mandag, maj 6, 2024
ForsideAnmeldelserTest: SteelSeries Arctis Nova 7 wireless

Test: SteelSeries Arctis Nova 7 wireless

Efter længere tid i nogenlunde samme design, så kommer SteelSeries nu endelig med noget ret anderledes på deres Arctis headset serie og vi har set på Nova 7 wireless for at se om udviklingen er til det bedre.

Hvad er der i æsken?

Den orange og sorte æske fra SteelSeries gemmer på selve headset, trådløs adapter, adapter til adapter, USB-C kabel, lydkabel og papirværk.

Design

Hvis du kender Arctis serien fra SteelSeries, så vil Nova 7 være en væsentlig ændring og et helt nyt look for serien. SteelSeries har beholdt headband-designet, hvor du får en hovedbøjle, der “svæver” over dit hoved og det er en elastik, som hviler på toppen af dit hoved. Det kræver dog at dit hoved ikke er for stort og i mit tilfælde kommer mit hoved også til at være i berøring med selve hovedbøjlen i toppen. Jeg gav dog også øl til gymnasieafslutningen, så det er ikke noget alle vil være ramt af.

Til trods for ligheden og den nærmest samme sorte farve på plastikken, så er Nova 7 helt anderledes end sin forgænger. Ligheden er der dog for eksempelvis hovedbøjlens sammensætning med ørebøfferne. Et område, hvor en del tidligere SteelSeries Arctis ejere har døjet med at headsettet simpelthen knækkede, hvis man ikke var forsigtig når man tog det af og på hovedet. Det virker til at det nye design er noget mere rigidt og robust på dette punkt. Jeg udsatte det i hvert fald for lidt vride og bøje tests uden at det gav op. Hvordan det holder i længden kan jeg kun spå om, men umiddelbart ser det lovende og holdbart ud.

Umiddelbart er Nova 7 ikke så iøjefaldende som sin forgænger. Faktisk ser designet sågar en smule kedeligt ud til sammenligning. Det jeg dog godt kan lide er at til trods for at Nova 7 har knapper på begge ørebøffer til at justere volumen, chatmix og tænde og slukke headsettet med, så er knapperne godt “skjulte” i designet. Det er dog manglen på farven, der gør at det ikke er så fremtonende og ikke fordi headsettets knapper ikke er til at se og mærke.

Mikrofonen på den anden side er helt integreret i designet og kan trækkes ud og ind efter behov. Denne stikker ikke ud som det gjorde på den forrige serie, hvilket gør at du sagtens kan have SteelSeries Arctis Nova 7 med dig på farten uden at den skriger for meget gaming. At headsettet kan forbinde via Bluetooth og kabel gør at det helt sikkert kan bruges udenfor gaming-området i hjemmet i hvert fald.

Foruden kabeltilslutning for lyd, så er Nova 7 også bestykket med en USB-C port til opladning og understøtter sågar quick-charge funktionalitet, hvilket giver dig op til seks timers gaming på et kvarters opladning. Ikke helt tosset egentlig og min egen test på batteritiden viste sig at headsettet snildt kan holde til mere end 35 timers gaming uden at blive ladet op. Det kan man ikke just være utilfreds med, selvom det er lidt mindre end forgængeren kunne præstere.

USB-C porten er klart velkommen i øvrigt for det burde være standarden på alt vores udstyr efterhånden. Naturligvis har USB-C ikke svaret på alt og porten er lidt mindre robust end vi har set USB-A være det, men til gengæld er det nemt. Til gengæld kan jeg ikke lide at porten og hullet omkring er lidt stramt så du ikke kan bruge alle USB-C kabler til formålet. Den trådløse adapter til lyd er i øvrigt også USB-C og selvom du er udstyret med en adapter i æsken og kabel dertil, så kræver det en PC med USB-C porte, hvis du for eksempel som jeg i min testperiode havde tre enheder fra SteelSeries med USB-C adaptere, nemlig Aerox 5 musen og Apex Pro Mini tastaturet foruden headsettet.

