fredag, maj 17, 2024
ForsideAnmeldelserTest: SteelSeries Prime+ gamingmus

Test: SteelSeries Prime+ gamingmus

SteelSeries har for nyligt introduceret os for deres seneste serie af produkter, som er udviklet i samarbejde med professionelle esportsudøvere og med fokus på at give den konkurrencemæssige fordel. I denne omgang ser vi på Prime+ musen, som er én ud af tre nye mus i serien og byder på blandt andet et OLED display. Vi har kigget nærmere på den.

Hvad er der i æsken?

En af grundtankerne bag Prime serien er at man ikke skal have noget med, som er overflødigt og unødvendigt. Man forsøger at skære ind til benet på det som gameren har brug for i sit game og dermed er æskens indhold også begrænset til selve musen, et aftageligt microUSB-kabel (SteelSeries I skal til at komme ind i 2021 og levere USB-C) samt de obligatoriske papirer.

Selve æsken er i vanlige grå og orange farver fra SteelSeries og uden for mange detaljer, men derimod fokus på selve produktet, som er illustreret på ydersiden og lid tekst og specifikationer rundt omkring på siderne.

Design

Hvis man sammenligner SteelSeries Prime+ med de øvrige gaming mus fra producenten i deres Rival serie, så er der en verdens til forskel i den tilgang man har. Mens Rival nærmest er futuristiske i designet og med en masse flotte detaljer, så er Prime+ holdt meget nede på jorden, hvad det angår.

SteelSeries Prime+ er i den forstand en meget simpel mus, der ikke tiltrækker sig for meget opmærksomhed. Den er helt sort og lyser kun op ved scroll-hjulet. Selv logoet på ryggen er blevet sparet for fancy RGB belysning, hvilket man ellers ser ofte på gaming mus, selvom netop logoet her er dækket til med hånden når man bruger musen.

De to primære knapper på SteelSeries Prime+ er en anelse kortere end hvad jeg ville sige gennemsnittet for gaming mus, hvilket giver musen dette lidt bulky look i designet. Det hjælper ikke herpå at SteelSeries Prime+ er helt sort og er også en relativt høj mus. Den buer mest op på midten, hvilket giver den et lidt karakteristisk look fra siden. Det gør dog at den trods en ikke så bred base fylder godt i selv en større hånd.

Det helt sorte og relativt simple design vil nogen sikkert mene er en anelse kedeligt og især sammenlignet med nævnte Rival serie, men når nu filosofien er at holde det til kernen og det essentielle man har brug for at vinde, så mangler det også bare at designet følger samme strategi.

SteelSeries Prime+ har de gængse taster i toppen og så et par genvejstaster i venstre side. Hele designet er dermed kun egnet til højre hånd og musen føles helt forkert at holde i venstre hånd.

Når man vender SteelSeries Prime+ på hovedet er der også noget at se. Vores testeksemplar er nemlig den såkaldte “+” udgave, som har lidt ekstra at byde på. Ved siden af den optiske sensor har musen nemlig også en sekundær dedikeret sensor, som hjælper til med at opdage, hvornår du løfter musen fra musemåtten. Dennes funktionalitet kommer vi ind på lidt senere i afsnittet herfor.

Derudover er SteelSeries Prime+ udstyret med et OLED-display på undersiden, hvor der ved siden af denne er en knap. Via denne kan du indstille din mus direkte med tastetryk og uden at køre computeren op. Også denne del kommer vi lidt nærmere ind på, men designmæssigt er det altså således at det ved første forsøg virker uhensigtsmæssigt at knappen er placeret her fordi man så kan komme til at trykke på de primære knapper mens man betjener displayet. Tanken er dog at man har eksempelvis sin pegefinger på scroll-hjulet mens man bruger tommelfingeren til at klikke på undersiden og så ruller og klikker på scroll-hjulet for at skifte indstillinger på musen. Egentlig meget smart.

SteelSeries Prime+ har et stofsovertrukket kabel på to meters penge at gøre godt med. Dette er lavet aftageligt for alle dem, som rejser mens de gamer. Enten tager de på LAN (nok begrænset for tiden i pandemien) eller bare over til deres venner for at game. Jeg troede ikke det var så relevant før jeg selv oplevede en kammerats tastatur var gået i stykker fordi han havde viklet kablet omkring det og puttet det i en taske og kablet var så knækket indvendigt og havde en løs forbindelse. På den måde er det smart med et aftageligt kabel til en mus, som skal bruges professionelt eller semi-professionelt, men jeg kunne godt tænke mig en forklaring på at vi i 2021 har et produkt med microUSB fremfor USB-C. Det kan være omkostning, men jeg synes det er en for vag begrundelse.

Ligesom resten af markedet (i min optik desværre) så vælger SteelSeries med Prime+ at fokusere på en letvægtsløsning . Til trods for at Prime+ har en ekstra sensor og et OLED-display med dertilhørende knap, så vejer den kun 2 gram mere end sin undersåt SteelSeries Prime og altså 71 gram.

Den sorte overflade på SteelSeries Prime+ er meget mat og lidt rug. Det gør at fedtfingre ikke bliver hængende og er meget nemme at tørre af. Samtidigt synes jeg at musen ligger fint i hånden, men at den helt er “non-slip” som SteelSeries markedsfører den kan jeg godt være i tvivl om. Altså jeg holder på musen med hele håndfladen over, så den går ingen steder, men glider jeg fingrene henover så hænger de langt mere fast på en Logitech G502 (illustreret til sammenligning forneden) end på Prime+.

