onsdag, maj 8, 2024
ForsideAnmeldelserTest: SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset

Test: SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset

SteelSeries har opgraderet deres hovedtelefoner i form af de nye Arctis 7P+, som vi har fået fornøjelsen af i denne test. Vi ser på, hvad der adskiller det fra de øvrige headsets i serien.

Hvad er der i æsken?

Jeg ved ikke helt om jeg er så glad for SteelSeries’ nye måde at pakke deres headsets ind på, hvor det nærmest er en boks i en boks, men tænker da det måske har noget med miljøet at gøre. Anyway, når man får tingene frem og pakket ud, så står man overfor selve headsettet, USB-C ladekabel, specielt 3.5mm jackstik kabel, et USB-C forlængerkabel, den trådløse adapter til lyd og så en manual, som er klistret fast på undersiden af den inderste plastikæske.

Design

SteelSeries Arctis 7P+ er et headset med et efterhånden karakteristisk, men særligt, look, som Arctis serien har båret frem i en del år nu. Konstruktionen er sådan at man ikke har en traditionel udvidende hovedbøjle. Derimod er selve ørebøfferne placeret på en drejbar “hank” mens selve hovedbøjlen er en strop, som tilpasser sig din hovedform. Denne strop kan du så også stramme efter ønske og behov.

Denne konstruktion giver SteelSeries Arctis 7P+ dette specielle udseende, som ser ret flot ud uden at være for iøjefaldende. Der er en god blanding af plastik og metal i designet til at det føles ret robust. Min vridetest tog headsettet også fint imod uden at udvise svagheder, så jeg tænker at de kan holde til mange timers gaming. Jeg har i hvert fald et par Arctis Pro Wireless, der på fjerde år stadig holder og konstruktionen virker til at være meget lig.

Du kan købe SteelSeries Arctis 7P+ i to forskellige farver hvad enten du er til det hvide eller sorte. Begge er dog inspireret af PlayStation og kendes ved den specielle blå farve, som du finder på indersiden af ørebøffeerne og hovedbøjlen.
På vores hvide udgave var der et slankt SteelSeries logo på begge ørebøffer og stroppen i toppen. Personligt kunne jeg godt have været foruden detaljen på ørebøfferne og havde gerne set at de var fri og helt hvide, men det er en lille anke.

Begge ørebøffer er dog fyldt med flere detaljer, så jeg tænker at logoet er det mindste af det. På den venstra finder man fra top til bund muteknap til mikrofon, rulleknap til lydniveau, indstik til det særlige SteelSeries stik fra 3.5mm kablet, delestik til 3.5mm jack og USB-C stik. For at toppe det hele af er den udtrækkelige mikrofon også at finde på den venstre ørebøf.

Den høre ørebøf er mindre tilklistret og her finder man kun tænd/sluk-knappen samt rulleknappen til sidetone. Selvom det kan virke overvældende med så mange knapper og stik, så betyder det dog at man har det hele ved hånden og fleksibiliteten til at anvende SteelSeries Arctis 7P+ som man ønsker det.

Tænd/sluk knappen kan i øvrigt på PC bruges til at skifte sange i musik med eller på Android til at besvare opkald med. Og nu vi er ved tænd/sluk knappen, så har SteelSeries lyttet til folket og det tager ikke de frygtede 5 sekunder at tænde og slukke headsettet, men man skal derimod blot trykke og holde på knappen i cirka to sekunder.

Begge ørebøffer er udstyret med stofsovetrukket memory-foam og stoffet burde altså gøre at huden kan ånde lettere og deraf få mere komfort. Den del ser vi dog på senere.

Den nævnte mikrofon, som kan trækkes ud står diskret i ørebøffen når den ikke er i brug, men den forsvinder ikke helt ind i headsettet hellere. Den er relativt fleksibel og så er den udstyret med en lampe i toppen, som lyser rødt, når man har valgt at mute sig selv.

Den trådløse adapter til SteelSeries Arctis 7P+ ser relativt uskyldig ud, selvom den er en smule større end hvad jeg har set andre trådløse modtagere være. Dog skal det siges at til lyd plejer disse også at være en smule større end de helt små dongles til mus. Årsagen til at jeg nævner dette er at man fra SteelSeries skulle have overvejet at gøre den en anelse smallere, så denne kunne komme direkte i PS5s USB-C port på fronten. Det kan den i og for sig alligevel, men så blokerer den grundet sin bredde for USB-A poten over den (min PS5 står i oprejst stilling).

Designet kan godt virke lidt rodet på SteelSeries Arctis 7P+ grundet de mange huller og knapper, men på en eller anden måde formår det i sin helhed at forblive flot at se på. I hvert fald i vores hvide eksemplar, hvor kontrasterne måske gør deres til det overordnede indtryk.

Funktionalitet

Eftersom SteelSeries Arctis 7P+ har så mange tilslutningsmuligheder og er kompatibelt med ret så mange platforme, så afhænger den oplevelse du får med dem også af det du vælger at spille på.

Jeg får delte meninger online fra folk, der bruger deres Arctis headsets med Google Stadia via USB-C porten på controlleren, men denne fik jeg ikke til at fungere og jeg skulle bruge det medfølgende 3.5mm jack til formålet.

Endvidere testede jeg om en kablet USB-forbindelse ville virke, men USB-porten på selve SteelSeries Arctis 7P+ headsettet er kun til opladning. Computeren genkender den dog faktisk ved at der kommer en popup om at den installerer drivere, men jeg kan ikke efterfølgende vælge headsettet som lydenhed.