Knapperne er som nævnt tydelige på headsettet, men det tog mig alligevel en uge at vænne mig til, hvilke knapper, der var hvad på Arctis Nova 7. Det kan være jeg med årene er blevet lidt tungnem eller sværere at lære nye tricks, men ikke desto mindre, så synes jeg knapperne minder lidt for meget om hinanden i kampens hede og de kan være svære at finde fordi der ligesom er to lag i ørebøffens ydre design. Det ydre er i øvrigt udstyret med en aftagelig magnetisk klap, som du kan skifte ud eller sætte dit eget præg på. Også den indre elastiske hovedbøjle kan du skifte, hvis du vil sætte et andet præg på dit Nova 7 headset. Selve båndet er med tre huller på hver side, hvis du vil tilpasse det forskellige størrelser af hoveder.

På en eller anden måde har jeg lyst til at sige at det nye Nova 7 look ser mere seriøst ud og voksent end sin forgænger, så selvom det i udgangspunkt virkede en anelse tamt, så er det vokset på mig designmæssigt fordi det netop ikke er iøjefaldende. Det er modstandsdygtigt for fedtfingre og hovedbøjlens indre er den eneste med sådan rigtigt et mønster på. Alt andet er mere eller mindre mat i overfladen.

Funktionalitet

SteelSeries Arctis Nova 7 er et af de headset, som jeg glemmer at lade op, fordi der nogle gange går så lang tid mellem de nødvendige opladninger. Producenten nævner man kan forvente op til 38 timers game-time og som nævnt er det ikke helt ved siden af. Denne del føles rart og generelt er headsettet plug and play og nemt at anvende. Det har knapper til at du kan justere din lydoplevelse uden brug af software, så du burde være kørende out of box.

Du kan også forbinde det til en Bluetooth enhed, så du kan reelt bruge det til at spille musik fra din mobiltelefon eller sågar besvare opkald mens du spiller. Ikke at jeg selv ville gøre det, men skulle det være nødvendigt er muligheden der. Ellers kan man bruge denne forbindelse til at høre musik når man netop ikke er hjemme. Du skal dog huske at slukker du Nova 7 med knappen til at tænde og slukke headsettet med, så bibeholder den Bluetooth forbindelsen og denne skal du så slukke for separat. Det er egentlig en god feature, men kræver at man kender den. Tænd/Sluk knappen er i øvrigt (stadig) for længe om at tænde og slukke headsettet, selvom det er blevet kortere end på de tidligere Arctis trådløse modeller.

Komfort

Med sine 325 gram er Nova 7 ikke nogen sværvægter, men er dog tunger end jeg ville have gættet det til både grundet det lettere kompakte design, men også hvordan det føles i hænderne og på hovedet. Det er nemlig temmelig rart og behageligt på selv mit store hoved og jeg har siddet og spillet adskillige timer uden at skulle have det af hovedet eller justere det undervejs. Det plejer at være et godt signal om komfortværdien.

En anden årsag til komforten, for især mit tilfælde, er at SteelSeries har valgt at ørepuderne på Nova 7 skal være af stof. Dette er en afgørende faktor for at min hud og hovedbund kan ånde når jeg har det på for kunstlæder og andre sjove materialer gør bare at jeg sveder og det er ikke tilfældet med Nova 7. Det betyder at en smule mere lyd slipper igennem, men min bedre halvdel syntes ikke det var for meget eller noget hun bemærkede i virkeligheden. Det var mere min egen test-tilgang, der bed mærke i det i sammenligning med mere lukkede designs.

Lydkvalitet

Der er dog tale om et lukket sæt hovedtelefoner i Nova 7, så den del skal du være forberedt på når du køber dig dette headset. De fleste gaming headset er i virkeligheden lukkede, hvis ikke “åbent” og “lukket” siger dig noget. Det gør at lyden ikke slipper ud og også at lyden er en smule mere intens, hvilket jeg også mærkede med Nova 7, hvor især bassen var en anelse dominant. En “feature” som mange gaming headsets også formår at fokusere på.

Lydbilledet med Nova 7 er dog ganske glimrende ellers og det formår også at være godt nok til musik, men det er ikke dét man skal købe det for. Selvom du kan justere equalizer, som jeg kommer ind på længere nede, så er det et headset, hvor lydprofilen er tilpasset gaming og en audiofil misser en smule på detaljegraden. Der er dog tale om små nuancer og i sin helhed synes jeg faktisk at Nova 7 klarer sig ganske fornuftigt og sågar en my bedre end sin forgænger. Der er tale om god lyd overordnet set og til all-around brug.

