fredag, maj 10, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Acer Predator Galea 500 gaming headset

Test: Acer Predator Galea 500 gaming headset

Som Acer selv skriver det på deres hjemmeside så kan det du hører (eller ikke hører) i spil være forskellen mellem liv og død. Med Acers TrueHarmony teknologi på 3D Soundscape bygget ind i deres Predator Galea 500 gaming headset, så mener de at kunne give gameren det fornødne lydmæssige våben til at kunne dominere i spil med præcis og komfortabel lyd. Der er tale om et USB tilsluttet headset med 40mm lyddrivere med et over-ear design og vi har fået lov at se nærmere på om det kan bidrage til at man kan blive en bedre gamer.

Hvad er der i æsken?

Predator Galea 500 er født ind i en relativt stor æske og selvom den har låger med magnetluk på fronten, så er det ikke fordi man kan komme til at mærke formen af headsettet. Lågen dækker blot over en genenmsigtig plastik, som giver brugeren mulighed for at kigge ind til headsettet så man kan se, hvordan det ser ud. I selve æsken er der lidt papir i form af en manual og så er der selve headset og en stofspose til transport.

Design

Når man får Predator Galea 500 ud af den store æske, så er det ikke fordi selve headsettet er et lille et af slagsen og det fylder både på ørebøfferne, men også generelt. Lyddriverne er på 40mm, men for mig føltes selve headsettet som værende en tand større end det. Selve indpakningen har dog også en feature, idet mellemstykket man trækker ud sammen med headsettet kan bruges som en headset-holder. Det er lavet af pap, så lækkerhedsfaktoren er måske ikke så høj, men det er uden tvivl en designmæssig genistreg efter min mening.

Der er ligeledes en del vægt bag dette headset, hvilket må skyldes den ret robuste konstruktion. Predator Galea 500 hverken knirker eller virker opgivende når jeg sætter den gennem den obligatoriske vride-test, hvor dens led og materialer bliver udsat for lettere hårdfør behandling. Denne proces er for at få en følelse af, hvor godt bygget headsettet er og om det vil kunne holde til mange timers intens gaming, hvor man tager headsettet af og på mange gange i løbet af en dag. Det virker som værende ganske solidt bygget umiddelbart og der er også adskillige metal-komponenter, såsom hovedbøjlen, der forstærker dette indtryk.

Ørebøfferne på Predator Galea 500 omslutter et par 40mm lyddrivere som nævnt og de føles ganske bløde mellem fingrene når man trykker på dem. De er udstyret med memory-foam således at de tilpasser sig hovedets form og kommer tilbage til udgangspunktet når man tager dem af igen.

Hovedbøjlen på Predator Galea 500 er en selvjusterende en af slagsen og det betyder at man ikke skal rode med indstilling af den når man vil have den på hovedet. Det er et design, som efterhånden mange, især indenfor gaming headset, er begyndt at anvende. Komforten plejer også at være temmelig høj på disse da der generelt er mindre vægt, som hviler på hovedet.

I venstre ørebøf af Predator Galea 500 er der en udtrækkelig mikrofon med en temmelig fleksibel mikrofonarm, således at man både kan trække mikrofonen ud så meget som man ønsker og derudover indstille den som man vil have den til at stå. Mikrofonen har i øvrigt en blå diode i toppen som dog lyser når mikrofonen er aktiv og ikke når den er mutet, som det ellers oftest er tilfældet. Det bevirker at man kan blive irriteret over lyset mens man spiller, hvis ikke man vil dreje mikrofonens lys væk fra synsfeltet, som kan koste på lydkvalitet.

Det blå lys gentager sig i selve headsettet , som lyser med Acers Predator logo i ydresiderne af ørebøfferne. En detalje, som man ikke selv kan se mens man spiller, men det er en lidt lækker detalje, idet lyset er bag det yderste lag af headsettet og giver en ret fed effekt.

Der er på selve Predator Galea 500 headsettet ikke nogle knapper, idet disse er at finde på den fjernbetjening, som man har valgt at placere på selve kablet. Denne fjernbetjening er i øvrigt temmelig tung da den har en vis størrelse, så at der er indbygget en klips, således at man kan hægte den fast til tøjet, er en kærkommen feature. Fjernbetjeningen er styringsenheden og lader brugeren indstille headsettet til at afspille i de forskellige equalizere samt surround som vi kommer nærmere ind på.

Funktionalitet

Man forbinder Predator Galea 500 med USB til computeren og selve stikket er betrukket med guld. Om det betyder mindre forstyrrelse på linien skal jeg ikke kunne udtale mig om da sammenligningen skulle laves med et identisk headset og en anden USB, men det er en fin detalje for så ved man i hvert fald at det ikke er headsettets stik, som er en flaskehals.

Acer Predator Galea 500

Lydkvalitet i gaming

Ofte lider gaming headset under tesen om at de skal lyde godt til når det buldrer og brager derudaf i deres spil og den opfattelse deler jeg også til et vist punkt, for det må aldrig være på bekostning af en god lydoplevelse ellers. Der skal være balance i tingene og så er det op til spiludvikleren at lave en lydmæssig spilleoplevelse, hvor tingene er lavet til at imponere. Med Predator Galea 500 er der masser af bass til når den skal være der. Der er en solid bund, men den går ikke ud over de andre lyde, som er mindst ligeså vigtige at have med og det synes jeg er rigtig godt. Predator Galea 500 formår at give en god lydoplevelse uden at det hele handler om bunden og eksplosionerne. Man hører sine fjender komme snigende og man hører tanksene eksplodere af landminerne.

