onsdag, maj 15, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G935 trådløst gaming headset

Test: Logitech G935 trådløst gaming headset

Logitech G bringer os endnu en gang en opdatering af et af deres produkter og turen er kommet til top-headsettet fra producenten i form af deres nye Logitech G935 med et lidt nyt design og ellers er opdateringerne at finde under hjelmen. Vi ser nærmere på om opgraderingen er at mærke i denne test.

Hvad er der i æsken?

Med et premium produkt kommer også en indpakning, som er over gennemsnittet og selvom det naturligvis er noget man betaler lidt ekstra for, så er det også at forvente. Dermed ikke sagt at vi har en decideret gaveæske foran os, men alligevel føles æsken til Logitech G935 ret lækker og robust. Indholdet er relativt beskedent når man tager produktets pris i betragtning, for der er faktisk blot headset, USB-kabel og 3.5mm jackstik-kabel og den obligatoriske manual naturligvis.

Design

Logitech G935 er ikke noget lille headset og det fylder en del i hænderne og også på hovedet. Grundet dette har man altså også at gøre med et headset, som selv uden kabler og USB-dongle har en vægt på hele 379 gram. Batteriet til at drive dette trådløse headset er naturligvis en del af årsagen til denne vægt, men selvom der er tale om et stort headset, så føles det ikke klodset eller for stort.

Årsagen til at jeg pointerer vægten uden USB-dongle er fordi selve USB-modtageren er noget, som kan opbevares i den ene af ørebøfferne på Logitech G935 ved at fjerne et magnetdæksel i siden, hvor der så er et hulrum indrettet til dette. En option man kan benytte sig af skulle man have behov for at opbevare USB-donglen under transport. På den anden ørebøf er det ligeledes muligt at fjerne dækslet, men her gemmer der sig et batteri, som man kan skifte ud. Denne detalje er ret væsentlig også, idet et batteri med tiden taber sin kraft, så er det rart at vide man kan skifte dette ud på sigt i stedet for at skulle skifte hele headsettet ud.

Jeg valgte naturligvis også at udsætte Logitech G935 for min vride-test, som er noget jeg gør med de fleste gaming headsets jeg har til test. Denne test går i al sin enkelthed ud på at udsætte headsettet for lidt vold så at sige og dette for at tjekke efter knirkende lyde og robusthed i designet. Lettere overraskende knirkede Logitech G935 en smule mere end jeg mindes forgængeren gjorde det. Det trøstende i denne forbindelse er dog at jeg ikke føler Logitech G935 er en der er ved at knække eller på anden vis give op, men derimod som om plastikken skal indarbejdes.

Designmæssigt minder Logitech G935 meget om sin forgænger, men kommer man dem begge to nærmere, så ser man også en del forskelle. Langt om længe er headset-serien her også undergået samme udvikling som tastaturerne fra Logitech G, idet designet nu er tonet en smule ned fra det futuristiske og overdrevne design og detaljerne er mere konservative og på en god måde. Fra hvad der nærmest må betegnes som et slangeskind på hovedbøjlen til en langt mere “clean” overflade på Logitech G935 så er der sket meget. Til gengæld har man ikke skaffet sig af med den blanke overflade, som også på Logitech G935 har en tendens til ret hurtigt at tage imod fingeraftryk.

Foruden et mere moderat look så er Logitech G935 nu udstyret med lidt større drivere i form af 50mm Pro-G enheder, som nok også er årsagen til vægtforøgelsen på 13 gram samlet set. På en måde føles selve headsettet dog ikke større eller mere klodset og man har stadig blød polstring i både ørebøffer og hovedbøjle, men Logitech G935 er med kunstlæder i stedet for stof på begge parter. Det var G933 nemlig ikke og det bliver derfor spændende at se om komfortniveauet er højt nok.

Bagsiden af venstre øretelefon er på Logitech G935 i øvrigt dækket af en hel række af knapper. Hele seks af salgsen er der blevet plads til, men den øverste og nederste kan man nok ikke tælle med, idet der er tale om knapper til at tænde og slukke og nederste har man en drejeknap til volumen-jusering. Knapperne i midten er til forskellige genveje, såsom at mute mikrofonen. Disse knapper er nemme at nå, men det er ikke nemt at kende forskel på dem og hvad man trykker på. Især når det går hurtigt for sig kan det være svært at vide, hvad man trykker på. Knapperne er dog relativt store, så efter noget tid har man en lavere fejlrate.

Mikrofonen i Logitech G935 er gemt i den venstre øretelefon og kan vippes frem til munden. Foruden at den kan foldes frem så kan toppen også trækkes en smule ud og denne øverste del kan så efter behov vippes ret fleksibelt rundt så man får den optimale vinkel til sin mund.

