fredag, maj 17, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master MasterFan Pro 140 Air Flow RGB

Test: Cooler Master MasterFan Pro 140 Air Flow RGB

Personificering af ens udstyr er blevet mere og mere moderne i kraft af at, især gaming udstyr, er blevet mindre generisk og med flere tilpasningsmuligheder. Modding af ens PC-kabinet går langt tilbage, men i dag gøres nogle af tingene allerede nemmere fra producentens side i større grad end før, hvor man selv skulle fifle med rigtig mange ting. Cooler Master er en af dem, der har været med fra start af og i dag ser vi alle mulige forskellige produkter fra dem i forskellige kategorier. En af dem, som ikke er så ny, men alligevel er blevet opdateret og optimeret med tiden er blæseren til ens kabinet og i denne omgang har vi fået en MasterFan Pro 140 RGB til test. Om det bare er lyset, der er i fokus kigger vi ind på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Det overrasker mig faktisk at der på æsken til MasterFan Pro 140 RGB blot er vist tre faner med den samme farve, når det altså er muligt at vælge mellem alle regnbuens farver når det kommer til stykket og det kommer vi nærmere ind på.

I selve æsken finder man tre store 140mm faner, en RGB LED Controller med dertilhørende 9-pin USB connector, kabler til opkobling og pins til forbindelse med strøm og bundkort. Der er ligeledes 12 skruer og lidt papirværk.

Specifikationer

  • Blæserhastighed: 500-800 RPM ± 10%
  • Luftgennemstrøm: 53 CFM ± 10%
  • Lufttryk: 0,54 mmH2O ± 10%
  • Støjniveau: 6-20 dBA
  • MTTF (levetid): 490.000 timer
  • Blæserforbindelse: 4-pin
  • Garanti: 5 år

Design og funktionalitet

Hvis vi starter med de medfølgende faner, som i øvrigt alle tre er ens, så er disse ret simple i deres opbygning. De har en sort casing og selve fanerne er gennemsigtige til en vis grad. Man kan ikke se direkte igennem dem, men der slipper altså en del lys igennem og det er jo naturligvis for at de kan lyses op.

Den del der holder på selve fanen er af plastik, mens der i kanterne er monteringsbeslag i gummi. Dette materialevalg betyder at fanerne bliver holdt på plads i midten, mens gummiet sørger for at afdæmpe noget af vibrationerne for at minimere støj.

Drivkraften i selve fanen er med RGB lejer således at disse under brug lyser fanerne op og samtidigt sørger for den stille og præcise drift. Hver fane i blæseren er i øvrigt designet med inspiration fra moderne fly for igen at sørge for en effektiv og stille drift.

Det er naturligvis vigtigt at disse faner er stille under drift for man ønsker ikke at ens computer skal udskille mere larm end højst nødvendigt, men samtidigt er det naturligvis også vigtigt at enhederne inde i kabinettet bliver beskyttet mod varme, som bliver udskilt af både CPU, grafikkort og andre komponenter. Det er, om man vil det eller ej, den primære opgave, som en blæser har og ikke at se flot ud og lyse op i alle regnbuens farver. Med den luftgennemstrøm og tryk er man dog med MasterFan Pro 140 RGB godt på vej.

Jeg kunne under min tid med MasterFan Pro 140 RGB ikke mærke at hverken min CPU eller grafikkort blev varmere end de ellers gjorde, men jeg havde også før MasterFan Pro 140 RGB udemærkede faner, så mit sammenligningsgrundlag er svært at drage konklusioner ud af andet end at MasterFan Pro 140 RGB yder tilfredsstillende. Samtidigt hermed så kommer der ikke noget støj fra dem og det er mindst ligeså vigtigt. Jeg kunne nærmest kalde computeren lydløs, hvis jeg blot slog en af mine andre faner fra og det galdte både under arbejde såvel som gaming.

Som nævnt tidligere undrede det mig at æsken til MasterFan Pro 140 RGB ikke viste nogle faner i forskellige farver, når nu det er sådan at man kan indstille dem i alle regnbuens farver. Til at starte med og før jeg gik i gang med testen frygtede jeg at dette kunne betyde at de forskellige lys-indstillinger man kunne lege med udelukkende ville slå igennem på alle tre faner samtidigt uden mulighed for justering. Min frygt blev heldigvis ikke indfriet, for idet jeg installerede Cooler Masters software til styring af fanerne, så blev disse genkendt i Windows og efter lidt øvelse i programmet var det ret nemt og ligetil at skifte farver og effekter på fanerne. Man vælger så selv om det skal gælde for alle faner på samme tid eller om man vil have forskellige effekter på de forskellige faner.

Nogle lyseffekter er mere dominerende end andre synes jeg på en eller anden måde og jeg forsøgte at sætte et hvidt lys (så kedelig som jeg er) op, men følte at denne ikke kom nær så stærkt igennem som fx grøn eller rød. Om det har noget at gøre med at fanernes design og materiale har jeg svært ved at vurdere.

Konklusion

MasterFan Pro 140 RGB er et simpelt sæt, der kan være med til at give lidt mere lys til ens kabinet. Effekten er naturligvis fedest, hvis man har en rude i siden af sit kabinet eller på anden vis kan se ind. Ellers skal man nok ikke gå efter udgaven med RGB belysningen tænker jeg. Ydelsesmæssigt levede MasterFan Pro 140 RGB også op til forventningerne og holdte kabinet køligt samtidigt med at der ikke kom meget støj. Det kræver en del kabelplads inde i selve kabinettet til alle de kabler til både strøm og styring, men hvis man har dette, så er MasterFan Pro 140 RGB bestemt anbefalelsesværdigt og nemt at gå til.

 

[checklist]

  • Nem opsætning
  • God ydelse og stille drift

[/checklist]
[badlist]

  • Hvidt lys ikke kraftigt

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 679,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Personificering af ens udstyr er blevet mere og mere moderne i kraft af at, især gaming udstyr, er blevet mindre generisk og med flere tilpasningsmuligheder. Modding af ens PC-kabinet går langt tilbage, men i dag gøres nogle af tingene allerede nemmere fra producentens side...Test: Cooler Master MasterFan Pro 140 Air Flow RGB