søndag, maj 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master Masterbox Q300L V2

Test: Cooler Master Masterbox Q300L V2

Er du i gang med at bygge din egen PC og har brug for noget kompakt på et stramt budget, så har Cooler Master opdateret deres Masterbox Q300L til V2, som vi har fået til test her på sitet.

Hvad er der i æsken?

Selve indpakningen gør man generelt ikke meget ud af når det kommer til PC kabinetter, så det er en kedelig genbrugspap med illustration af selve kabinettet vi ser på. I denne finder du så godt beskyttet af flamingo i siderne selve kabinettet og en lille manual, der fortæller dig, hvordan du kan bygge ind i kabinettet.

Inde i selve kabinettet har Cooler Master inkluderet nogle skruer og strips til montering, men indholdet er ret beskedent, så man er ikke i tvivl om at der er tale om et prisvenligt kabinet i denne omgang. Der medfølger også to støv-covers til top og front, hvor den ene er monteret fast på kabinettet, mens den anden er i plastfolie.

Specifikationer

  • Farve: Sort
  • Materialer: Stål, Plastik og hærdet glas
  • Dimensioner: 387 x 230 x 383 mm (L x B x H)
  • Bundkort support: Mini ITX, Micro ATX
  • Udvidelser: 4
  • 3.5″: 1
  • 2.5″: 2
  • I/O front: USB-C, 2 x USB-A, 1 x 3.5 mm audio
  • Blæsere: 1x 120mm bag monteret ab fabrik
  • Radiator support front: 120mm, 240mm
  • Radiator support bag: 120mm
  • Blæser support top: 2 x 120mm
  • Blæser support front: 2 x 120mm, 2 x 140mm
  • Blæser support bund: 1 x 120mm
  • Blæser support bag: 1 x 120mm
  • GPU plads: 360 mm
  • Støv filtre: front og top
  • Garanti: 2 år

Design

Som det for nogle måske allerede fremgår af billederne, hvis ikke specifikationerne for oven, så er Q300L V2 et kompakt kabinet, som er tiltænkt dem der har en minimalistisk tilgang til deres build.

Der er begrænset med plads til særlig mange komponenter og kabinettet understøtter dermed også kun mini ITX og micro ATX bundkort med beskedne 36 cm til dit grafikkort.

Det er udført i stål med plastikelementer hist og her. Støvfiltrene er lækre og kan bøjes og tages af så du kan rense dem når de har fået for meget støv på dem. Dermed behøver du ikke rengøre selve kabinettet i dens helhed ligeså ofte.

Under støvfiltrene har Cooler Master lavet designet således at der er store huller under. Disse huller skal sørge for et bedre airflow, så kabinettet får optimal køling trods den størrelse. Du kan ane hullerne under støvfiltrene, men i dagligdagen er de godt gemt og designet fremstår ret clean.

I højre side af kabinettet (set fra fronten) så har du et helt aflukket låg, som dog kan tages af mens den venstre side er med et glaspanel. Dette glaspanel holdes på plads af fire skruer, som ab fabrik er skruet temmelig stramt. Jeg skulle i hvert fald bruge en skruetrækker til at få dem løse.

Mens jeg fjernede skruerne ville de ikke helt give slip på glaspladen og jeg kunne bruge dem til at løfte låget af kabinettet. Jeg tænkte derfor at skruerne var af den type at man ikke kan tage dem ud, men jeg fik så et mindre chok da jeg skulle sætte låget på igen og løftede i pladen ved hjælp af skruerne for ikke at fedte panelet til og det så fra en cirka ti centimeters højde faldt af skruerne og ned på mit bord. Det tog ikke skade, men det var da tæt på. Det fede ved at skruerne kan tages af er at du kan skifte dem til nogen du selv foretrækker.

Glaspladen fylder i øvrigt nærmest hele siden på kabinettet, så du kan kigge ind til hele dit build – på godt og ondt. Det vil sige at både strømforsyningen i bunden og allt komponenter tydeligt kan ses, da der ikke er plads til at inkludere nogle paneler til at screene tingene af.

På den måde er designet og det resulterende build med Q300L V2 ret minimalistisk og simpelt. Det fede er dog at det ikke føles skrabet, selvom det i virkeligheden er det. Det føles ikke luksuriøst eller rigt hellere, men materialerne er tilpas robuste til at det ikke føles som noget billigt skrald. Enkelte steder kan man godt blive en smule skuffet over overfladens feel, men til prisen synes jeg det er acceptabelt.

Funktionalitet

Før du erhverver dig et kabinet som Cooler Master Q300L V2 skal du have truffet den beslutning at du skal til at bygge dig et kompakt build for der er ikke plads til større bundkort end som så. Når det er sagt, så er der umiddelbart luft nok omkring til at du behageligt kan bygge og sætte dine komponenter ind.

Der er beskedent med indhold til montering og tilpasning

Bag pladen hvorpå bundkortet kommer på og mellem sidepanelet er der næsten tre centimeter at gøre godt med, så du kan godt gemme nogle af dine kabler væk., så de ikek er så synlige fra fronten, hvilket jeg synes er rart når nu at det venstre sidepanel er gennemsigtigt og af hærdet glas. I den tidligere model var der tale om akryl, så her har man et lidt mere modstandsdygigt materiale at gøre godt med.

Hvis du har et grafikkort mindre end 360 mm kan du eventuelt gøre plads til at have blæsere i fronten af kabinettet. Med disse blæsere kan du så udnytte de store lufthuller, som Cooler Master har udstyret Q300L V2 med for bedre airflow. Selv hvis du ikke har blæsere i vil de større huller alt andet lige sørge for bedre airflow i kabinettet.

Ved installering er det også værd at vide at kabinettet trods sin kompakthed har plads til CPU-kølere på op til 159 mm, hvilket burde være plads nok til de fleste tiltænkt denne type build.

Cooler Master Q300L V2 er i øvrigt lavet således at den har gummifødder på skruerne, som du kan bruge til at placere kabinettet vandret, hvilket jeg synes gør den en del mere alsidig. Personligt vil jeg nok ikke ligge den ned, men jeg må indrømme det er en fed detalje at man kan.

Det lyder måske ikke af meget, men personligt synes jeg at Q300L V2s to USB-A porte og ene USB-C port med masser af båndbredde er mere end rigeligt på en case, især i denne størrelseskategori. Det ville ødelægge designet, hvis der var flere porte på fronten, så der må man sørge for at have et bundkort, der understøtter det man skal bruge.

Konklusion

Det er utrolig fedt med et kompakt build, for så har man mere plads til andre ting eventuelt på eller under sit skrivebord. Det kan også være man bare ønsker et minimalistisk look og det får man “meget” af med Cooler Master Q300L V2, som er nemt at arbejde med og så er det et plus at du kan placere det som du vil nærmest. Dernæst er der store huller og nok understøttelse af blæsere til at du kan få et rigtig fint airflow. Det kan dog med tiden være svært at få plads til de helt store grafikkort, som efterhånden (læs allerede) fylder langt mere end de 360 mm som dette kabinet har plads til. Du har altså nogle begrænsninger du skal have for øje, men til prisen og det du får til denne, så er Q300L V2 bestemt et kig værd.

Positivt

  • Air flow
  • Kompakt design
  • Lækkert til prisen

Negativt

  • For kompakt til større nye GPU

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Er du i gang med at bygge din egen PC og har brug for noget kompakt på et stramt budget, så har Cooler Master opdateret deres Masterbox Q300L til V2, som vi har fået til test her på sitet. Hvad er der i æsken? Selve indpakningen...Test: Cooler Master Masterbox Q300L V2