Så ganske grundlæggende har vi i Logitech G935 et headset, som er langt mere elegant i sit design og virker nedtonet i forhold til Logitechs tidligere meget futuristiske designs. Det er et stort headset, som også vejer en del, men det føles ikke klodset. I de næste afsnit ser vi nærmere på hvordan det er i brug.

Funktionalitet

Størrelsen på Logitech G935 skyldes ikke blot de 50mm store Pro-G lyddrivere, som headsettet er udstyret med. Der er nemlig også en hel del teknik, som der skal være plads til. Først og fremmest er der tale om et trådløst sæt som nævnt før og vi kommer også nærmere ind på batteritiden senere. Dernæst er der en DTS Headphone: X 2.0 teknologi i, som skal sørge for endnu mere fordybende lyd end forgængeren, der dog ligeledes var udstyret med den første generation af nævnte teknologi. Med kunstlæder designet så er lyden dog en smule mere indelukket, så det bliver interessant at opleve og grave dybere ned i.

Logitech G935 virker med både sin USB-modtager, men også via kabel til fx en PS4 eller Xbox One controller, så du kan have det samme headset til flere platforme. Man skal dog være opmærksom på at lyden som kommer fra de to kilder begge bliver afspillet samtidigt. Det betyder så også at man kan have musikken spillene fra en mobil enhed mens man spiller computer, om man vil, men det indebærer at man har et kabel ned til telefonen eksempelvis.

Lydkvalitet gaming

Det som gaming headsets oftest har og i nogles optik også burde have i fokus er hvordan et headset lyder i gaming. Det vil sige at der oftest er fokus på en god bund så eksplosionerne føles og nærmest mærkes når de sker på skærmen. Dét er også vigtigt uden tvivl, men et gaming headset skal også tilbyde en vis grad af indlevelse i spillet så man virkelig føler at man er midt i det hele.

Dette ønsker Logitech G935 headsettet at opnå via DTS Headphone: X 2.0, som er en teknologi, der blandt andet skal sørge for en virkelig realistisk surround følelse til trods for at man kun har to lydenheder at gøre godt med. På den måde understøtter Logitech G935 altså virtuel surround i 7.1 og man bør som spiller opleve at lydene kommer fra alle sider omkring en.

DTS Headphone: X 2.0 er ikke understøttet til fulde i alle spil, så det kan blive en blandet følelse, men helt overordnet så lyder Logitech G935 fantastisk og giver mig en god fornemmelse af hvor tingene sker i fx Battlefield 1 og CS:GO. Hvis man ikke har et understøttet spil så kan man også afspille showcase videoer på DTS’ hjemmeside og dér får man i hvert fald følt surround og hvor godt det kan være. Logitech G935 har en af de bedre virtuelle surrounds jeg personligt har oplevet, selvom den naturligvis er overgået af de headsets med flere lydenheder end to, som jeg også har haft fornøjelsen af.

Selve lyden er detaljeret og klar, hvilket naturligvis også har en positivt indflydelse på indlevelsen foruden den nævnte DTS teknologi. Eksplosioner, skud og andre høje lyde føles klare. De store ørebøffer bevirker dog at lyden ikke føles så tæt, men hvis dét er hvad der skal til for at give surround-lyden så er det en lille pris at betale.

Lydkvalitet musik og anden underholdning

Med fokus på gaming så rammer rigtig mange gaming brands ved siden af når headsettet skal bruges til alt muligt andet end store eksplosioner. Med Logitech G935 er det en halv sandhed for headsettet spiller faktisk ganske glimrende når det kommer til rigtig meget musik, især det med elektriske lyde og bass. Der hvor det alligevel falder igennem er ved klassisk musik og nogle af de meget detaljerede sange jeg har på min “test” playliste, såsom Wind in The Trees og Psychadellic Pill. Desuden bliver en sang som Hotel California aldrig den samme for mig siden jeg har hørt denne sang i lossless på et par Sennheiser Orpheus. Det er naturligvis ikke dette headset jeg så måler et sæt som Logitech G935 op imod.

Med Logitech G935 lyder musikken meget godt kort fortalt og man bliver ikke skuffet, hvis man leder efter et gaming headset, som også kan bruges til musik, men hvis man på musiksiden er decideret audiofil, så er der lidt detalje man må leve uden. Helt specifikt skal man huske at slukke for DTS når man vil høre musik for musikken bliver bare mærkelig med denne aktiveret. Når det er sagt så har Logitech G935 evnen til at levere noget bund og ydermere så spiller de relativt højt i forhold til mange andre trådløse headsets, men er nu heller ikke det som spiller højest. De kan i hvert fald spille højere end hvad sikkert sundt er.

Mikrofon

Et gaming headset handler både om den lyd der går ind såvel som den du er i stand til at sende mod dine medspillere. Her har Logitech G935 leveret en temmelig god mikrofon af slagsen, som sågar formår at “overleve” at man hæver stemmen til tider. Den er dog en smule overfølsom og samler også nemt clicky mekaniske tastaturers lyd med over eller baggrundsstøj fra rummet man gamer i. Alt i alt er der dog tale om en mikrofon, hvor stemmen føles klar og ret naturlig egentlig så den vil jeg kalde ganske glimrende når man tager alt i betragtning – også konkurrencen.