SteelSeries Engine på Windows PC

Man gør derfor klogt i at gemme alle de medfølgende kabler og adaptere til SteelSeries Arctis 7P+, for med dem kan man forbinde til stort set alt. Der er dog ikke Bluetooth i SteelSeries Arctis 7P+, hvilket ellers havde været prikken over i’et.

Lyd i gaming

Med sine 40mm lyddrivere er SteelSeries Arctis 7P+ rigtig god til at gengive masser af detaljeret lyd. Dens gode balance er med til at gøre at jeg kan orientere mig selv uden surround effekter. På selve headsettet er det ikke muligt at ændre lydprofil, så hertil skal man eksempelvis bruge SteelSeries Engine softwaren. Dette betyder du ikke kan tilpasse lyden på andre platforme end PC desværre.

Opgraderingen af SteelSeries Arctis 7P+ betyder at den understøtter Sonys nye 3D Tempest teknologi via PlayStation 5 i spil, som understøtter denne funktion. For mit vedkommende testede jeg Spiderman Miles Morales til formålet. Kun i meget “fyldte” secener føler jeg at der var flere detaljer i lyden og jeg i endnu højere grad kunne positionere mig i spillet, men den overordnede lydprofil er ikke voldsomt meget bedre end på PS4. Måske der kommer spil, der udnytter teknologien i endnu højere grad med tiden. Vi så trods alt på PS4 spil som Uncharted udvikle sig i takt med at udviklerne havde mere erfaring på platformen.

Lyd i musik

Det at man ikke har en mulighed for at ændre profil direkte på headsettet gør også at jeg på andre platforme end PC ikke kan pille ved balancen mellem bass, diskant og mellemtoner. I SteelSeries Arctis 7P+ er det ikke helt et issue, men til noget af det musik jeg lytter til mens jeg koncentrerer mig om at arbejde og skrive eksempelvis dette review, så synes jeg at jeg savner en anelse bund.

Udover dét er SteelSeries Arctis 7P+ ganske velafbalanceret og utroligt detaljeret. Det spiller super skarpt og med sit lukkede design får man en lyd uden forstyrrelser udefra. I musik er dette dog en lille ulempe mens det er med til at gøre det mere indlevende i spil.

Alt i alt et fint headset all around, men audiofile vil nok savne et lidt “lysere” billede forestiller jeg mig.

Mikrofon

SteelSeries er ikke nye på gaming markedet og praler også med at der er vundet flest prize money med deres udstyr, hvilket jeg tænker også forpligter til at man laver noget ordentligt udstyr.

Mikrofonen i SteelSeries Arctis 7P+ er ingen skuffelse for lyden er detaljeret og klar. Min anbefaling er dog at lade mikrofonen være en smule længere væk fra munden for den er (stadig) ikke glad for høje lyde. Jeg kommer igennem, men lyder en smule for digital efter min smag. Du kan høre en indspilning lavet via mikrofonen og en PC forneden.

Komfort

SteelSeries Arctis 7P+ er utrolig behageligt at have på hovedet. Selv for mig med et større hoved og ører end gennemsnittet. Stoffet gør at jeg ikke sveder eller føler ubehag selv efter at jeg har spillet i adskillige timer med headsettet på hovedet, hvilket ellers ofte er udfordrende for mig med lukkede headsets.

Eftersom man ikke har en bøjle som man kan indstille, men at den indstiller sig efter dit hoved, så skal man lige lege lidt med hvor meget man strammer stroppen dog. Når man har dette på plads så vil jeg mene at man trods en lidt høj vægt på 356 gram har et utrolig komfortabelt headset med SteelSeries Arctis 7P+.

Batteritid

Producenten oplyser at SteelSeries Arctis 7P+ kan holde strøm i op til 30 timer med gaming. Dette afhænger naturligvis af hvordan man bruger det og hvor meget man skruer op, men i forhold til min egen test, så er 30 timer nok ikke helt ved siden af og det er blandt andet også en opgradering fra den “almindelige” 7P.

Denne batteritid er i sig selv udmærket, men batteriet understøtter også Quickcharge, hvor en opladning på et kvarter burde give dig 3 timers spilletid, så hvis du har glemt at lade det op kan du hurtigt være kørende eksempelvis mens du gør spillet klar med vennerne i øvrigt.

Konklusion

Designmæssigt virker SteelSeries Arctis 7P+ meget veludført og flot. De mange stik og knapper gør at den ikke helt er så elegant, men som gamer vil jeg langt hellere have funktionaliteten fremfor designet og Arctis 7P+ gør det godt ved at inkludere begge dele. Lyden spiller rigtig godt til både gaming og musik mens de er super behagelige at have på hovedet.

Således er Arctis 7P+ et rigtig godt bud på et headset, som du kan bruge til stort set alle dine platforme. Grundet designet ville jeg nok ikke selv være tilbøjelig til at tage det med ud i det offentlige, men det kan du altså også godt.

Positivt

  • God lyd
  • Komfort
  • Multi-funktionel og virker med konsol, PC og mere
  • Både trådløst og kablet
  • Software (kun på PC)
  • Sony’s 3D Audio understøttelse

Negativt

  • Bruger specielt stik til 3.5mm kablet
  • Mikrofon

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

SteelSeries har opgraderet deres hovedtelefoner i form af de nye Arctis 7P+, som vi har fået fornøjelsen af i denne test. Vi ser på, hvad der adskiller det fra de øvrige headsets i serien. Hvad er der i æsken? Jeg ved ikke helt om jeg er...Test: SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset