fredag, maj 3, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Logitech G910 Orion Spark Gaming mechanical keyboard

Anmeldelse: Logitech G910 Orion Spark Gaming mechanical keyboard

g910-orion-spark-rgb-mechanical-gaming-keyboard

Vi har allerede annonceret Logitech G910 her på siden for noget tid siden og det er nu blevet tid til at kigge det i sømmene og komme med vores vurdering på om det kan overleve den intense konkurrence der pt. er på markedet af mekaniske tastaturer. Logitech G910 byder på et par nyheder og forbedringer i forhold til sin egen forgænger, men også i forhold til konkurrencen, hvorfor det tyder på en ganske interessant anmeldelse. Læs med og se om dette måske er dit nye tastatur.

Hvad er der i æsken?

En standard Logitech kasse med fokus på at vise produktet, Logitech G910, dens indmad og en masse salgsfremmende tekster til at pynte tomrummene, men udover selve tastaturet finder man faktisk også to håndledsstøtter, henholdsvis en stor og en lille, samt den obligatoriske manual, som de fleste af os alligevel smider væk, men grundet dette tastaturs kompleksitet bør man om ikke andet skue til det kort.

Design

Man ved at Logitech G910 er et specielt tastatur selv før man slutter det til sin computer. Det kan man se på de kurver og kanter, som det er udført med. I slukket tilstand er der tale om et ikke så neutralt sort tastatur, hvormed jeg mener at det vågne øje ikke er i tvivl om at der er tale om noget ekstraordinært og med stor sandsynlighed at det har med gaming at gøre. Siderne er konstrueret på en sådan måde at det mest af alt minder om spoilere på en bil, som er der til pynt, men spoilerne på Logitech G910, altså bunden, er i pianosort, mens toppen er med en mat sort coating, som er utrolig modstandsdygtig over for fedtfingre. Det samme kan man ikke sige om det pianosorte, men disse steder er der også sjældent nogen grund til at man rører ved.

Rammen nederst på Logitech G910 er ligeledes udført hult, men her er inspirationen hentet fra noget mindre kønt end spoilere, men heldigvis er tanken at man her skal placere den ene af de to håndledsstøtter, som hægtes fast med klammer og magnetter. Desværre er det ikke så flotte design med til at gøre håndledsstøtten nærmest nødvendig da den ellers er uanvendelig.

På selve tastaturet møder man de gængse knapper, men ud over dem har man i venstre side og over de første F-knapper 9 G-knapper, som kan programmeres. I det øverste højre hjørne har man også tre små profilknapper samt en makroindspilningstast. G-knapperne er mekaniske, ligesom de fleste andre, men i højre side af Logitech G910 har man genvejstaster til medieafspilning, Game-knap, belysningsknap og et scroll-hjul til justering af lydstyrke og disse knapper er altså lavere og mindre end de andre, hvilket ikke er en kritik, blot en konstatering.g910-orion-spark-rgb-mechanical-gaming-keyboard

Generelt er tasterne på Logitech G910 med god afstand mellem dem, men heller ikke så meget at selve tasternelider i størrelse af den grund. De føles som værende en god størrelse, men de har en top, som jeg ikke har set før og det er som om de er formet efter fingeren der kommer fra neden og op. Igen er dette en konstatering og ikke en decideret kritik, men for nogle kan dette godt være en afgørende faktor, personligt var mine fingre ligeglade. Det jeg dog ikke var helt ligeglad med var at WASD samt piltasterne på Logitech G910 har et andet mønster på dem. Det er (heldigvis) ikke noget man kan mærke, men blot det at man kan se dette gør at det er en tand for meget “gaming” for min personlige smag.

Tastaturets taster og G910 logo er baggrundsbelyst, men det nye ved Logitech G910 i forhold til de fleste andre baggrundsbelyste tastaturer er at man selv kan vælge, hvilken farve der skal være og man kan faktisk gå så vidt at have forskellige zoner i forskellige farver, hvilket jeg kommer nærmere ind på.

