mandag, maj 6, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master QUBE 500

Test: Cooler Master QUBE 500

Cooler Master introducerer os til en såkaldt flatpack med deres QUBE 500 kabinet til PC-byggere. Det går ud på at du i endnu højere grad selv skal stå for samlingen af din PC, men lad os se om det ikke også kan give nogle fordele. Læs med her.

Hvad er der i æsken?

Havde du bestilt QUBE 500 baseret på de samlede billeder og tænkt du nu får et lækkert kabinet hjem, så var du blevet overrasket og måske sågar tænkt at du ikke har fået den rigtige pakke. Cooler Master leverer nemlige QUBE 500 i såkaldt flatpack, hvilket betyder at æsken er helt flad og de enkelte dele er stablet oven på hinanden. Tanken er at du selv skal pakke dem op og samle kabinettet samtidigt med at Cooler Master sparer på fragtomkostningerne og givetvis miljøet ved at kunne stable flere æsker ind i samme container.

Den flade indpakning betyder, som det fremgår af billederne, at der er en del mere beskyttelse og fyld inde i selve æsken, så hvorvidt det er mere miljørigtigt end at pakke færre sammen uden brug af ligeså meget flamingo skal jeg ikke være dommer over.

Design

Det færdige og samlede resultat af QUBE 500 ligner egentlig ethvert andet kabinet i dens størrelse. Den er måske en smule mere kvadratisk end gennemsnittet, men ellers er der tale om et kabinet, der har et gennemsigtigt sidepanel, IO og knapper i fronten.

Eller, rettere sagt afhænger dette af hvordan du vælger at samle det. Manualen til QUBE 500 kan være en smule forvirrende, når du ser på den første gang. Det er fordi du kan vælge flere forskellige spor for samlingen og både samle så kabinettet vender til højre såvel som venstre. Derudover kan du vælge at det skal stå åbent og agere som test-bench.

Du kan også købe QUBE 500 i forskellige farver, sort og hvid naturligvis, men også i specielle udgaver og så give det dit helt eget præg. At du kan samle kabinettet selv giver dig faktisk også nem mulighed for at spray male de enkelte dele selv og så montere som det passer dig.

Ved at QUBE 500 er noget du selv sætter sammen, så er byggeprocessen også ret nem at gå til. Det med at der ikke er plads til hænderne eller værktøjet når du monterer køler, RAM eller kabler til motherboardet er simplethen ikke noget issue, fordi du ikke har nogle paneler monteret på før du er klar med disse ting.

Kabelstyring er også lidt nemmere når man har adgang til det hele fra start af

Panelerne i siderne, top og bund er i øvrigt lavet med riller og huller, så du kan montere forskellige elementer på kabinettet efterfølgende og ret nemt. Enten fordi du finder noget, der passer i hullerne eller fordi du simpelthen benytter dig af muligheden for at printe noget via printables.com. Du kan se nogle af de designs, som Cooler Master har ladet vinde priser ved at følge dette link.

I kassen har du også et sidepanel af metal du kan montere og som du så kan vippe frem og tilbage når du fjerner sidepanelet. Jeg forestiller mig at denne kun kan anvendes til montering af harddiske eller andre elementer, som du måske ikke har plads til i selve kabinettet for montering af køler vil resultere i at denne blæser mod glasset og dermed ikke er til gavn – tværtimod – med mindre man sætter sidepanelet med huller i denne side, hvor end grimt det så måtte se ud på den anden side.

Designet er pænt, robust og nemt at arbejde med. Det fede er så at du selv er herre over, hvordan det skal se ud mere eller mindre. Du kan lade det være og se ret unikt ud og du har også med i kassen dele til at montere dit grafikkort sidelæns. Der er et hav af muligheder på denne front og til trods for at dú selv samler det så er kabinettet klippefast.

Funktionalitet

At bygge ind i QUBE 500 var en ret overkommelig proces. Jeg har selv pølsefingre, så det at bygge kabinettet løbende mens man sætter delene ind synes jeg er absolut genialt. At det så også er muligt at sammensætte kabinettet så det er nøjagtigt som man vil have det er en ekstra bonus.

Det er ret nem at bygge ind i QUBE 500 fordi man adderer de forskellige paneler løbende

Det kompakte design er dog ikke helt uden udfordringer. Egentlig har QUBE 500 ganske fin plads til både en masse drev, kølere, AIO i sine lidt over 33 liter. Der hvor kæden hopper af for mit eget vedkommende er at jeg sidder med en moppedreng af en PSU på 1200 Watt, der sammen med et RX 6900 XT simpelthen er en umulig kombination i dette kabinet. Dét uanset om jeg smider grafikkort på siden eller vender det hele om, så er kablerne fra strømforsyningen simpelthen i vejen. Derfor skal man have strømforsyningens begrænsning på 216 mm max plads og det er også fair at nævne at mit build er over gennemsnittet størrelsesmæssigt, især på PSU.

Der var ikke helt plads til en 1200 Watt be quiet PSU og et RX 6900 XT grafikkort

QUBE 500 er leveret med magnetiske støvfiltre på de fleste sidepaneler. Disse slipper dog ikke meget luft igennem skal du være opmærksom på, da hullerne er ret tynde. Jeg kunne knap nok puste gennem dem. Når man tager dem af bliver designet bare ikke nær så pænt, så det er en opvejning du må lave. Jeg havde grundet mine komponenters størrelse ikke mulighed for at teste kabinettets airflow, men forestiller mig at det er noget du kan optimere på ved at placere blæsere og støvfiltre væk fra hinanden.

QUBE 500 er fyldt med filtrer på alle sider

Selvom det er ret nemt at arbejde med QUBE 500, så er det ikke muligt at bygge ind eller samlet kabinettet uden brug af som minimum en skruetrækker. Den skal du have ved hånden, men udover dét er det ret nemt at gå til og som jeg vil vove at påstå selv ikke garvede PC-buildere sagtens kan kaste sig over.

Konklusion

Med QUBE 500 har du ret mange muligheder for at sammensætte kabinettet som du vil have din PC til at se ud. At du samler fra bunden gør at du nemmere kan komme omkring kabel-styring, opsætning, og så har du stor frihed til, hvordan kabinettet skal se ud, vende osv. Du har også mulighed for at gå skridtet videre og tilbygge og 3D-printer elementer, så du for det første kan udnytte pladsen omkring dit kabinet og derudover gøre det endnu mere personligt. At man kan samle QUBE 500 er ikke blot en gimmick, men rent faktisk noget, som giver mening og det er dét der gør det til et fedt kabinet for mit vedkommende og jeg er overbevist om at det vil passe ret mange andre også.

Positivt

  • Flot design
  • Nemt at bygge ind i
  • Modulært
  • 3D-print-kompatibel

Negativt

  • Airflow tvivlsomt

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Cooler Master introducerer os til en såkaldt flatpack med deres QUBE 500 kabinet til PC-byggere. Det går ud på at du i endnu højere grad selv skal stå for samlingen af din PC, men lad os se om det ikke også kan give nogle...Test: Cooler Master QUBE 500