mandag, maj 6, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master MB520 Mesh Black Out kabinet

Test: Cooler Master MB520 Mesh Black Out kabinet

Cooler Master er ikke ukendt på markedet for kabinetter og vi har endnu en gang fået fornøjelsen af at lege med et af dem. I denne omgang ser vi nærmere på MasterBox MB520 Mesh, som du kan læse med om her.

Hvad er der i æsken?

Selve indpakningen gør Cooler Master ikke det store nummer ud af, men det er praktisk i genbrugspap og med flamingo omkring selve casen, som udover det er i en plastikpose. Den er lidt svær at trække op, så jeg blev nødt til at vende det hele på hovedet til det var kommet nok ud til at jeg så kunne trække det. Det er nærmest et two-man job.

I selve kassen har du en manual og selve kabinettet, så der er ikke meget ekstra at komme efter. Ikke at jeg ved, hvad det skulle være i et tilfælde som dette med kabinet. Dog medfølger en ARGB-controller til de øvrige modeller af MB520, men hvor vores udgave er en Black Out edition, så giver det ikke så meget mening.

Specifikationer

  • Farve: Sort
  • Materialer: Mesh, stål, ABS plastik, hærdet glas
  • Dimensioner: 502 x 210 x 498
  • Volumen: 50L
  • Bundkort support: Mini ITX, Micro ATX, ATX, SSI CEB, E-ATX* (* op til 12″ x 10.7″ bundkort, hvilket kan have indflydelse på kabelstyring)
  • Udvidelsesslots: 7
  • 3.5″ disk support: 2
  • 2.5″ disk support: 3
  • I/O på front: 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1. 3.2 Gen 2 Type-C, 1 x 3.5 mm jackstik, 1 x Reset
  • Blæser front: 3 x 120 mm inkluderet
  • Blæser support top: 3 x 120mm / 2 x 140mm
  • Blæser support front: 3 x 120mm / 2 x 140mm
  • Blæser support bag: 1 x 120 mm
  • Radiator support top: 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm (anbefalet tykkelse 55mm
  • Radiator support front: 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm
  • Radiatorsupport bag: 120mm
  • Grafikkort support: 410mm (16,1″)
  • CPU support: 165 mm
  • PSU support: 200 mm (170 mm anbefalet)
  • Støvfiltre: bund, top, front
  • Garanti: 2 år

Design og funktionalitet

Når MB520 Mesh er pakket op og sat på skrivebordet, så har den en front, der stikker lidt frem og så går skråt ned samtidigt med at denne front på midten er med et mesh design, hvoraf navnet også kommer fra. Det er nemlig sådan at MB520 fås i en Mesh og almindelig udgave, hvor den almindelige har hærdet glas på fronten.

Mesh designet i vores udgave betyder dog at luft nemmere kan trænge igennem og det burde alt andet lige give dig et bedre airflow i kabinettet. En feature, som nogle ganeg bliver undervurderet, men som er uhyre vigtigt for at dine komponenter kan holdes kølige. Uden airflow så er de øvrige køleelementer mindre væsentlige da de skal arbejde hårdere for at køle.

Som allerede nævnt er vores Cooler Master MB520 Mesh en Blackout Edition, hvilket betyder at dens blæsere er uden RGB-lys. De øvrige MB520 udgaver er med RGB lys, om end Mesh udgaven har en blæser mindre på nær i vores Blackout Edition, hvor der også er fire i alt.

Render-image på hvor flot det kan se ud.

På siden, hvor man har åbningen ind til komponenterne har Cooler Master valgt at hele siden skal være af hærdet glas. Det til trods for at bunden er aflukket, så du ikke kan se strømforsyning og kabler eller de harddisk slots, som er i bunden. Det giver dog et ret fedt look at det er glas helt fra top til bund, selvom det er en fedtfingermagnet og hver gang man har haft den af så skal den tørres af, med mindre man bruger handsker vel at mærke.