Funktionalitet

Det visuelle kan jo være knap så imponerende, hvis teknikken og funktionaliteten ikke følger med, hvilket jeg dog med det samme kan sige ikke er et problem for Logitech G910, for så er den ude af verden. Allerede fra start kan man se at Logitech G910 er skabt til gameren, idet man får mulighed for at vælge mellem en stor og en lille håndledsstøtte, hvor andre producenter simpelthen ikke giver muligheden, men går ud fra at deres præferencer også er dem som alle andre skal affinde sig med. De skarpe kanter og lidt spidse design er dog uden tvivl også med til at udsende signalet om at Logitech G910 er et gaming produkt, men det gør vel et eller andet sted heller ikke så meget for man føler jo så også at dem der har udviklet dette produkt ser ud til at have styr på tingene. Det ses tydeligt med de præinstallerede funktioner og Logitech Gaming Softwares evne til at scanne ens spilbibliotek på computeren og ud fra dette anbefale nogle indstillinger, som andre gamere også benytter, for at gøre deres spilleoplevelser bedre og nemmere.

Tasterne

Logitech har udviklet deres egne mekaniske switches, som de kalder Romer-G, og disse aktiveres på blot 1,5 millimeters afstand, hvilket giver en kortere færden med fingrene og dermed også gør det muligt for spilleren at spille hurtigere end med konkurrerende produkter. Der er dog tale om marginalle forskelle og det er kun hardcore brugere der ville kunne mærke disse små forskelle, men der er ingen tvivl om at der er tale om gode, responsive taster, som giver en lille følelsesmæssig feedback når man trykker dem. Personligt synes jeg der er en smule mere modstand end hvad jeg selv foretrækker, men denne modstand mærkes faktisk kun når man tester tastaturet og trykker tasterne langsomt for at se og føle deres vandring. Faktisk var den aktuelle oplevelse under en skrivetest ganske anderledes og jeg kom hurtigt op på et meget højt niveau på, hvor hurtigt jeg kunne skrive (der findes adskillige tests på nettet der kan hjælpe med at måle dette). Det var også under dette skriveri og under gaming at jeg netop ikke følte at formen på tasterne var en udfordring, selvom de var anderledes end hvad man er vant til normalt. Dermed er konstateringen at Logitech G910 var overraskende dejligt at skrive på, for ikke at snakke om den feedback man fik når man spillede for det er her at det hele faktisk kommer til udtryk og man er med Logitech G910 ikke i tvivl om at man har aktiveret en tast, det ved man ganske enkelt og hastigheden bekræftes ved at man ikke behøver at trykke knappen i bund for at man ved den er aktiveret. Det er denne fordel som mekaniske switches giver og her har Logitech gået i front for at skabe deres nye switches som holder til 70 millioner indtastninger. Der, hvor højrehåndede spillere for det meste har deres venstre hånd og fingrene finder man også de 9 G-knapper, som man kan lave specielle funktioner til, såsom makroer, men det er altså ikke helt nemt at remappe hele ens tastatur blot ved at trykke på en knap i en profil og så lade den gøre hvad man har lyst til. Der er i al fald plads til forbedring på denne front. I den modsatte side finder man medietaster og enkelte genveje som ligeledes er ganske fornuftige forbedringer til ens spille- og brugsoplevelse generelt, for man har tingene lige ved hånden og man kan styre meget uden at skulle omkring Windows. Faktisk kan man slå Windows knapperne fra blot ved at aktivere spilknappen på sin Logitech G910 og på den måde undgå ved uheld at forlade et spil, hvilket er en funktion, som ikke er helt ny, men den er dog meget velkommen.

