dog oplevede og jeg ved ikke om det skyldes mit eksemplar udelukkende, men til tider så var der en ret høj “tilkoblingslyd” så at sige når jeg startede headsettet op og spillede musik fra det første gang den fik forbindelse til telefonen efter at blive tændt.

Skullcandy Crusher Evo har også mikrofon indbygget, eftersom det jo er et headset, men mikrofonens kvalitet er til husbehov. På et kontor eller udenfor opsamler den simpelthen for meget støj til at den er rar for din modtager på den anden ende af forbindelsen. Da Crusher Evo i øvrigt ikke kan forbinde til flere Bluetooth enheder samtidigt, så er det også et no-go som et kontor-headset / musik-headset samtidigt, hvilket måske er en smule ærgerligt for dem der arbejder hjemmefra for tiden.

Komfort

Jeg kan ikke helt sætte fingeren på om det er grundet de kompakte ørebøffer og størrelsen på mine ører eller om Skullcandy Crusher Evo simpelthen bare ikke er blandt de mest komfortable hovedtelefoner derude. Jeg oplevede både at mine ører begyndte at svede og samtidigt også at mit venstre øre følte så meget ubehag efter en halv time til tre kvarterer at jeg blev nødt til at holde pause fra Crusher Evo. Lige med komfort er jeg ekstra følsom når det kommer til headset, hvilket vil fremgå af en del af de tests jeg også har skrevet, men Skullcandy Crusher Evo kan jeg ikke helt give for megen ros på dette punkt. Det er ikke et tungt headset af et trådløst et at være og med den mængde af musik og bass, som det kan spytte igennem, men det er nok også mest hovedbøjlen og ørebøfferne, som er skyld i den oplevelse jeg havde.

Batteritid

Da jeg sad og skrev de første ord på denne anmeldelse kan jeg huske at mine tanker var jeg ikke kunne huske, hvor lang tid der var gået fra at jeg havde ladet dette headset op og der stadig var masser af batteri på. For at teste dens batteritid valgte jeg derfor faktisk at lade det spille hele dagen, selvom jeg ikke havde det på hovedet og det over en periode sammenlagt med den tid, hvor jeg rent faktisk brugte Crusher Evo kom jeg til den konstatering at batteritiden bare er noget man ikke behøver at bekymre sig om. Jeg kunne sagtens få det på omkring de +40 timer Skullcandy lover, men dertil så er der en quick charge funktion, som gør at du kan lytte til cirka 4 timers musik med blot 10 minutters opladning.

Konklusion

Med den store fokus på bassen, så kunne man frygte at Skullcandy havde glemt de andre vigtige elementer af et godt sæt hovedtelefoner. Det er dog ikke helt tilfældet og Skullcandy skuffer bestemt ikke. For mit eget vedkommende, så er mit store hoved i vejen for at komforten helt er, hvor jeg gerne vil, men foruden det, så skuffer Skullcandy absolut ikke. Crusher Evo er et fantastisk headset, som spiller rigtig god musik og at man kan styre bassen på farten er perfekt og især for dem der hører forskellig type af musik. Musikken spiller rigtig godt og er godt afbalanceret, knapperne er nemt tilgængelige og batteritiden er i top. Crusher Evo er også nemme at have med rundt grundet det foldbare design, så hvis man kan leve med en middelmådig (for at sige det mildt) app for nuværende, så får man ret meget musik og specielt bass for pengene.

Positivt

  • Basskontrol og meget bas dog efter ønske
  • Personlige lydprofiler
  • Lydkvalitet
  • Design og knapper

Negativt

  • App kører i skrivende stund meget dårligt
  • Komfort for dem med større hoveder

Pris og tilgængelighed

Set til 1.149,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Er du typen, som ikke kan få nok bass ud af dine høretelefoner, så bør du måske se nærmere på Skullcandy Crusher Evo, som lader dig indstille hvor meget bass du vil have og som vi har testet igennem. Hvad er der i æsken? Skullcandy skal...Test: Skullcandy Crusher Evo