tirsdag, maj 7, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Philips Brilliance Display 329P9H

Test: Philips Brilliance Display 329P9H

Philips har til fulde taget USB-C teknologien til sig og har lanceret en del skærme med denne teknologi efterhånden. Et af disse, Philips 329P9H har vi fået lov at kigge på og skærmen byder på mere end blot docking mulighed. Kig med når vi ser nærmere på denne skærm spækket med features.

Hvad er der i æsken?

Skærmen i kassen er naturligvis grundet pladsmangel splittet ad således at man også skal samle fodens to dele førend man kan tage skærmen op på sit skrivebord. Foruden disse dele er der diverse kabler i form af HDMI, DisplayPort, USB-C til USB-C, USB-C til USB-A samt et strømkabel. Kassen er ganske standard og der er naturligvis plads til de fleste features er beskrevne på selve kassen med illustration om de fordele denne skærm bringer dig, men det kigger vi nærmere på i nedenstående.

Specifikationer

  • Panel: IPS
  • Størrelse: 31,5″
  • Opløsning: 3840 x 2160 @ 60 Hz (4K)
  • Kontrast: 1300:1
  • Lysstyrke: 350 cd/m2
  • Flimmerfri: Ja
  • Indgange: Displayport 1.2, HDMI 2.0 x 2, USB-C Gen 2 (4 x USB-A ned), RJ45
  • Windows Hello: Kamera 2 MP
  • MultiView: PIP / PBP
  • Strømforbrug: 33 Watt
  • Produktmål med holder: 715 x 636 x 246 mm (højest)
  • Vægt med fod: 10,63 kg

Design

Kvag størrelsen på 31,5″ og opløsningen på 4K er Philips 329P9H en på papiret almindelig 16:9 skærm. Formatet med 16:9 har længe været et af de mest udbredte, selvom formen efterhånden har fået en del konkurrence fra især widescreen formatet til de brede skriveborde.

Philips 329P9H adskiller sig en del fra andre lignende skærme, idet den har en rigtig tynd ramme hele vejen rundt om displayet og altså ikke blot i siderne eller toppen. Det gør at dens 31,5″ virkelig fremstår flot og skarpt og på en måde adderer til hele skrivebordets elegance.

I den forbindelse er det dog værd at nævne at det især er fronten, som er ret lækker, mens bagsiden og også foden bærer præg af at der er tale om et professionelt produkt, hvor plastikken er en blanding mellem mat sort og en lettere kedelig sølv plastikramme omkring foden. Heldigvis ser man ikke meget til denne del når skærmen er så stor og fremstår i sig selv ret lækker.

Philips 329P9H kan stå helt skarpt med den tynde ramme omkring displayet, men man kan også vælge at benytte det indbyggede Windows Hello kamera, som så popper ud fra toppen og kan vinkles ind mod brugeren efter ønske. Ved brug af kamera ødelægger man lidt det clean look som den tynde ramme ellers har, men det er jo så den pris man må betale for ekstra funktionalitet.

Foruden kameraet til at rode lidt i den tynde ramme så har man også i bunden mulighed for at flippe en sensor ud, hvorpå der er et Philips logo også og dette logo kan i øvrigt lyse i hvidt efter ønske. Det som gemmer sig bag denne sensor er Philips’ PowerSensor, som sørger for at slukke eller skrue ned for skærmen når du bevæger dig væk fra den. Med samme formål har Philips 329P9H også en LightSensor, som sørger for at justere lysstyrken i henhold til omgivelserne således at man får det optimale lysforhold og sparer på strøm, hvor det giver mening.

Det er dog på bagsiden af Philips 329P9H at man også finder nogle af dens unikke features. Philips 329P9H er nemlig udstyret med USB-C tilslutning, hvilket gør at den med ét enkelt kabel kan sluttes til nyere maskiner, som understøtter data og opladning via USB-C, således at man via dette ene kabel kan lade skærmen agere som en dockingstation.

Det er nemlig sådan at Philips 329P9H også er udstyret med en RJ45 stik, for dem af os, som ikke er gået over til WiFi endnu. Efter sigende fra Philips skulle RJ45-stikket ikke have sin egen MAC-adresse, men jeg var desværre ikke i stand til at teste deployment af image via docken, men må gå ud fra det ville virke uden problemer.

Funktionalitet

En skærm kan dog være nok så lækker at se på, hvis ikke den også er funktionel. Naturligvis har skærmbilledet meget at skulle sige, da det er det man kigger på og benytter sig af det meste af tiden. Dog er det sådan at en monitor i dag takket være forskellige teknologier kan en masse mere, hvilket Philips 329P9H er et godt eksempel på, hvorfor man også bliver nødt til at se nærmere på disse.

Billede

Den høje opløsning er noget man ligger mærke til med det samme, især fordi skærmarealet på 31,5 tommer simpelthen gør at pixeltætheden kommer til udtryk. Det giver et stort skrivebordsareal først og fremmest, men det gør også at man kan have mange detaljer på skærmen og et meget klart billede.

Farverne står skarpt og føles til en hvis grad også ganske naturlige. Med Philips 329P9H skal man dog ikke gøre sig forhåbninger med at lave grafisk arbejde, idet farverne og præcisionen af disse er ganske basale. Det er ganske fint til daglig brug og også til underholdning, men den mangler lige det sidste edge. Den tynde ramme omkring selve billedet får desuden også skærmen til at fremstå større end den er.

