lørdag, maj 4, 2024
ForsideIkke kategoriseretTest: Exelium trådløse opladere

Test: Exelium trådløse opladere

Nu hvor Samsungs Galaxy serie, og nu også iPhone 8 og iPhone X understøtter trådløs opladning via Qi standarden, så skal vi se nærmere på nogle produkter fra Exelium der ligeledes understøtter Qi standarden for trådløs opladning.

Hvis man ikke har en de nyeste mobiltelefoner der understøtter trådløs opladning, så har Exelium heldigvis også løsningen på det problem, i form af et cover med indbygget Qi oplader. Undertegnede har en iPhone 7 der ikke understøtter trådløs opladning, så jeg modtog også et Exelium cover til testen. Vi modtog en stribe produkter til test, så dem vil jeg gennemgå i det følgende.

Wireless Charging Magnetic Case

Coveret er lavet i sort plastik med en ru overflade på bagsiden.

Coveret sidder godt på telefonen, og er en smule højere end glasset, så det også beskytter kanten af displayet hvis man skulle tabe telefonen. Inde i coveret ser vi at der er en Qi oplader indbygget.

For at få strømmen ind i telefonen er coveret nødt til at være forbundet med bundstikket i telefonen. Det sker med et lille stik i metal, der nemt kan glides ind i telefonen når man har sat coveret på. Lige så vigtigt er det at man kan glide det ud igen, og dreje det væk så man kan bruge bundstikket uden at skulle tage telefonen ud af coveret.

Der er naturligvis udskæring til kamera og flash i coveret, ligesom det er muligt at betjene sideknapperne.

Som navnet siger, så er der en tynd, men kraftig magnet indbygget i coveret. Det er magneten der gør det nemt at koble telefonen fast på de trådløse opladere vi skal se nærmere på.

Exelium Wall socket charger

Den første oplader vi skal se på er ganske simpel. Det er en oplader man sætter direkte i stikkontakten.

Når den sidder i kontakten, så er det nemt at sætte telefonen fast da opladeren også har en indbygget magnet. Så snart telefonen sidder på opladeren, så begynder opladningen automatisk, og stopper igen når telefonen er fuldt opladet.

Magneten er kraftig nok til at telefonen sidder godt fast, og jeg var på intet tidspunkt nervøs for at den skulle falde af.

Wireless Charging Desk Stand

På skrivebordsmodellen er opladeren monteret på et kraftigt, og tungt metalbeslag der holder telefonen vinklet så man nemt kan se hvad der sker på skærmen.

Den fungerer med samme kraftige magnetkobling som Wall Socket opladeren, dog medfølger der ikke en strømadaptor, men blot et USB kabel. Man skal altså selv have en USB-oplader, eller koble den til en tændt computer for at kunne oplade telefonen.

Også her bliver telefonen holdt sikkert på plads, og det tunge stativ gør at man nemt kan snuppe telefonen når man forlader sig skrivebord, uden at laderen følger med.

Car holder wireless charger

Denne oplader er beregnet til at blive monteret i bilens forrude, eller alternativt på en glat flade på instrumentbrættet.

Den bliver fikseret med en kraftig sugekop, som virkelig kan holde godt fast i ruden.

Den bliver også leveret med en selvklæbende magnetpude så man kan bruge en telefon med indbygget Qi oplader, men som mangler den magnetiske kobling. Så kan man sætte magneten fast på telefonen og sætte den på bil holderens magnetiske oplader. Hvis kan ikke kan finde et egnet sted at sætte sugekoppen, måske fordi at instrumentbrættet krummer, eller der er en overflade sugekoppen ikke vil hæfte på, så medfølger der også en glat plastikskive der er monteret med en kraftig klæbepude. Den kan man så klæbe fast, og på den kan sugekoppen nemt hæfte fast.

Her medfølger der heller ikke en strømadaptor, så enten skal man have en indbygget USB-port i bilen, eller en USB oplader der kan sættes til bilens strøm.

Wireless Power Bank

Det sidste produkt vi skal se på, er en trådløs power bank. Den har en kapacitet på 3000 mAh. Den bliver leveret med USB kabel til opladning, et kort MicroUSB kabel, en USB-C konverter, samt en selvklæbende magnetpude.