Funktionalitet

Det fede ved SteelSeries Prime+ er at den sektion, som jeg oftest inkluderer i mine reviews af gaming mus og som plejer at hedde Software, faktisk ikke er nødvendig. Det kan man i virkeligheden sige om de fleste gaming mus på markedet fordi de er mere eller mindre plug and play, men modsat de fleste andre mus, så er SteelSeries Prime+ mulig at indstille CPI følsomhed, lift-off følsomhed og flere indstillinger direkte på musen ved hjælp af det indbyggede display på undersiden.

Sammenlignet med en app er det ganske vidst en smule trægt at skulle gøre det direkte på musen, men til gengæld gemmer den så profilen on the fly og du behøver ikke installere nogen programmer. Hvis du til tider skal spille på “fremmede” computere er det netop rart at være uafhængig af installation og synkronisering.

Software

Dermed ikke sagt at du ikke kan installere SteelSeries Engine softwaren, som i øvrigt har fået en opgradering og nu blandt andet også indeholder en sektion, hvor den gemmer de seneste udklip fra dine gaming sessioner. En feature jeg ikke opdagede før den var gået i gang med at optage, men noget må jeg have trykket på under installationen.

Når du ændrer en indstilling på musen uden at have softwaren kørende, så bliver du i øvrigt spurgt om du vil overskrive profilen på musen eller på computeren. En smart feature, men som jeg første gang læste forkert og slettede så de indstillinger jeg havde leget med i appen.

SteelSeries Engine lader dig justere alle indstillinger fra et billede og det synes jeg er smart for selvom overskueligheden for den enkelte indstilling bliver bedre ved brug af flere sider/faner, så er det rart at have det hele samlet ét sted.

Performance

SteelSeries Prime+ er udstyret med producentens egen sensor kaldet TrueMove Pro+, som praler af at være 1:1 tracking og ultra præcis. Med mine skills kan jeg kun bekræfte at den gør helt det jeg forventer når jeg bevæger musen. Jeg syntes ikke jeg kunne fange nogen ustabilitet ved høje CPI følsomheder hellere og sensoren kan indstilles til op til 18.000 CPI.

Musen har dog en ekstra sensor som nævnt. Denne skal opdage når du løfter musen fra din musemåtte og dermed slå den primære sensor af så din bevægelse ikke påvirkes på skærmen. Desværre oplevede jeg her store problemer. Om det skyldes min hvide og grå musemåtte ved jeg ikke, men til tider holdt SteelSeries Prime+ bare op med at virke og jeg skulle løfte musen for at sætte den ned igen for at det virkede og jeg mistænker denne lift-off detektor, som årsagen hertil.

Komfort og brug

Komfort vil naturligvis altid være en individuel sag. Det er ikke muligt at lave én mus, som passer alle størrelser, former og spillestile. Jeg tager derfor udgangspunkt i min relativt store hånd med 19,5 cm fra håndled til spidsen af langefingeren. Min spillestil eller grip-style om man vil er palm og jeg hviler altså hele hånden på musen når jeg bruger den. Hertil mangler jeg kun en smule bredde i SteelSeries Prime+ for at den ligger perfekt i hånden, men jeg forestiller mig at det lidt smallere design så til gengæld også egner sig til fingertip-grip i højere grad.

Kablet er stofsovetrukket som nævnt og det betyder at det ikke vikler sig om andre ting så nemt når man gamer. Til gengæld er det stift nok til at det kan dreje rundt om sig selv og skabe lidt knuder når man har det i tasken eller andre steder. Det er aftageligt og fronten er formet som en trekant, så man ikke er i tvivl om, hvilken side man skal vende det på når nu det ikke er USB-C, hvor det er ligegyldigt om det vender den ene eller anden vej. Dette design gør dog også at kablet sidder temmelig godt fast i musen og kræver en smule kraft at tage ud igen. Helt fint at man ikke midt under gamet risikerer at hive det ud ved en fejl.

Tasterne (hvad jeg ved af kun de to primære store knapper) på SteelSeries Prime+ har også fået lidt nyt liv så at sige. Musen er udstyret med Prestige OM switche i tasterne og det betyder at de bruger lys til at aktivere tasterne (groft sagt). Igen en af de ting jeg ikke kan teste og bekræfte, men klikket på SteelSeries Prime+ føles i hvert fald en del mere stift i vandringen end mange andre mus jeg har testet og selv er jeg fan. Jeg er ikke så glad for den forreste sideknap på SteelSeries Prime+ fordi jeg føler den synker for meget indad og jeg frygter at trykke på begge sideknapper samtidigt når jeg bruger den, selvom det ikke var tilfældet på noget tidspunkt.

Konklusion

SteelSeries Prime+ er en rigtig fed og komplet mus. Den er især velegnet til dem, hvor ydelse er vigtigere end design, for selvom designet er en anelse monotont, så ligger musen fint i hånden og dens sensor er meget præcis. Den er nem at have med til LAN eksempelvis fordi kablet kan tages af. At jeg ikke kan rose SteelSeries for at vælge microUSB forbindelsen er en mindre detalje, der ikke trækker voldsomt ned i helhedsbilledet på en ellers rigtig fed gaming mus. Den kan indstilles meget nøjagtigt uden brug af software, hvilket jeg ved mange vil sætte pris på.

Positivt

  • God form og størrelse
  • OLED-display og indstilling uden brug af software mulig
  • Solid og præcis sensor
  • Aftageligt kabel

Negativt

  • MicroUSB-kabel
  • Lift-off sensor ikke helt problemfri (i min test)
  • Lidt tamt design (for dem der vægter dette)

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

SteelSeries har for nyligt introduceret os for deres seneste serie af produkter, som er udviklet i samarbejde med professionelle esportsudøvere og med fokus på at give den konkurrencemæssige fordel. I denne omgang ser vi på Prime+ musen, som er én ud af tre nye...Test: SteelSeries Prime+ gamingmus