Dock

Hvis man er så heldig at man har en computer, der understøtter USB-C, så kan man få en del mere ud af Philips 329P9H end ellers. Eksempelvis understøtter alle de nyere MacBook kun USB-C og det fede ved denne teknologi er at den foruden data og video også overfører strøm. Så det ene kabel fra Philips 329P9H skærmen der går ned til ens computer sørger altså for at smide billedet op på skærmen, virke som USB-hub, give mulighed for kablet netværk og lader samtidigt computeren op.

Netværkskablet er ikke en standard feature på USB-C skærme, men det er noget som Philips 329P9H har valgt at tage med for alle de kablede brugere, som der også skal være plads til. Eftersom USB-C også kan levere strøm til små desktops er det slet ikke så uvæsentlig en feature.

Hvis man som jeg hader kabler, så slipper man for rigtig mange af dem med Philips 329P9H i hvert fald. Især, hvis man kører trådløst med mus, tastatur og headset eksempelvis, så kan de små USB-dongles gemmes i portene bag skærmen, som i øvrigt er nemt tilgængelige. Man kan også bare dreje skærmen på højkant, hvis man vil gøre det endnu nemmere for sig selv. På den måde kan man så egentlig nøjes med at have ét kabel fra strømstikket op til skærmen og ét videre til computeren.

Det skal i den forbindelse nævnes at USB-C strøm via Philips 329P9H kun er op til 65 Watt, så den store MacBook Pro 15″ kan eksempelvis ikke få nok strøm fra skærmen her. De fleste almindelige bærbare op til 14″ bør dog ikke være nogen udfordring.

Kamera

Først til det kedelige. Kameraet i Philips 329P9H er gemt væk i kabinettet af skærmen, hvilket naturligvis er en god ting, men det kedelige i dét er at den skal poppes op ved at man trykker det op. Det resulterer dog i at man skubber skærmen ned, da den jo er højdejusterbar, hvis ikke man tager fat med begge hænder og holder med den anden hånd som modvægt.

Det er dog fedt at man kan fjerne kameraet enten hvis man ikke stoler på at man ikke er overvåget eller fordi man simpelthen ikke kan få nok af det lækre rammeløse design på Philips 329P9H. Når det er poppet op kan det ikke dreje, men det kan vippe op og ned om man vil.

Kameraet i Philips 329P9H er på 2 megapixel, så det er ikke prangende, men det er fint til Skype kald og meget mere, men ikke til mindeværdige billeder. Det klarer sig også nogenlunde i mørke omgivelser, men nej det er ikke dets primære fokusområde. Den primære funktion i kameraet er dens Windows Hello kompabilitet, som den opnår via IR-scanner, som gør dig som bruger i stand til at logge på Windows 10 uden at skulle taste dit password. Denne funktion virkede for mig oftest, men der var også gange, hvor kameraet simpelthen ikke lige var fulgt med når computeren startede op. Det er dog ikke værre end at man så taster sit password disse sjældne gange dét sker. Jeg kunne nemlig ikke helt finde ud af om denne fejl skete grundet Philips 329P9H, Windows eller om det bare var en fejl 40.

Resten

Philips 329P9H er en ret funktionsrig skærm. Den har en masse bygget ind uden at den af den grund lider på designet. Tværtimod er den ret flot, og så kan den justeres i nærmest alle mulige leder og kanter. Den understøtter også VESA montering, så man kan også slippe for den fod, som Philips har lavet og hænge skærmen op på en væg eller andet.

Det som Philips 329P9H også understøtter er Picture By Picture og Picture In Picture (PBP/PIP) på tværs af dens videoporte. Det vil sige man kan slutte to forskellige videokilder til skærmen og få dem fremvist på skærmen. Skærmforholdet bliver så lidt underligt da man får to meget høje skærmbilleder, men det kan altså lade sig gøre, hvis man skal arbejde med to enheder på samme tid, eller bare se noget video mens man arbejder.

Som nævnt under design sektionen i ovenstående så er Philips 329P9H også udstyret med en bevægelsessensor i bunden af skærmen, som man kan aktivere eller lade være. Denne gør at skærmen toner billedet ned og slukker skærmen helt, hvis ikke den registrerer at du sidder foran den. Som miljøinteresseret synes jeg det er en rigtig fed feature, som ikke kræver meget input fra brugeren. Desværre så oplevede jeg også til tider at den slukkede mens jeg sad og arbejdede, hvis jeg ellers var meget stille og det burde efter min mening ikke ske uanset hvor stille jeg sidder for jeg kan jo være midt i at se en video eksempelvis. Ellers er featuren ret smart for man sparer både strøm og miljø.

Konklusion

Med alle de funktioner og features som Philips 329P9H er fyldt med kan man sågar glemme at undersøge om billedet overhovedet er noget værd for de andre elementer trækker fint denne skærm op på et højt niveau. Heldigvis følger billedkvaliteten dog også med og man har en fantastisk skærm med masser af mulighed. Det er nævneværdigt dog at sparefunktionen og sensoren på fronten ikke helt agerede efter hensigten, men alt i alt en fantastisk skærm, der også pynter på skrivebordet med sin flotte og tynde ramme.

Positivt

  • Funktionel
  • Rammeløst design
  • USB-C dock med ethernet-stik
  • Nem at betjene
  • Windows Hello kamera

Negativt

  • PowerSensor virker ikke altid
  • Billedekvalitet er til kontorbrug

Pris og tilgængelighed

Set til 6.399,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Philips har til fulde taget USB-C teknologien til sig og har lanceret en del skærme med denne teknologi efterhånden. Et af disse, Philips 329P9H har vi fået lov at kigge på og skærmen byder på mere end blot docking mulighed. Kig med når vi...Test: Philips Brilliance Display 329P9H