fredag, april 26, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless 7.1 Surround Gaming headset

Test: Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless 7.1 Surround Gaming headset

g933-artemis-spectrum (1)

Trådløse produkter til gamere er et ømtåleligt emne, for mens nogle ville argumentere at rigtige gamere ikke bruger trådløs teknologi, så er der også andre der ikke siger det højt eller bare er ligeglade med den smule latency, der uden tvivl opstår i forhold til kablede modstykker. Mange mener dog at teknologien i dag efterhånden er ved at være der, hvor den menneskelige refleks i de fleste tilfælde ikke kan spore forskellen og Logitech G933 Artemis Spectrum er ligeglade og leverer sågar 7.1 surround via det trådløse signal til gamere og vi har fået mulighed for at teste det så du kan læse med her.

Hvad er der i æsken?

Logitech har i et stykke tid nu shippet deres gaming produkter i blå/sorte papæsker, som måske ikke er nær så appellerende, som en lækker plastikkasse, men eftersom vi skal tage højde for miljøet i højere grad er dette ganske i orden. Inde i selve æsken finder man for det første headsettet stikkende frem og bag ved er de fornødne kabler; 3.5mm jack med fjernbetjening på kablet, phono-kabler og et USB-opladekabel.Bunden af kassen når man har taget al indholdet ud er en kort quick-start manual som man ikke kan tage ud, men opsætningen er ganske simpel så man får nok ikke brug for den ige alligevel.

Design

Hvis man er en gammel gamer, som jeg efterhånden må være, siden jeg har fulgt gaming udstyrets udvikling fra tidernes morgen så vil man også kende til det headset, som disse Logitech G933 nu afløser, nemlig Logitech G930. Grunden til at jeg siger man skal være relativt gammel er fordi Logitech G930 faktisk har mere end fem år på bagen. Det har mildest talt været tid til en opdatering og det har vi fået i form af Logitech G933, som nu er præget af det futuristiske design, som Logitech kører efter på deres gaming udstyr for tiden. Som jeg vist nok har ytret tidligere vil man enten elske eller hade det. Personligt er jeg mest optaget af tingenes funktionalitet, men naturligvis skal det ikke være helt skørt eller grimt. Sidstnævnte synes jeg personligt ikke at Logitech G933 er, om end det er en smule [læs temmelig] klodset og stort.

Logitech G933 vejer heldigvis ikke som de ser ud. Der er tilsyneladende masser af luft i konstruktionen for de er hverken tunge i hænderne eller generelt på hovedet. Det er en positiv overraskelse, for skulle man tro sine øjne ville man frygte en stor klods om hovedet. Dette skyldes at Logitech G933 er temmelig meget plastik, men trods dette føles det ej skrøbeligt. Tværtimod er det overraskende robust at vride mellem hænderne om man har lyst. Det overrasker mig en smule, for selvom jeg kender Logitech for kvalitetsprodukter, så føles Logitech G933 som værende mere skrøbeligt end det umiddelbart er.
g933-artemis-spectrum (3)

Programmerbar belysning i headsettet gør det muligt at personliggøre headsettet eller at kunne differentiere sine spilleprofiler, så man ved at den rette opsætning er indlæst når man er i gang med at spille et af sine spil. Desværre har man meget svært ved selv at se farven på lyset når man har headsettet på hovedet, så spørgsmålet er om man ønsker at tage dette af for at tjekke eller “Alt-Tab’be” ind til windows. Heldigvis er det også muligt at slukke lyset, hvis man skulle foretrække dette og alt andet lige ville det give lidt bedre batteritid.

Apropos batteri, så er der tale om et genopladeligt et af slagsen i Logitech G933, som i øvrigt er gemt i den ene ørebøf bag coveret. Det skulle være muligt at købe ekstra batterier til headsettet så man hurtigt kan skifte dem skulle de være så slidte, men det er endnu ikke muligt at finde på Logitech’s shop. Det som til gengæld er muligt er at finde på shoppen er ekstra covers til ørebøfferne og på sigt skulle det altså være muligt at bestille nogle specialdesignede. Måske bliver det også muligt med en 3D-printer at lave sine egne, who knows. Den anden side kan man også fjerne coveret på og her er det så at man har gemt den trådløse USB-modtager.
g933-artemis-spectrum

På venstre side sker al magien på Logitech G933, idet der på den venstre ørebøf både er knapper og en sammenklappelig mikrofon. Mikrofonen i sig selv er designmæssigt ikke meget at skrive hjem om, idet den er ganske kort og fleksibiliteten er relativt begrænset. På dens top er der dog et lille rødt lys, der fortælle om den tilfældigvis skulle være mutet. De nævnte knapper på headsettet er fem styks, hvoraf de tre kan tilpasses efter behov og ønske. Derudover er der en rulleknap til volumen og alle andre knapper måtte gerne være glemt så længe denne ikke er det. De to knapper som man ikke kan funktionsbestemme er mikrofonens muteknap og selve tænd/sluk knappen. Ellers er de tre øvrige knapper som standard sat til at skifte profil for equalizer, surround og belysning.

Hvis man grundet prisen skulle frygte at investere i Logitech G933 så er der en lille detalje, som måske kan hjælpe på beslutningen og det er at ørepudebetrækket kan tages af og vaskes eller erstattes af nye skulle det blive nødvendigt. Det nævnte ørepudebetræk er i øvrigt af åndbare materialer, hvilket vi vil komme mere ind på i afsnittet under komfort længere nede i vores test.

Funktionalitet

Som jeg nævnte tidligere er vi hermed nået til det afsnit, der betyder mest for mig med disse produkter, nemlig funktionaliteten og i brug. Særligt fordi udseendet gemmes væk fra brugeren når han får det på hovedet. Design er dog ikke blot udseende, hvilket jeg er klar over, men ligeledes også funktion, som jeg også kommer nærmere ind på nu, altså eksempelvis hvordan knappernes placering gør sig ud i det daglige brug osv. Lad os dog tage et skridt ad gangen for at give en detaljeret vurdering af Logitech G933.

Lyd

Med Logitech G933 er der naturligvis tale om et virtuelt 7.1 surround system, idet headsettet er udstyret med to 40mnm lyddrivere, men efter min mening er teknologien i dag nået et punkt, hvor digitale surroundløsninger efterhånden er acceptable i mangel på bedre. Der er dog stadig forskel på, hvor godt dette udføres og med Logitech G933 er der tale om en ganske vellykket løsning, hvor man trods kun to højtalere får en klar fornemmelse af, hvor lyden kommer fra inde i spil eller film. Dette gøres muligt med Dolby Surround Sound, men er også noget man naturligvis kan slå fra, hvis ikke man ønsker denne forvridning af ens lydoplevelse. Personligt vil jeg dog nævne at den giver fordele, især i skydespil, og dette er kombineret med meget nøjagtige og præcise toner.

Det er med Logitech G933 ligeledes muligt at skrue temmelig højt op på Pro-G højtalerenhederne og af et trådløst sæt spiller de meget højt. Der er en god balance mellem bas og resten af sfæren, hvilket naturligvis er noget man kan pille ved at justere på equalizeren og så er det sågar muligt at få en kraftig og rungende bas.

Isolationen på Logitech G933 er dog begrænset, hvilket både kan være et bevidst valg og en forseelse, men det man skal være opmærksom på er at en del af lyden forsvinder ud i lokalet omkring en når man spiller eller hører musik for fuld skræl.

Mikrofonen har en digital støjreduktion indbygget man kan slå til eller fra, men min egen erfaring er ikke at det er noget at skrive hjem om. Jeg mangler endnu at møde nogen der brillerer på dette punkt for mine gaming headsets har endnu ikke været i stand til at screene et mekanisk tastatur helt ude af mine medkammeraters spil, hvis jeg bare har efterladt følsomheden en smule for højt og ikke sat push-to-talk til. Selve mikrofonen er dog ganske i orden men igen ikke noget decideret særligt for mine kammerater har givet det et otte ud af ti ved en rundspørge. Det er ganske glimrende, men en smule digitaliseret syntes de.

g933-artemis-spectrum (2)