Lidt af lyden forsvinder dog desværre ud af bunden af headsettet. Selve designet af ørebøfferne er lukket og kunstlæderet er også med til at holde på lyden, men af en eller anden årsag så vipper Predator Galea 500 headsettet en smule udad i bunden og det gør at lydoplevelsen ikke er helt tætlukket, som ellers havde været med til at forbedre lydoplevelsen eller i hvert fald intensiteten af samme.

3D Soundscape

For at give en surround oplevelse i de spil og medier, såsom film, der understøtter funktionen anvender Predator Galea 500 3D Soundscape. Generelt er 3D et buzz-word i min optik og noget, som er blevet påklistret rigtig mange ting uden at det nødvendigvis gav mening.

For at give gameren en god indlevende spilleoplevelse skal man kunne give dem indtrykket af at de befinder sig på slagmarken eller i hvert fald midt i spillet og det forsøger Predator Galea 500 at gøre med en teknologi, der ikke alene tager input fra kilden, men også af brugeren. Det vil sige at når man sidder foran sin computerskærm og drejer hovedet, så drejer lyden med. Det er i øvrigt nok denne teknologi, der også addere til den ekstra vægt, som disse hovedtelefoner har og det er nok også den ekstra vægt, som gør at jeg oplever at ørebøfferne vipper en smule udad i bunden fordi de trækker så meget ned. Det sidstnævnte er med til at gøre at surroundoplevelsen ikke er helt perfekt som den ellers er når jeg holder ørebøfferne på plads med mine hænder. Det er dog ikke hensigtsmæssigt og det havde i dette tilfælde måske været en idé ikke at anvende den selvjusterende hovedbøjle.

At man får surround oplevelsen med selv når man drejer hovedet er en utrolig fed oplevelse. Da man hovedsageligt sidder stille når man gamer, så er det sandsynligvis ikke en feature man får så meget glæde af så ofte, men det viser også blot hvor præcis surrounden er lavet når man kan følge lyden ved at dreje hovedet. Hvis man eksempelvis sidder med en stor wide-screen skærm så er det måske sågar slet ikke så tosset.

Musik og andet

Fjernbetjeningen til Predator Galea 500 har en masse knapper. Nogle, såsom volumen og mute, er selvsagte, men der er også knapper til justering af equalizer og aktivering af foroven beskrevne 3D Soundscape.

Equalizeren kan man indstille til enten 3D Soundscape, music, movie eller sport. Sidstnævnte har jeg ikke helt kunne tyde effekten i, men tale bliver en smule mere klart og om det så er meningen at man skal se kommentatorsport så er det måske ikke så tosset når man ser eSport-turneringerne på storskærm. Musik-indstillingen synes jeg er den, som giver mest mening for de fleste af os, idet den gør det muligt for os at lytte til musik når vi ikke sidder og spiller. Lyden med denne equalizer bliver en del mere balanceret og nuanceret. Jeg kunne faktisk nyde hele min spilleliste med testmusik i denne og der var alt fra rock, heavy metal til rap og klassisk. Selv klassisk musik lyder tydeligt og klart til trods for at vi har med et gaming headset at gøre. Det erstatter ikke mine hovedtelefoner jeg ellers bruger til musik, men for dem af os, der kun ønsker ét headset, så er Predator Galea 500 ganske fint til all-around.

Komfort

Trods sin tunge vægt, så føles Predator Galea 500 ikke tungt at have på hovedet. Som nævnt tidligere så er den tunge vægt blot med til at trække headsettet ned, således at man føler de buer udad og som om det hænger lidt løseligt på hovedet. Det kan også være min hovedstørrelse, der er skyld i dette og hvis man skal måle sig med mig, så kan jeg kun sige at jeg endte med at give en kasse øl til sidste skoledag på HHx, idet jeg gik rundt med det største hoved i klassen.

De store ørebøffer føles ganske behagelige mod huden og at headsettet buer i bunden gør at der slipper lidt luft ind også, så på den måde er det ikke en så skidt ting, idet man forventeligt får mindre varmeudvikling, men desværre føles headsettet som nævnt løst og lyden slipper ud, hvor den ikke burde gøre det.

Konklusion

Hvorvidt man bliver en bedre gamer med Predator Galea 500 eller ej er nok et spørgsmål om, hvad ens udgangspunkt er og om man er i stand til at udnytte den virtuelle surround, som den altså skaber. Om man synes at 3D SoundScape med TrueHarmony giver mening, idet effekten intensiveres ved at man bevæger hovedet er nok en smagssag et eller andet sted. Personligt synes jeg det er en rigtig fed feature, som dog i praksis ikke nødvendigvis har den store betydning da man hovedsageligt alligevel kigger lige frem på skærmen.

Predator Galea 500 er et kvalitetsfuldt headset med god byggekvalitet og robuste led, som gør at det ikke føles som om det er lige ved at falde fra hinanden. Komforten i det er ikke ubehagelig, men det slutter ikke ordentligt til på den nederste del af ørebøfferne i mit tilfælde, hvor konen havde en anden oplevelse og derfor vil jeg sige at det nok ikke er ligeså velegnet til større hoveder, som til mindre.

Lydmæssigt spiller det ganske fornuftigt og det værende både musik, film og spil. Bassen er tung uden at være overdøvende og balancen i headsettet er generelt god efter min mening.

 

[checklist]

  • Surround lyd ganske veludført
  • 3D SoundScape (hvis man synes den er funktionel også)
  • God lydkvalitet
  • Byggekvalitet

[/checklist][badlist]

  • Komfort og pasform til større hoveder
  • Lys i mikrofon

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 1.364,- kr.

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Som Acer selv skriver det på deres hjemmeside så kan det du hører (eller ikke hører) i spil være forskellen mellem liv og død. Med Acers TrueHarmony teknologi på 3D Soundscape bygget ind i deres Predator Galea 500 gaming headset, så mener de at...Test: Acer Predator Galea 500 gaming headset