fredag, maj 10, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Dreame R10 Pro ledningsfri støvsuger

Test: Dreame R10 Pro ledningsfri støvsuger

Vi skal endnu en gang se nærmere på en ledningsfri støvsuger fra Dreame og i denne omgang er der tale om deres R10 Pro med et lidt større batteri og mere kraft.

Hvad er der i æsken?

Dreame R10 Pro kommer i en relativt stor æske når man tænker på at der er tale om en ledningsfri støvsuger, som jo forventeligt skal være nem at bære rundt. Det skyldes dog den mængde af tilbehør, som der er i æsken foruden selve stvøsugerenheden. Man får nemlig et rør, fem forskellige mundstykker, vægbeslag og naturligvis strømforsyningen.

Design

Delene i æsken til Dreame R10 Pro ligger usamlet hen. Det aftagelige batteri er dog påmonteret selve motorenheden fra fabrikken, men er altså et du kan tage af relativt nemt. Det kræver to hænder, men bør ikke være den store udfordring.

Hvis vi bliver ved motorenheden, så er denne udstyret med et pistolgreb, hvor knappen til at tænde for støvsugningen er, hvor din pegefinger lander når du griber om den. Derudover er der også en knap til at låse selvsamme handling, så du ikke behøver holde knappen inde mens u støvsuger.

Over denne låseknap er der en skydeknap, som via små prikker indikerer, hvilken af de tre styrker du støvsuger med.

På selve grebet er der hul til strømforsyningen, som du i øvrigt frit kan anvende uafhængigt af vægbeslaget, så opbevaring og opladning ikke nødvendigvis behøver foregå samme sted.

På selve batteriet kan du se tre LED-lys, som fortæller dig om status på batteriet, hvilket som min kollega Lars har pointeret på en lignende model, godt kunne være lidt mere detaljeret for at man ved mere præcist, hvor meget strøm man har tilbage.

Støvbeholderen, som er en del af motorenheden, er cirkulær og har en kapacitet på 0,6 liter, hvilket ikke lyder af meget, men bør være rigeligt til en del støvsugninger i hjemmet forudsat der ikke er for meget skidt børnene har efterladt efter sig.

Det er dog relativt nemt at tømme støvsugeren ved at åbne låget henover en skraldespand, så man burde egentlig gøre det efter hver omgang. Desuden kan de fleste af enhederne i Dreame R10 Pro vaskes så de er klar igen, men man skal blot huske at lade dem tørre.

Foruden røret du bruger til at forlænge støvsugeren med, så du kan komme til gulvet uden at skulle bukke dig, så er der som nævnt fem forskellige tilføjelser, hvoraf tre af dem er motoriserede, hvilket betyder at de bruger strøm fra batteriet enten via motorenhedens kontakter eller rørets.

Det første mundstykke er det mindste og med en børste, som du kan bruge til at støve af med eller nå ind nogle steder, hvor der er mindre plads. Du kan trække børsterne ind for tættere støvsugning af overflader, der kan tåle det.

Det næste minder lidt om ovenstående, men er dog noget længere. Det kan også forlænges yderligere ved at du trækker i det og så er den udtrukne del fleksibel, så du nemmere kan støvsuge steder over dig, såsom loft og paneler.

Det største og måske mest almindeligt anvendte mundstykke er med en bred børste, som drejer rundt og opsamler mest støv i forhold til de øvrige mundstykker. Det kan dog ikke komme ind alle steder nødvendigvis. Til gengæld har du lys på fronten, som lyser op når det er i brug, så du kan se gulvet foran dig nemmere. Lyset er dog to små lamper og det havde givet mere mening at have ét bredere lys i stedet da kontrasten i lyset kan gøre det lidt svært at se i midten eksempelvis. Inde i selve børstehovedet er der små “nåle”, der er til for at opfange hår i. Jeg fandt først ud af hvad de var til da jeg læste om dem, men inden da havde jeg da bemærket at der ikke var hår fanget omkring børsten, som jeg ellers oplever med robotstøvsugere når de kører rundt. En smart addering, der egentlig er ret simpel. På fronten har du en skydeknap i øvrigt, som du “åbner” op for når du vil opsamle “større” ting, såsom kaffebønner eller andet børnene kunne finde på at spilde.

Dette næste mundstykke er nogenlunde magen til det store, men er lavet lidt kompakt for at klare de lidt sværere opgaver, såsom det at støvsuge dyrehår og skidt fra en sofa eller andre stofoverflader. Det har dog ikke nogen nåle til at opfange hår med som det brede multi-mundstykke.

Dernæst har vi et mundstykke, der også er bredt, men hvor den indre rullebørste er blød og denne er velegnet til hårde overflader, såsom klinker og andre lignende overflader.

Funktionalitet

Dreame R10 Pro er ret nem at komme i gang med. Sammensætningen af den er logisk og nem for der skal ikke bruges mange kræfter på hverken at sætte mundstykker på eller tage dem af igen, så selvom man måtte have forskellige opgaver i løbet af dagen, så burde det være nemt.

Det forudsætter dog at batteriet holder så længe som man har opgaver til naturligvis, men fleksibiliteten er der og det er utrolig nemt at skifte mellem de forskellige mundsstykker. De fleste af dem kan i øvrigt sættes direkte på selve motorenheden, mens det som er fælles er at du ikke kan starte støvsugningen før enten røret eller et mundstykke er sat på for at beskytte støvsugeren fra at blive stoppet til.

For så vidt angår støvsugning, så er der ikke nogen anmærkninger. Jeg synes at Dreame R10 Pro klarer sig ganske fortrinligt til de opgaver jeg brugte den til i hjemmet og det er en blanding af overflader. Den efterlod ikke noget efter sig, hvor jeg tænkte at den lige skulle have en omgang mere end forventet, så selve resultatet af dén del var jeg fint tilfreds med.

Noget som også er vigtigt ved rengøring og støvsugning i hjemmet er at det helst skal være nemt og det føler jeg det er hele vejen med Dreame R10 Pro, som også er ret nem at rengøre efter brug. Hår og andre ting sætter sig ikke fast var min oplevelse.

Den er også nem nok at manøvrere med, således at jeg kunne få vores ældste på ti år derhjemme til at hjælpe til med støvsugningen i højere grad. Det er noget mere motiverende end at skulle slæbe en kablet støvsuger og koble den fra og til i de forskellige rum.

Ved en fuld opladning, som i øvrigt tager over tre timer, så holder Dreame R10 Pro i 10min22sek ved fuld drøn på et laminatgulv. I denne høje hastighed hyler den også mest, men man kan stadig snakke med nogen i lokalet uden at skulle stoppe støvsugningen. De 65 minutter som Dreame R10 Pro er oplyst til at kunne holde med sit 7*3.000mAh batteri er noget man muligvis kan opnå ved den laveste indstilling, som for mit vedkommende var indstillingen til den daglige støvsugning og de øvrige hastigheder var til lidt mere krævende opgaver.

Konklusion

Dreame R10 Pro er en ledningsfri støvsuger, som er nem at arbejde med, nem at rengøre og generelt bare simpel. Vi kunne sagtens få vores børn med på “legen” med at støvsuge lidt oftere og så skal man blot huske at lade den op og tømme beholderen uden at der er meget mere i det. Batteritiden er ganske fin til den daglige rengøring, men ved støvsugerens højeste indstilling får man knap og nap ti minutter til at gøre opgaven færdig i og det kan godt være en udfordring. Ellers er den støjsvag og ret praktisk, så meget andet er der ikke at sætte fingeren på.

Positivt

  • Simplicitet
  • Ydeevne
  • Tilbehørsmængden
  • Design

Negativt

  • Batteritid ved højeste sugeevne

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi skal endnu en gang se nærmere på en ledningsfri støvsuger fra Dreame og i denne omgang er der tale om deres R10 Pro med et lidt større batteri og mere kraft. Hvad er der i æsken? Dreame R10 Pro kommer i en relativt stor æske...Test: Dreame R10 Pro ledningsfri støvsuger