//media.ereviews.dk/#!album-147

Belysningen

Enhver tast på Logitech G910 er individuelt belyst og med mulighed for at man selv kan vælge farve. Det betyder at man faktisk kan skabe sig selv et ganske farverigt tastatur og det har jeg også haft held med, da man kan farve enkelte zoner som Logitech Gaming Software mener er de mest anvendte i gaming, eller man kan anvende de Gaming aktiverede taster for hvert enkelt spil i ens bibliotek og farve de brugte taster med én farve og resten med en anden. Det var klart disse to metoder jeg kunne finde på at anvende og hvis man har sat tingene rigtigt op så skifter Logitech Gaming Software øjeblikkeligt farve sammensætningen når man starter et givent spil. Man kan ligeledes får sit tastatur til at blinke, “trække vejret” i forskellige farver, men dette var til at blive sindssyg af, hvis man sad og skrev, spillede eller andet ved computeren. Fedt til showoff, men ellers ser jeg faktisk ikke noget reelt formål med muligheden.

Profiler og indstillinger

Som allerede nævnt er det gennem Logitech Gaming Software muligt at sætte Logitech G910 profiler op, som man selv skaber eller man kan tilknytte dem enkelte applikationer/spil, så softwaren aktiverer den givne profil når man kører det spil der er knyttet til. Man kan ligeledes bruge den samme profil til adskillige spil, såsom skydespil, hvor man alligevel har samlet ens funktioner. I hver profil er det ydermere med M1-M3 knapperne muligt at have små (eller store om man ønsker det) forskelligheder, men belysningen forbliver den samme på M-knapperne, mens man kan lave specielle belysninger efter ønske til de overordnede profiler. Man kan gennem Logitech Gaming Software også lade en optage ens spilsession, således at man efter spillet kan analysere, hvilke taster man trykker mest på og de kombinationer man eventuelt laver således at man kan optimere både sit spil, men også profilerne man benytter. Dette er en smart måde at forbedre og træne på.

ARX-control

I samarbejde med ens smartphone eller tablet kan man køre Logitech ARX control, som gør det muligt at følge med og skifte profiler samt G-knappens funktioner direkte på telefonen. Man kan også styre musikken eller film, men en af de fedeste features er at man har mulighed for at følge med i ens PC’s hardware, CPU-forbrug, RAM-forbrug, temperatur og grafikkortenes belastningsniveau. Ikke at man har indflydelse på disse ting, men man får en smule indsigt, som man eventuelt kan benytte til at vide, hvor man skal sætte ind når man skal opgradere sin computer.

Konklusion

Generelt set er jeg yderst tilfreds med Logitech G910, som bliver forstærket af den gode software-integration, som dog kunne trænge til en smule forbedring når det kommer til remapping af taster på ens Logitech G910 tastatur, men ud over dette har jeg faktisk intet decideret skidt at sige om dette fremragende gaming tastatur. Måske, hvis man ser prisskiltet, som kunne genovervejes, men Logitech G910 byder på en masse features og er utrolig robust, hvorfor jeg mener det kan tåle en gamers hårde behandling i en del længere tid end normale tastaturer og man skal derfor ikke altid lade prisen skræmme, men mere se det som en investering, for man får med sikkerhed en forbedret spilleoplevelse og massevis af tilpasningsmuligheder. Det absolutte bedste ved Logitech G910 for mit eget vedkommende er at tasterne er så gode at de kan bruges til både gaming og skriveri uden at jeg bliver træt på dem og jeg ved hvornår de er aktiveret, hvilket skyldes at jeg får den taktile feedback jeg forventer. Thumbs up herfra til Logitech G910 for et vellykket produkt, men om prisen er helt retfærdiggjort kan diskuteres.

[checklist]

  • Gode taster
  • Responsivt, hurtigt og robust
  • Stærk software
  • God baggrundsbelysningen
  • Størrelse, form og generelt design

[/checklist]
[badlist]

  • Remapping af taster kan være lidt drøjt
  • Prisen

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 1400,-

Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har allerede annonceret Logitech G910 her på siden for noget tid siden og det er nu blevet tid til at kigge det i sømmene og komme med vores vurdering på om det kan overleve den intense konkurrence der pt. er på markedet af mekaniske...Anmeldelse: Logitech G910 Orion Spark Gaming mechanical keyboard