Man kan oplade power banken med USB, men selvfølgelig kan man også oplade den trådløst ved at sætte den fast på en af de magnetiske opladere.

Når man så skal bruge den til at oplade sin telefon, så tager man den blot fra laderen, og hæfter den fast på sin telefon og så går opladningen i gang. Hvis power banken har ligget lidt, så skal man lige trykke på den grønne knap bag på den for at starte opladningen af telefonen. En fuldt opladet power bank kunne oplade min iPhone 7 fra helt tom til 90%. Det tog cirka halvanden time.

Der sidder 4 blå lysdioder der viser hvor meget strøm der er tilbage på powerbanken. Ved siden af dem sidder der en blå og en rød diode der viser om den trådløse opladning er i gang.

Det er forholdsvist nemt at forsætte med at bruge sin telefon selvom power banken sidder på den og er i gang med at oplade den. Det er i hvert fald meget lettere end hvis man var koblet til en power bank med en ledning. Når man skal lade power banken op skal man dog lige huske at opladningen sker ved at sætte den fast på opladeren med forsiden, og når man skal oplade sin telefon så skal man sætte bagsiden fast på telefonen. Der er altså opladnings-, og en afladningsside på power banken.

 

Konklusion

De testede Exelium produkter fungerede alle rigtigt godt. Den magnetiske kobling er kraftig nok til at fiksere telefonen, men ikke så kraftig at det var svært at få telefonen fri igen. Og så er det altså bare nemmere lige at klikke sin telefon fast på laderen uden at skulle rode med kabler. Og lige så let, lige at snuppe den igen når den skal bruges. Coveret er en rigtig god løsning på at få Qi opladning i en telefon hvor det ikke er indbygget. Desværre så blokerer det for bundstikket, men funktionen med at man kan glide stikket ud og dreje det væk er en god løsning på det problem. Power banken var rigtigt praktisk, den kunne sidde på opladeren når man ikke skulle lade sin telefon, og så havde man altid ekstra strøm lige til at snuppe med i lommen når man skulle ud. Alt i alt så løftede Exelium produkterne opgaven rigtigt fint. Der er dog lidt spild ved trådløs overførsel af strøm, bl.a. derfor kunne power banken på 3000 mAh ikke lade telefonen helt op fra tom, men i den daglige brug så mærkede jeg ikke at opladningen tog længere tid end med den originale lader med kabel.

Pris og tilgængelighed

  • Exelium wireless charging case er set til ca. 260,-
  • Exelium wall socket charger er set til ca. 300,-
  • Exelium wireless charging desk stand er set til ca. 300,-
  • Exelium car holder wireless charger er set til ca. 300,-
  • Exelium wireless power bank er set til ca. 375,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Tidligere artikel
Næste artikel
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Hej
    Jeg søger en oplader som kan monteres i et skrivebord uden den skal bores op igennem så du kan se den på overfalden af bordet. Men syntes ikke jeg kan finde nogen. Har I nogen erfaring indenfor sådan en produkt?
    Mvh Kim

  2. Hej Kim

    Jeg er ikke helt klar over hvad du mener med monteres i bordet uden at der skal bores? Der findes jo mange opladere man stiller på bordet, IKEA har f.eks. nogle til en billig penge. Alternativt skal du ud i noget gør-det-selv hvor du skiller en oplader ad, og fræser materiale ud på undersiden af bordet, og sætter selve elektronikken fra opladeren fast i hullet (så der er så kort afstand fra laderen til telefonen gennem bordpladen som muligt) Det har jeg selv gjort, så det er også en løsning til en usynlig oplader, hvis man er lidt fiks på fingrene.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Nu hvor Samsungs Galaxy serie, og nu også iPhone 8 og iPhone X understøtter trådløs opladning via Qi standarden, så skal vi se nærmere på nogle produkter fra Exelium der ligeledes understøtter Qi standarden for trådløs opladning. Hvis man ikke har en de nyeste mobiltelefoner...Test: Exelium trådløse opladere