Det jeg dog savner er “mængden” af lyd fra Nova 7. Ikke at det var anderledes på forgængeren, men jeg føler slet ikke jeg kan skrue nok op til at få “blæst ørerne af”. Jeg ved der er tale om et trådløst sæt så det er ikke fordi mange konkurrenter kan gøre det bedre, men jeg synes at jeg alligevel ville nævne det for de af vores læsere, der måske overvejer at gå fra kablet til trådløst, så er lydstyrken altså ikke sådan at man tænker “wauw”.

Jeg kan dog ikke helt brokke mig for i gaming kunne jeg med de rette indstillinger høre det jeg skulle for at vide, hvor mine fjender i eksempelvis Warzone var. Det er et godt headset på at have en klar og præcis lyd, om end den ikke kan spille synderligt højt. Isolation fra omverden er dog tilpas til at det heller ikke er nødvendigt i mange tilfælde.

Du kan slå funktionen “volume limiter” fra i softwaren, men selv det bringer det ikke op på et niveau jeg helt ønsker for dette headset og denne pris.

Mikrofon

Mikrofonen i Arctis Nova 7 er naturligvis også en vigtig brik i kategorien for “gaming headset”, da du skal kunne kommunikere med dine medspillere. Her klarer headsettet sig ganske fint og mikrofonen lyder godt og klart uden at stemmen lider for meget af “digitalisering”. Min klare anbefaling er dog at bruge mikrofonen, hvor du trækker den ud af ørebøffen og placerer foran din mund, men den virker også uden at du gør det. Det er altså kun mute-knappen, der slukker for mikrofonen og ikke det at du sætter den tilbage i ørebøffen, hvilket jo er rart hvis du skulle bruge det sammen med en mobiltelefon eksempelvis.

Ovenstående indspilning er lavet via PC
Ovenstående indspilning er lavet med Bluetooth via smartphone

Software

SteelSeries Engine softwaren er blevet en smule mere omstændig med tiden og giver en del muligheder for så vidt indstilling. Dette er naturligvis en god ting, men det er altså på bekostning af simpliciteten må jeg erkende.

Du har dog utroligt mange muligheder med netop Nova 7 og især modulet Sonar giver dig mulighed for virkelig at skræddersy din lydoplevelse. Det gør dog at du kan indstille headsettet til at give dig netop de toner du synes og så kan spillet måske lyde helt forkert, men du vil kunne høre dine fjender langt før de kan høre dig fordi du fokuserer på de høje toner, hvor skridt befinder sig i.

Der er også andre elementer du kan pille ved og optimere din lydoplevelse eller batteritid. Du kan eksempelvis sætte hvor lang tid der skal gå uden lyd før headsettet slukker for at spare strøm. Du kan også justere lysstyrken på indikatoren for lyset, der fortæller du har mutet mikrofonen.

Konklusion

SteelSeries Arctis Nova 7 wireless er en sund udvikling for serien, hvor ændringerne er kommet i små justeringer i stedet for store steps og der er tale om et for mig bedre headset for både lyd og funktion generelt. Designet er naturligvis et diskussionselement, men for mig er det nye og nedtonede design klart at foretrække og så er komforten stadig helt i top samtidigt med at det lyder ganske fornuftigt både for så vidt angår spil, såvel som anden underholdning. Det hele er understøttet af stærk software og integration med spil, så der er tale om et ret fuldkomment gaming headset. Du får lov at betale for det, men jeg er ikke sikker på du fortryder for du får også en del for pengene.

Positivt

  • Komfort
  • Design
  • Batteritid
  • Indstillingsmuligheder

Negativt

  • Lidt kedeligt design

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Efter længere tid i nogenlunde samme design, så kommer SteelSeries nu endelig med noget ret anderledes på deres Arctis headset serie og vi har set på Nova 7 wireless for at se om udviklingen er til det bedre. Hvad er der i æsken? Den orange og...Test: SteelSeries Arctis Nova 7 wireless