søndag, maj 19, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Jaybird Run trådløse hovedtelefoner

Test: Jaybird Run trådløse hovedtelefoner

Vi har tidligere set på adskillige 100% trådløse hovedtelefoner her på eReviews.dk. Det er en kategori i stærk vækst, og vi skal her se nærmere på Jaybird Run, der er Jaybirds første bud på et produkt i den eftertragtede kategori.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi det trådløse headset, en opbevarings- og opladningsæske, en kort USB-ledning til opladning, samt ørepropper og “vinger” i 4 forskellige størrelser.

Design og funktionalitet

Jaybird Run består af to ørepropper der forbinder til hinanden, og til en telefon via Bluetooth for 100% trådløs lyd. Da der ikke er nogen ledning mellem de to ørepropper til at sikre dem, er det vigtigt at de sidder godt fast i øret. For at finde den helt rigtige pasform, så er der hele 4 størrelser propper, og 3 størrelser “vinger” samt en option uden “vinge”. Vingerne er en blød gummi finne der skal sidde i ørets fold og hjælpe med til at holde Jaybird Run fast.

Jaybird Run er lavet i plastik, og er sved og vandafvisende, og vejer ca 9 gram stykket med monteret prop og vinge. Fronten er en stor multifunktions trykknap, højre side bruges til at tænde og slukke, navigere rundt i musikken, og til at modtage telefonopkald med. Venstre side bruges til at aktivere den digitale assistent på telefonen (Siri, eller Google Assistant).

 

 

Opladningen sker ved hjælp af den pille-formede opbevaringsæske.

På bagsiden af æsken sidder der et USB stik som bliver brugt til både at lade Jaybird Run hovedtelefonerne op, men også til at lade et indbygget batteri i æsken op, præcist som vi også har set de i de andre produkter vi har testet i kategorien.

Helt opladede har Jaybird Run en spilletid på ca 4 timer, alt efter lydstyrke. Og opbevaringsæsken giver headsettet 8 timers ekstra spilletid. Der er en hurtig-opladningsfunktion indbygget der giver 1 times spilletid efter blot 5 minutters opladning. De opgivne batteritider passer rimelig godt med mine erfaringer under testen. Det er værd at bemærke at opladningen starter hver gang man sætter headsettet tilbage i æsken, så de er klar til brug næste gang.

På fronten sidder der tre lysdioder, to der viser opladningsstatus på de to ørepropper, og en der viser batteristatus på selve opbevaringsæsken.

På hver øreprop er der 5 kontaktpunkter der passer med 5 stifter i æsken.

Som navnet afslører, er de lavet til brug under fysisk udfoldelse. Og efter at have prøvet forskellige størrelser vinger og propper fandt jeg da også en kombination der holder dem solidt fast i mine ører. Det er vigtigt at finde de propper der skaber en tæt forsegling i øregangen for at få den optimale lydkvalitet. Med hensyn til lydkvaliteten så lider Jaybird Run af de samme problemer som de andre trådløse modeller vi har testet. Der er  en svag susen i lyden når de er tændt, og på mit sædvanlige “tortur-nummer” Nature Boy med Lisa Ekdahl så er der lidt knas og forvrængning i de høje toner og den sarte stemme. Så jeg må konkludere at det simpelthen må skyldes den trådløse teknologi ikke helt har båndbredden til høj musikkvalitet endnu. Når det så er sagt, så er lydkvaliteten i Jaybird Run helt klart den bedste jeg har hørt fra helt trådløse hovedtelefoner til dato! Bassen går overraskende dybt, uden at blive mudret, stemmer står klart og diskanten er sprød og fin uden at blive skinger. Jeg har testet med mange musikgenrer, fra Death Metal, over akustisk guitar til elektronisk musik, og de klarer det hele glimrende. Selv i kompliceret musik er det muligt at skelne instrumenterne. Jeg testede Bluetooth rækkevidden ved at jeg efterlod min iPhone 7 på kontoret i kælderen mens den spillede musik til headsettet, og jeg skulle næsten op på 1. sal inden signalet faldt ud. Det er godt 12 meter og en etageadskillelse i beton, så rækkevidden er bestemt i orden.

Når man modtager telefonopkald så får man kun lyden i højre øreprop, ganske som i de andre modeller vi har testet. Det var nemt at modtage opkaldet med et kort tryk på knappen på højre øreprop. Lyden under telefonopkald er rigtig god, jeg kunne nemt høre modparten, og modparten havde ingen problemer med at høre mig.

Hvis man ikke er helt tilfreds med lyden i Jaybird Run, så kan man hente Jaybird app’en til sin telefon. Den har vi kigget på tidligere da vi testede Jaybird Freedom 2 men nu er Jaybird Run også understøttet. I Jaybird App’en kan man vælge forskellige lydprofiler, eller lave sin helt egen.

Man laver sin egen lyd ved at trække i frekvenskurven indtil lyden passer til ens egen personlige smag. Indstillingen bliver så gemt direkte i headsettet, så man har den næste gang man bruger Jaybird Run, også uden at man behøver åbne app’en.

I Jaybird app’en har man bl.a. også mulighed for at vælge hvilke funktioner knapperne skal have.

Konklusion

Jaybird Run er endnu et godt bud på et sæt 100% trådløse hovedtelefoner. De lider lidt under de samme problemer som de andre hovedtelefoner fra andre producenter også lider under, og det må simpelthen være teknologien der ikke helt er god nok til trådløs Hifi-lyd i de små ørepropper endnu. Dermed sagt, så har Jaybird Run den bedste lyd ud af de 100% trådløse hovedtelefoner vi har testet til dato! Bassen er tung, dyb og tør, mellemtonen meget behagelig, og diskanten sprød og klar uden at være skinger, selv når man skruer højt op. Pasformen er fin når man finder den rigtige størrelse prop og vinge, dog så oplevede jeg at øregangen godt kunne klø lidt efter at have dem på i en halv til en hel time. Det skyldes nok mere varmen end pasformen, og hvis man lige tog dem ud i 20 sekunder, så gik det over og jeg kunne forsætte brugen af dem. De er lavet til aktivt brug, og de sidder da også godt fast selv når man bevæger sig meget omkring. Jaybird app’en gør at man kan finindstille dem til sin helt egen præference, en virkelig lækker detalje. Det eneste jeg kunne ønske mig, var at opladningsæsken var lidt mindre, eller anderledes designet. Den facon den har, gør det umuligt at have den i bukselommen, og selv i en jakkelomme fylder den runde form en hel del. Men det er småting, de vigtige ting som god batteritid, solid bluetoothforbindelse, og god lydkvalitet har Jaybird run heldigvis.

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 1.600,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har tidligere set på adskillige 100% trådløse hovedtelefoner her på eReviews.dk. Det er en kategori i stærk vækst, og vi skal her se nærmere på Jaybird Run, der er Jaybirds første bud på et produkt i den eftertragtede kategori. Hvad er der i kassen? I...Test: Jaybird Run trådløse hovedtelefoner