Komfort

De nævnte åndende materialer er ikke helt uvæsentlige når det kommer til gaming. Her i vinterens måneder, hvor det for nogle måske er mindre varmt på værelserne er det måske også af mindre betydning, men når man kommer til sommerens varme og rumtemperaturen stiger, så begynder materialer og design af ørebøffer virkelig at spille en stor rolle. Trods deres store fylde og lidt klodsede design, så er Logitech G933 meget behagelige og bløde at have på hovedet og om ørerne. Ørerne og huden omkring dem kan nemt ånde, hvorfor komforten vedbliver selv efter lange spilsessioner. Jeg kunne sagtens finde på at spille igennem i næsten to timer uden at mærke det mindste til dem. Det er ellers sjældent at jeg har det sådan, hvilket man ville kunne læse ud fra mine talrige konkurrent-anmeldelser. Kort fortalt er Logitech G933 ganske behagelige at have på hovedet og deres store størrelser bør derfor ikke skræmme. Tværtimod kan det være netop den store størrelse, der gør forskellen og giver den mængde volumen lyden i øvrigt bringer med sig.

Dagligt brug og software

Hvis man bruger Logitech G933 på sin PC er det muligt at installere Logitech Gaming Software for at kunne drage fordel af adskillige indstillingsmuligheder. Jeg vil ikke gå i detaljer med disse som sådan da det er ganske individuelt om man vil benytte sig af dem og hvordan. Det de dog i bund og grund giver mulighed for er indstillinger specifikke for de enkelte spil man har på sin computer. Det vil sige belysning, lydprofil og genvejstaster kan være forskellige afhængigt af hvilket spil man spiller.

//media.ereviews.dk/#!album-185

Logitech fortæller at batteritiden på Logitech G933 er på op til 12 timer uden belysning og cirka 8 med, hvilket svarer nogenlunde til hvad jeg kunne få af performance ud af dette headset. Ganske vist kunne jeg til tider også få mere end 12 timer, om end ikke meget, da jeg generelt ikke skruer særlig højt op når jeg spiller. Man kan sagtens benytte headsettet mens det lader, så man er på denne måde ikke hæmmet. Når batteriet er ved at være tomt bliver man advaret med en beskeden tone inde i headsettet. Så beskeden at den faktisk er noget svær at høre, hvis man ellers er i gang med et actionpacked spil.

Kompabilitet

De medfølgende kabler gør Logitech G933 i stand til at koble op på både PC, PlayStation 4 og Xbox One. PC og PS4 kan virke fuldstændig trådløst, mens Xbox One kræver 3.5mm jackstikket ind i controlleren. Dette gør Logitech G933 til yderst alsidigt og den habile multiplatform-gamer kan nøjes med ét headset til alle sine systemer, for således at spare penge i forhold til at skulle købe til hver enkelt platform.

Konklusion

Takket være et fantastisk trådløst system og en konge lyd-profil er Logitech G933 et yderst velbygget og veludført gaming headset. Selv til musik og film udmærker lyden sig og man føler virkelig at man har et headset til hvert formål og det gøres ikke mindre rigtigt af at det faktisk virker med både PC, PS4 og Xbox One. Faktisk kan det også bruges med mobiltelefon, som jeg dog ikke vil anbefale grundet det store og klodsede design, der bestemt ikke oser af mobilitet. Til hjemme i stuen er Logitech G933 dog ganske fortrinligt og giver masser af gaming og kanon komfort til prisen. Apropos prisen, som i øvrigt er en smule høj, så vil jeg faktisk sige at med de features det byder med at det er spot on og ikke for dyrt.

[checklist]

  • Komfort
  • Lydkvalitet
  • Multikompabilitet

[/checklist]
[badlist]

  • Stort og klodset

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 1498,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Design
Funktionalitet
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Trådløse produkter til gamere er et ømtåleligt emne, for mens nogle ville argumentere at rigtige gamere ikke bruger trådløs teknologi, så er der også andre der ikke siger det højt eller bare er ligeglade med den smule latency, der uden tvivl opstår i forhold...Test: Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless 7.1 Surround Gaming headset