Software

Omtrent samtidigt med at Logitech G935 kom på markedet så har Logitech også lanceret deres seneste software til styring af gaming enheder og appen hedder nu Logitech G Hub. Som så meget andet kræver det tilvænning når man nu har vænnet sig til LGS fra før og transitionen er påkrævet for Logitech G935 understøttes ganske enkelt ikke af LGS.

Den nye app følger moderne trends, hvor der skal være lidt ekstra luft mellem de forskellige funktioner og indstillinger og selvom jeg ikke nødvendigvis er fan af designet, så kan jeg godt følge at det gør tingene en smule mere overskuelige, men for mig så er der for meget spildplads. LGS havde dog også sine begrænsninger og det nye Hub er en smule nemmere at samle op og gå i gang med som ny Logitech G bruger. Det eneste jeg har at decideret set pege på er når man tester surround i applikationen, så er der intet der viser hvilken højtaler lyden angiveligt kommer fra og forstår man ikke engelsk så skal man gætte på hvilken side manden henviser til. Det burde sige sig selv, men når man vil finpudse indstillingerne vil man helst være sikker.

Gennem softwaren kan man justere belysningen i Logitech G935 headsettet og man kan også have forskellige funktioner tildelt de knapper man har i siden af den venstre øretelefon. Det er en ret smart funktionalitet og på den måde kan man have forskellige genveje lige ved hånden som går udover det man vil bruge på tastatur og mus.

Batteritid

Selvom producenten fortæller os hvad batteritiden er på et headset som Logitech G935 så er det naturligvis noget man ikke kan lade gå utestet hen. Først og fremmest fordi tests i batteritid nok er a la brændstofsforbrug i biler og gør sig kun gældende under optimale forhold. Det samme gælder faktisk også Logitech G935 og i stedet for de lovede 12 timer uden lys (8 timer med) så fik jeg nærmere 10 timer uden lys og 7 timer med under mit testforløb. Det er noget som afhænger af den måde man bruger sit headset på og hvor højt man skruer op naturligvis og om 10/7 er noget man vil kunne leve med er naturligvis en individuel vurdering. Opladning gennem microUSB virker i hvert fald også mens man spiller, så man er aldrig helt uden lyd om man vil.

Komfort

Det er ikke fordi komfort er det mindst vigtige punkt at vi har det med til sidst. Det er måske snarere prikken over i’et og når du som gamer sider i adskillige timer og spiller, så er der intet værre end hvis dit udstyr begynder at være det som irritere dig og ikke kun noobsene på dit hold gang efter gang når Rito matcher op med folk som slet ikke har været gennem tutorial for spillet.

Kort sagt så er komfort uhyre vigtigt at have på plads. Min frygt med Logitech G935 var at valget af kunstlæder i stedet for stof ville betyde en væsentlige forringelse af komforten ved at have dem på længere tid ad gangen. Det havde dog overraskende nok meget lidt indflydelse og det kan være dette skyldes at selve ørebøfferne er blevet en smule større med 50mm lyddrivere og derfor mere luft til ørerne inde i selve indkapslingen.

Trods vægten så følte jeg på intet tidspunkt at jeg blev mindet om at have et headset på hovedet så de hverken strammede eller føltes tunge at have på hovedet. Man kan godt opleve til tider at headset strammer over ørerne og så gør det decideret ondt efter lidt tid foran skærmen. Det mærkede jeg ikke i dette tilfælde.

Konklusion

Logitech G935 er et headset, som leverer en rigtig god og detaljeret lyd, som især er velegnet til gaming også takket være understøttelse af DTS Headphone: X 2.0, er komfortable at have på hovedet og nemme at opsætte gennem softwaren. Meget mere kan man nok ikke ønske sig, om end jeg godt kunne tænke mig at knapperne var en smule nemmere at betjene og i den forbindelse kunne man måske have placeret nogle af dem i den anden øretelefon eksempelvis. Samlet set er der dog tale om et rigtig godt gaming headset, hvor designet dog minder for meget om forgængeren og måske er det tid til lidt nye boller på suppen Logitech?

Positivt

  • God lyd
  • Komfort
  • DTS surround virker godt hvor det er understøttet

Negativt

  • Same old design (stort set)
  • Knapperne kan være svære at finde rundt i

Pris og tilgægelighed

Set til 1.271,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Logitech G bringer os endnu en gang en opdatering af et af deres produkter og turen er kommet til top-headsettet fra producenten i form af deres nye Logitech G935 med et lidt nyt design og ellers er opdateringerne at finde under hjelmen. Vi ser...Test: Logitech G935 trådløst gaming headset