onsdag, maj 8, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS ROG Claymore II

Test: ASUS ROG Claymore II

ASUS er klar med en ny udgave af deres Claymore tastatur og sikke en overhaling produktet har fået både visuelt og funktionelt. Der er nu tale om et trådløst tastatur, som dog har bibeholdt modulopbygningen så du kan flytte de numeriske taster til højre eller venstre. Lad os kigge nærmere på det sammen.

Hvad er der i æsken?

Når man pakker ROG Claymore II op af æsken ser man med det samme at der er tale om et lidt særligt design for de numeriske taster er ikke hægtet fast til resten af tastaturet. Under disse har man så håndledsstøtten og USB-C kabel. Dertil hører også to adaptere til henholdsvis USB-C og USB-A forbindelser. Der er også det obligatoriske papirværk, som tåbelige love holder liv i og belaster miljøet med.

Design

Allerede fra start ligner ROG Claymore II ikke et helt almindeligt tastatur. Der er lidt overdimensionerede taster henover de numeriske taster og så er der skillelinier, der hvor modulerne sættes sammen. I siden har man lister til at dække elektronikken til når man har skilt delene ad og selv på disse lister har ASUS gjort plads til at der er skrevet ROG Claymore ind.

Som allerede nævnt er ROG Claymore II delt op og der er tale om et modulopbygget design. Det vil sige at man kan sammensætte tastaturets “almindelige” taster med de numeriske lidt efter ønske. Det er ikke fordi man har vildt meget frihed, men det gør dig i stand til at flytte de numeriske taster fra højre side til venstre eller helt at tage det af og få et TKL-design ud af det.

Dette designvalg er Claymore II’s store fordel over mange andre gaming tastaturer og det giver dig som bruger frihed til at vælge om du vil have de numeriske taster til at arbejde på eller fjerne dem og få mere plads til musen. Det kan jeg se mange have en fordel af, inklusive mig selv.

Alle taster på ROG Claymore II er med RGB-beysning på nær de øverste genvejstaster på delen med de numeriske taster. Her er der i toppen også et scroll-hjul til justering af lydniveau on-the-fly. Der skal man så blot være opmærksom på at giver man mere plads til musen ved at fjerne dette modul så mister man også muligheden for hurtigt at justere lyden, men heldigvis kan dette modul jo så bare flyttes til venstre. Jeg opdagede dog i denne forbindelse at mine fingre konsekvent ramte ved siden af WASD tasterne, hvis ikke jeg kiggede ned på tastaturet først for nu var det jo dét bredere og sluttede ikke, hvor jeg var vant til det.

Apropos taster, så er ROG Claymore II udstyret med deres egne ROG RX Switche. Vores testeksemplar var med røde lineære af slagsen og de var overraskende behagelige at spille og skrive på. De havde en ret ensartet og præcis vandring samtidigt med at denne var med en tilpas mængde modstand og en generelt blød travel. Jeg er i hvert fald fan for foruden en god tasteoplevelse så var de også ganske stille selv når man ramte bunden. ASUS lover 1 ms responstid på dem samt en levetid på op til 100 millioner anslag, hvilket må siges at være længe nok.

På toppen til venstre har ROG Claymore II en lille, men fed, detalje. Der er nemlig fire lys-bjælker, som virker til at være en del af designet umiddelbart, men er i virkeligheden også der for at fortælle dig om batteriniveau. Så ved du, hvornår det er tid til at sætte et kabel i tastaturet og spille videre kablet til det er ladet op.

Hvad angår opladning så foregår denne igennem USB-C stikket på bagsiden, hvor der også er en on/off switch, hvis man vil slukke for tastaturet eksempelvis under transport. Når man slukker så virker tastaturet i øvrigt stadigvæk, hvis det er sat til med kabel. Ved siden af USB-C porten og tænd/sluk knappen er der også en USB-A port, som virker som passthrough, så du kan slutte din mus eller andet direkte i tastaturet. Denne USB-port virker dog ikke når tastaturet er i trådløs-tilstand og giver i øvrigt kun 0,5 Ampere så man skal nok ikke sætte telefonen til at lade op via denne port.

ROG Claymore II er udstyret med en aftagelig håndledsstøtte. Denne hægter sig fast til tastaturet ved hjælp af indbyggede magneter. Disse er ikke kraftige nok til at holde på tastaturet, hvis man løfter det op, men jeg oplevede til gengæld ikke at det flyttede sig under gaming. Håndledsstøtten til Claymore II har én kæmpe fordel og én kæmpe ulempe, og så er det op til dig at vurdere, hvad der vægter mest eller mindst. Fordelen er at den er polstret med blødt memory foam og overtrukket med kunstlæder, hvilket gør den super behagelig under armen. Til gengæld er den ikke ret dyb og min hånd hvilede derfor ikke helt på håndledsstøtten hele tiden, men rakte til tider udover og det var decideret ubehageligt til tider.

At ROG Claymore II har fået reddot prisen for design er sikkert velfortjent. Jeg kan ikke sige, hvilke produkter den har været oppe imod i kategorien, men det er både funktionelt og visuelt flot og veludført, som det fremgår af ovenstående. Der er kælet for detaljerne og tænkt på det meste. Husk dog i forbindelse med mekaniske tastaturer at selvom de ligner almindelige tastaturer, så vejer ROG Claymore II altså hele 1,156 kg (uden kabel).

Funktionalitet

Det smukke ydre gemmer dog på ingen måde ROG Claymore II’s rødder, som er gaming. Det er ikke et tastatur man har stående på et almindeligt kontor. I hvert fald ikke uden at det vender hoveder eller at folk hurtigt konstaterer at der er tale om et gaming produkt. Det er lækkert designet, uden tvivl, men det er også med RGB-lys og et praktisk modulopbygget system. Vi ser nærmere på dets brug i de næste par afsnit.

Software

ROG Armoury er i udgangspunkt ikke nødvendig at installere for at du kan anvende ROG Claymore II, men det gør det noget nemmere at styre og sætte op. Det er også her du kan sætte forskellige profiler op, så du kan have forskellige indstillinger og makroer afhængigt af hvilket spil eller program du har kørende. Man skal ikke forglemme at genveje i forskellige programmer kan være ligeså vigtige, som de kan være i spil, så man kan spare noget tid. Det er ofte dét det handler om for mange når de erhverver sig tastaturer med programmerbare taster.

Armoury er en smule tung efter min mening. Det fejler ikke, som ASUS’ gaming software nogle gange har gjort tidligere og det er også lynhurtigt. Det føles bare ikke nær så intuitivt, som jeg synes nogle af de andre gaming-brands software er. Det er ikke så meget når jeg skal indstille selve Claymore II at det driller, men det indeholder en masse andre funktioner til indstilling af RGB i resten af min PC og det forvirrer bare en smule synes jeg. Det forsøger at gøre alt for meget for mig, men jeg må også indrømme at så svært er det ikke at finde det sted, hvor jeg skal indstille tastaturet. Det er også relativt nemt at finde ud af at indstille tastaturet og dets funktion og RGB-lys.

Taster

De mekaniske switche i ROG Claymore II er jeg som nævnt fan af. Mine fingre blev slet ikke trætte af at hverken spille eller skrive på tastaturet i længere tid og det var rart. Jeg følte heller ikke at jeg skulle mute min mikrofon, når jeg var på et Teams-kald med arbejdet, hvis jeg tog noter samtidigt med for der var ikke den høje eller hule mekaniske lyd, som man ellers hører med mange andre mekaniske taster, selv dem uden kliklyd.

Tasterne i ROG Claymore II er super præcise og alle taster føles ens, hvilket også er et kvalitetsstempel, hvilket nogle billigere tastaturer døjer en smule med til tider. Jeg var ikke i stand til at få tastaturet til at fejle eller til at virke langsomt. Hverken i kablet eller trådløs tilstand syntes jeg at tasterne glippede eller låste fast.

At kunne spille om aftenen med masser af plads til musen og så arbejde om dagen med excel-ark er mega smart. Selv var jeg ude i om jeg ville købe et TKL-designet tastatur (eller bygge et) og så have en separat enhed til de numeriske taster ved siden af. Med et tastatur som ROG Claymore II ville man ikke skulle tænke over alternative løsninger, for man ville have fleksibiliteten lige ved hånden.

Lys

ROG Claymore II er som nævnt udstyret med RGB belysning i alle taster (på nær nogle få). Lyset kommer inde fra midten af, så der er ikke meget genskær udenom tasterne og det bliver tilmed også dæmpet af at selve tastaturet er sort, så effekterne er ikke så fremtonende, som de eksempelvis er med en del andre gaming tastaturer, hvor producenterne har valgt hvide eller lyse baggrunde, for at sprede lyset mere.

Lysindstillingerne er i fire niveauer og lyser generelt ikke voldsomt meget op, men måske det ikke er helt skidt når man tænker på at det er et batteridrevet tastatur. Lyseffekterne er dog fede og man kan lave ret fede kombinationer da det er noget man selv kan styre og indstille i den ovennævnte app.

Komfort

De bløde taster og relativt lave vandring, som har en aktivering ved blot 1,4 mm er meget behagelige at arbejde på. Tasterne kræver 55 g at blive aktiveret, hvilket er i et mellemleje for mekaniske switche i den normale ende. Der er også ekstreme udgaver, som går langt udover og kræver nærmest en vægt for at blive aktiveret (overdrivelse fremmer forståelse), men det gør at mine fingre ikke bliver trætte.

Håndledsstøtten er til for at give dig støtte så dine hænder ikke skal hænge i luften, men selv fandt jeg det mere behageligt at ligge tastaturet fladt på bordet uden brug af de små fødder på bagsiden til at vinkle det og så ellers bruge det uden håndledsstøtte. Jeg synes simpelthen ikke denne har dybde nok til at give mig det jeg ønsker.

Batteritid

Med et 4.000 mAh batteri, hvilket er mere end mange smartphones i dag, så giver ASUS os 47 timers spilletid på en opladning med lyset tændt. Slukker man for lyseffekterne får man tre gange så meget cirka og det er faktisk ikke helt skidt. For mig betød det at der var langt mellem opladningerne for jeg tændte kun lyset når jeg skulle game. Når jeg arbejdede henover dagen var lyset ikke tændt nemlig. Så batteritiden er altså ikke helt skidt.

Konklusion

ROG Claymore II rammer rigtigt på så mange niveauer for der er tale om et tastatur i rigtig flot design, som sågar er muligt at tilpasse og så er tasterne super dejlige at spille og skrive på. At man kan flytte de numeriske taster efter ønske eller helt tage dem af er ekstra fedt her i pandemien, hvor man arbejder hjemme en del mere, men hvor man kan nøjes med ét tastatur i stedet for at have et TKL liggende og så nogle numeriske til når excel-arkene skal udfyldes. Et ganske gennemtænkt tastatur med de helt rigtige funktioner og meget lidt at sætte fingeren på. Det skulle da være den lidt smalle håndledsstøtte, men til gengæld er denne blød og behagelig, så måske det kun er mine store hænder som er udfordret. Helt generelt et godt køb og hvis man er villig til at betale den ret høje pris, så er det nok et af de bedste tastaturer for tiden og måske dét bedste valg for dem der skiftevis arbejder med numpad og gaming med hjemmearbejde og gaming fra samme “kontor”.

Positivt

  • Modulært design
  • Flot og stilrent
  • Gode og bløde taster
  • Scroll-hjul til volumen

Negativt

  • Håndledsstøtte kunne være lidt dybere
  • Pris

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

ASUS er klar med en ny udgave af deres Claymore tastatur og sikke en overhaling produktet har fået både visuelt og funktionelt. Der er nu tale om et trådløst tastatur, som dog har bibeholdt modulopbygningen så du kan flytte de numeriske taster til højre...Test: ASUS ROG Claymore II