søndag, maj 12, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ROCCAT Burst Pro Air

Test: ROCCAT Burst Pro Air

En gaming mus med genopladeligt batteri, dual-forbindelse, letvægtsdesign og naturligvis RGB-lys er hvad ROCCAT byder os på med deres nye Burst Pro Air gamingmus, som vi har fået ind ad døren til test.

Hvad er der i æsken?

Der er tale om en beskeden æske indeholdende selve musen i midten af noget klar plastik omringet af et USB-A til USB-C ladekabel og en USB-modtager til den trådløse forbindelse. Æsken er sort, men farvelagt med musen på front i alle regnbuens farver og så de tekniske detaljer i tekst rundt omkring.

Design

ROCCAT Burst Pro Air er en mus, der i slukket stand ikke ser ud af voldsomt meget. Den har et semi-ambidextrøst design, som kun er brudt af at den har to genvejstaster i venstre side uden at have det på den højre. Det vil sige at gamere, der bruger venstre hånd godt kan bruge musen, men at de så skal slukke genvejstasterne så de ikke kommer til at klikke på dem ved en fejl. Resten af designet er nemlig ens på højre og venstre side.

Foruden de to genvejstaster har du de to primære taster, et scroll-hjul og en knap på toppen til at skifte DPI-følsomheden med. Scroll-hjulet er med en fin modstand og tydelig feedback for hver “tack” du ruller med det og det synes jeg personligt er vigtigt.

Resten af knapperne på ROCCAT Burst Pro Air finder du på undersiden, hvor du har en skydeknap til at vælge om musen skal slukkes eller sluttes til trådløst via USB-modtageren eller Bluetooth. Derudover er der en knap til at aktivere synkronisering/parring med.

ROCCAT tilbyder Burst Pro Air i to farver henholdsvis sort og hvid. Vores testeksemplar var sort, som det fremgår af billederne, men den hvide ser nu også meget lækker ud på de billeder jeg har kunne finde. Det giver dig lidt valgfrihed, men husk at hvide mus kan være mere modtagelige overfor snavs, især, hvis du som jeg døjer med sved på håndfladerne.

Hvordan den hvide mus ter sig når man tænder for Burst Pro Air ved jeg ikke, men for den sorte betyder det at designet virkelig kommer til live med Aimo effekterne, som er hvad ROCCAT kalder deres belysning. Der er fire zoner af lys og de kan indstilles via SWARM softwaren. Når der kommer lys i musen ligner den pludselig ikke en almindelig mus mere og effekterne er ret flotte, forudsat man er til sådan noget naturligvis. Det gør ikke mig noget at der er lys, men oftest bruger jeg det til at vide, hvilken profil og hvilke indstillinger min mus har aktive. Eksempelvis har jeg en type lys til et spil og dennes knapper mens et andet lys fortæller mig at nogle andre genveje er knyttet til knapperne.

I æsken var den trådløse modtager placeret ved siden af plastikken, selvom den sagtens kunne være sat ind i musen fra fabrikken, eftersom Burst Pro Air i bunden har et lille hul, som er beregnet til netop at du sikkert kan transportere den trådløse modtager med dig uden at den bliver væk så nemt.

På fronten har ROCCAT lavet en lille udskæring så du kan sætte det medfølgende USB-C kabel i, som du kan bruge til både opladning eller at spille kablet. Hullet er bare ikke så voldsomt stort, så det er ikke alle USB-C kabler du kan sætte i, selvom ROCCAT altså har brugt den efterhånden ret så udbredte port.

Burst Pro Air føles ret robust i hånden, selvom den også samtidigt virker en anelse skrøbelig. Det skyldes at den vejer 81 gram og når man løfter den føles den let, men trykker man og klemmer den så er det ikke fordi den virker som om den er lige ved at gå i stykker. Designmæssigt synes jeg derfor den er ganske fin og jeg er glad for at ROCCAT ikke er gået efter den trend med at gaming mus skal veje så tæt på 50 gram som muligt. Jeg foretrækker selv noget tyngde, hvilket ROCCAT Burst Pro Air heller ikke har med sine 81 gram, men det er dog noget i forhold til så meget andet på markedet for tiden.

Slutteligt så nævner ROCCAT at Burst Pro Air er vand og støvtæt, men der står ikke angivet i hvilken grad. Det jeg forestiller mig dog, uden at have testet det i praksis, er at det betyder den kan tåle sved fra din hånd og ikke nødvendigvis at en sodavand bliver spildt udover den. Vand og støvtæthed er i øvrigt noget jeg måske finder relevant med de mere åbne designs med hul ind til indmaden og ikke noget der nødvendigvis bringer værdi til en lukket mus som Burst Pro Air.

ROCCAT Burst Pro Air er i øvrigt en lettere kompakt mus i hver forstand. Som det fremgår af billedet nedenfor, så er den både smallere og kortere end en ASUS ROG Chakram, men dét til trods, så ligger Burst Pro Air fint i hånden, selvom jeg har en relativt stor hånd og foretrækker palm grip. Dog tænker jeg at det smalle design måske mere er til mindre hænder eller dem, der bruger fingertip-grip.

