Tilbage i september præsenterede Philips 328P6VUBREB, en ny 4K skærm på hele 32″ og med USB-C docking som ét af salgsargumenterne. Skærmen er en del af Philips’ profesionelle serie, så den henvender sig mere til den profesionelle bruger end den private. Hvad det helt konkret betyder, kommer vi tilbage til senere i testen.
Design og detaljer
Som nævnt indledningsvis, så er skærmen her en del af Philips’ profesionelle serie, det betyder bl.a. at ergonomien er i top, da der er større krav til indstillingsmuligheder når skærmen skal benyttes på et kontor. I dette tilfælde betyder det at skærmen er udstyret med en fod der gør at den kan justeres op og ned, samtidig med at den har pivot funktion, altså hvor selve skærmen kan stilles på højkant. En sådan fod fylder lidt mere end gennemsnittet og det betyder så også at skærmen ikke er super “slim”. Skærmens ramme i både tykkelse og bredde er nok også lidt mere “bulky” end gennemsnittet, men indtrykket er stadig at skærmen er ganske nydelig og passer ind på de fleste kontorer.
Skærmen er udført i mat sort plast, hvilket har den helt store fordel at der ikke er genskin i selve rammen, samtidig med at fedt-fingre ikke ses i samme grad som hvis den havde været i blank sort plast. Nederst på skærmen er selve betjeningspanelet placeret, med touchknapper – hvilket er en fin detalje.
Bagpå skærmen er alle tilslutningerne placeret og det er her skærmen virkelig skiller sig ud fra mængden for her er følgende tilslutninger:
- 2x HDMI
- 1x DisplayPort
- 1x USB-C
- 2x USB 3.0
- 1x Gigabit ethernet
- 1x Minijack
Med både HDMI og DisplayPort er der rig mulighed for tilslutning af både PC’er og Mac’s – samtidig med at flere enheder kan være tilsluttes på én gang. Ideén med USB 3.0 portene er at man kan tilslutte eksempelvis printer, ekstern harddisk eller andre eksterne enheder til skærmen og man så, med ét USB-C kabel kan tilslutte både skærm og eksterne enheder til en bærbar PC – de fleste kan endda også få strøm via dette ene kabel hvis de understøtter opladning via USB-C. Jeg har testet skærmen med en nyere MacBook Pro 13″ med USB-C samt en HP Envy 13 og begge understøtter både eksterne enheder, ethernet og strøm via det éne USB-C kabel.
Hvad enten det er til hjemmekontoret, eller arbejdspladsen er det bare skønt at kunne “docke” til ens arbejdsstation med ét enkelt kabel og særligt fordi løsningen kan bruges til næsten alle PC’er og Mac’s med USB-C og ikke som en traditionel dock er model-specifik, det betyder at man kan bruge PC’er fra forskellige fabrikanter og endda også Mac’s.
Skærmens fod nævnte jeg indledningsvis, og selvom den gør skærmen lidt mere “klodset”, så er den også en af skærmens forcer, da den giver mange justeringsmuligheder, skærmen kan både hæves, sænkes og vendes på højkant, samtidig kan den drejes fra side til side.
Strømforsyningen er indbygget i skærmen, hvilket betyder man slipper for den store “klods” som man normalt ser ved de slanke design-skærme – det ser jeg også som et stort plus for at minimere ledningsrodet.
Funktionalitet
Skærmen er naturligvis “plug and play”, så længe PC’en understøtter eksterne skærm med 4K opløsning, men det er normalvist ikke et problem med nyere PC’er. Opløsningen er på 3840 x 2160 (4K) og skærmen understøtter High Dynamic Range 600 teknologi som giver utrolig præcise farver, som den professionelle bruger vil værdsætte. Panelet er et “ægte” 10-bit VA panel og med en responstid på 4 ms er det tydeligt at det ikke er gaming der står højest på prioriteringslisten, men derimod gode, mættede og ægte farver, hvilket også er indtrykket når man arbejder på og med skærmen.
De 32″ giver et stort, men ikke uoverskueligt skrivebord og efter et par dages brug savnede jeg faktisk ikke min 2-skærms løsning da man på de 32″ kan lave en fornuftig opdeling så man stadig kan arbejde i flere vinduer på én skærm. Det kræver lidt tilvænning, men én skærm fremfor 2 har bestemt sine fordele, særligt hvis man er (nyere) Mac-bruger, da det ofte kræver et hav af adaptere at få to eksterne skærme koblet hertil. Farverne er naturlige, mættede og generelt bare behagelige, der er ikke for meget, eller for lidt, knald på dem.
Skærmen kan naturligvis bruges til både arbejde, film/video, grafik og meget andet, men er som nævnt tidligere ikke særlig velegnet til spil, selvom den også sagtens kan bruges hertil. Den kræsne gamer vil dog nok mene at responstiden er for høj til seriøs gaming.
Konklusion
Philips 328P6VUBREB er ikke en skærm der henvender sig til det brede publikum, men en forholdsvis smal målgruppe derimod. Den store skærmstørrelse gør at man skal have en kontorplads der giver mulighed for at have så stor en skærm stående, samtidig skal man nok “droppe” 2-skærms løsningen og nøjes med én skærm. Hvis man har hjemmearbejdsplads og måske også selv bruger kontorpladsen privat, så er Philips 328P6VUBREB ike mindre end genial, særlig hvis man har en eller flere pc’er med USB-C som understøtter opladning denne vej også, for så kan man, med ét kabel koble PC’en til og have tilsluttet eksterne harddiske, mus/tastatur og kablet ethernet der jo, som bekendt, er både hurtigere og mere stabilt end Wi-Fi. Det minimerer kabelrodet og gør det super nemt at “docke” derhjemme med en næsten hvilken som helst PC eller Mac.
Kigger man på prisen er knap 4800,- måske en kende højt, men begynder man at regne på hvad man skal give for USB-hubs, USB-dock, kabler og en professionel 4K skærm på 32″ – så virker prisen ikke afskrækkende.!
Jeg kan kun give Philips 328P6VUBREB “thumbs up”, det er en lækker skærm med rigtig gode muligheder for “os” med hjemmearbejdsplads som skifter mellem flere forskellige PC’er!
Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 4749,-