MB520 Mesh er ret solidt bygget og de øvrige sider er af metal, så det føles også velbygget og kvalitetsfuld. Dog synes jeg fronten føles en anelse “tynd” og for mig trækker den premium-følelsen en anelse ned. Fronten kan i øvrigt også trækkes af, så du nemmere kan tilgå blæserne der, såfremt du på sigt ønsker at skifte dem.

Monteringsudstyr til harddiske og til kabelstyring medfølger i æsken og er gemt inde i selve kabinettet under transport

For dem af os, der har monteret større blæsere i toppen af vores kabinet efter at have monteret bundkort, så kan det med bare lidt tykkere fingre være en lidt tung proces. Dette har folkene hos Cooler Master tænkt over og lavet MB520 således at det øverste låg kan vippes opad ved blot at man fjerner to skruer.

Alt kan dog håndteres og tages af uden brug af værktøj, så du heller ikke risikerer at ridse den sorte overflade. Inde i selve kabinettet er der i øvrigt en pose med forskellige dele til montering og tilkobling af I/O portene på fronten. Der er strip til at holde kabler på plads og også harddiskskuffen kan tages ud så du nemmere kan sætte dine diske i og så sætte dem på plads igen.

harddiskskuffe, som i øvrigt kan trækkes ud for nemmere montering

De nævnte I/O porte på fronten er 1 x USB-C, 1 x USB-A og et 3.5 mm jackstik, hvilket jeg synes er lige i underkanten af hvad et kabinet af denne størrelse kunne have plads til. Dog er de praktisk tilgængelige på fronten og peger skråt opad. Det er i øvrigt fedt at man har en USB-C port i det hele taget.

Fronten er taget af. Øverst kan du se, hvilke porte kabinettet har bygget ind

I bunden helt bagerst har du i MB520 Mesh et støvfilter, som er lokaliseret, der hvor strømforsyningen kommer til at stå og dette filter kan du nemt trække ud og rense efter behov. Også en ting, som mange overser vigtigheden af for med mere støv, så er der et dårligere airflow og dine komponenter vil arbejde hårdere for at køle ned, hvilket både kan resultere i mere strømforbrug og også at dine komponenter ikke holder ligeså længe. At Cooler Master gør det nemt gør at man ikke har nogen undskyldning.

I pladen, hvorpå du skal montere bundkortet, er dr lavet huller til kabler, men disse er dækket af med gummiflapper, hvilket har to formål. Det ene værende at det ser flot ud at man kan gemme kablerne væk, men gummi er heller ikke så hårdt mod dine kabler, som metal ville være. Ikke at kabler inde i et kabinet bevæger sig meget henover tid, men det er nu rart at være på den sikre side.

At bygge ind i MB520 er gjort nemt og det kan godt mærkes at man har lyttet til brugerne for så vidt angår graden af “modularitet” i dette kabinet. Det er designet til at du kan bygge ind i det og tilpasse så det passer til dit build. EATX understøttes til en vis størrelse og er måske det eneste men ved dette kabinet, men ellers er du temmelig godt dækket ind.

Konklusion

Jeg kan virkelig godt lide at Cooler Master virkelig har tænkt på dem der bygger computere med deres MB520 Mesh kabinet. Tingene er gjort nemt tilgængelige og selvom det at bygge oftest er en proces man ikke gør eller ændrer i alt for tit, så er det rart at det kan føles nemt. MasterBox MB520 Mesh er på sin måde et ret flot kabinet, selvom den ikke har alle mulige farver at lyse op med. Det er helt klart det store glas-panel i siden, der løfter designet og gør at du som bruger kan se helt igennem til dit udstyr og kabinettet føles helt åbent når det glas ellers er rent.

Positivt

  • Rent og simpelt design
  • Nem at bygge ind i
  • Toplåget kan løftes for nemmere blæser-montering

Negativt

  • Fronten føles billig i forhold til resten

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Cooler Master er ikke ukendt på markedet for kabinetter og vi har endnu en gang fået fornøjelsen af at lege med et af dem. I denne omgang ser vi nærmere på MasterBox MB520 Mesh, som du kan læse med om her. Hvad er der i...Test: Cooler Master MB520 Mesh Black Out kabinet