Funktionalitet

Det er måske ikke alle, som kan se meningen med at en gaming mus har mulighed for at slutte til dine enheder via Bluetooth. Det er en forbindelse, som ikke er nær så hurtig, som den der kan opnås via den trådløse modtager med 2.4 GHz båndet. Bluetooth har dog to fordele og jeg kan relatere til begge helt personligt. Den ene fordel er at ved at skifte til Bluetooth når du ikke spiller, så får du langt længere batteritid på en enkelt opladning. Den anden fordel, som jeg er særligt glad for, er at du kan bruge én og samme mus til både gaming og så også slutte den til din arbejdscomputer eller tablet, som du bruger når du ikke vil tænde for din strømslugende gamercomputer.

Forbindelsen og opsætning af Burst Pro Air går nærmest smertefrit og er ganske lige til, hvad enten du vil forbinde via den ene, anden eller tredje metode. Du har derfor en ganske alsidig mus, som er nem og hurtig at sætte op. Så snart jeg tændte for Bluetooth så poppede en besked på min Windows 10 PC op om at der var en trådløs enhed i nærheden og om jeg ville forbinde til den.

Software

Hvis du vil skræddersy din gaming oplevelse med Burst Pro Air, så installerer du ROCCATs software kaldet SWARM, som i sin seneste udgave minder meget om det man tidligere har set for så vidt angår design og GUI, men motoren bag er væsentligt optimeret og indstilling går ganske meget hurtigere end det gjorde for nogle år siden.

Du kan via softwaren gemme op til fem profiler på musen, som den “tager med sig”, hvilket betyder at det bliver gemt på musen og du kan bruge genvejene selvom du sætter musen til en computer, der ikke har softwaren installeret.

Gaming og brug

Burst Pro Air er bestykket med ROCCATs egen Owl-Eye optiske sensor med op til 19.000 DPI og den har på intet tidspunkt under min test opført sig uhensigtsmæssigt. Der var til at starte med nogle udfordringer på den trådløse forbindelse, men jeg fandt ud af at der var noget galt med min USB-port på computeren for andre mus opførte sig også underligt – selv kablede.

ROCCAT Burst Pro Air har nogle faste knapper med en responsiv vandring og jeg er stor fan. Selv scroll-hjulet var godt under min finger og overførte præcist hver tak jeg rullede med det.

Noget som ROCCAT Burst Air også understøtter, men som mit niveau ikke er til at kunne teste er NVIDIA Reflex, som sørger for at din mus er in sync med resten af hardwaren i spil (kort sagt). Det er en fed feature at have, men ikke noget jeg har udstyr eller reflekser til at teste desværre.

Batteritid

Når du lader ROCCAT Burst Pro Air op, så foregår det via et stofsovertrukket kabel eller hvis du har et andet USB-C kabel, som du kan få ind i hullet. ROCCAT oplyser selv at musen har op til 100 timers batteritid, men siger ikke noget om, hvorvidt dette er på USB-forbindelsen eller via Bluetooth, men jeg gætter på at det er via Bluetooth og med RGB lyset slukket.

Dermed ikke sagt at batteritiden ikke er ganske fin for jeg spillede med ROCCAT Burst Pro Air i adskillige dage uden at batteriet var drænet og så understøtter den hurtigopladning og giver dig fem timers gaming ved 10 minutters opladning. Det var nok ikke helt ved siden af i min test, men det skal naturligvis siges at også dét er uden RGB lys tændt. Lyset fra ROCCAT Burst Pro Air har i øvrigt evnen til at kaste lys foran musen på en lys overflade, som det fremgår af nedenstående billede.

Konklusion

Der er egentlig ikke noget decideret at pege finger af på ROCCAT Burst Pro Air. Enten er man til det lidt kompakte design med en lav vægt eller også er man ikke. Hvad enten man foretrækker en kablet eller trådløs mus, så har man her om ikke andet muligheden for begge dele og så kan den sågar forbindes via Bluetooth enten for at du kan spare på batteriet eller fordi du som jeg har en arbejdscomputer du skifter til i ny og næ. Softwaren, sensoren og knapperne er alt sammen noget, der spiller rigtig fint og musen har en solid batteritid. RGB lyset ser flot ud og kan både ændres efter ønske eller slukkes helt.

Positivt

  • God performance
  • Flot design
  • Forbinder til via kabel, USB-dongle og Bluetooth
  • Gode knapper og placering af samme
  • Solid software

Negativt

  • Pris

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

En gaming mus med genopladeligt batteri, dual-forbindelse, letvægtsdesign og naturligvis RGB-lys er hvad ROCCAT byder os på med deres nye Burst Pro Air gamingmus, som vi har fået ind ad døren til test. Hvad er der i æsken? Der er tale om en beskeden æske indeholdende...Test: ROCCAT Burst Pro Air