torsdag, maj 2, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Jabra Elite 7 Pro

Test: Jabra Elite 7 Pro

Vi skal her se på topmodellen blandt de nye udgaver af 100% trådløse headset fra danske Jabra.

Hvad er der i kassen?

Som vi kender det fra Jabra, kan kassen foldes ud så man kan se indholdet, og de vigtigste instruktioner til at komme i gang med at bruge headsettet.

I kassen finder vi selve Jabra Elite 7 Pro headsettet, et udvalg af gummipropper, og et kort USB-C kabel til opladning.

Design og funktionalitet

Designet minder meget om Jabra Elite 3, dog med lidt mere afrundede former. Igen er der en enkelt knap for enden af hver øreprop der er let trykke. Gummiproppen er cirkulær og medium størrelsen sidder godt i mit øre.

Hver øreprop vejer 5,5 gram, og er lavet i plastik, med et par metalfelter der bruges til opladning når ørepropperne sidder i etuiet.

Etuiet er en del fladere end vi tidligere har set fra Jabra, og kan enten oplades med USB-C kabel, eller ved at placere det på en trådløs oplader. Jabra opgiver spilletiden til 8 timer for fuldt opladede ørepropper, og så er der strøm til yderligere 22 timer i etuiet. Jeg har ladet dem op inden jeg startede min test, og der er stadig strøm på etuiet, trods intensivt brug.

Jabra Elite 7 Pro er IP-57 certificerede, hvilket betyder at de faktisk kan tåle at være under 1 meter vand i op til 30 minutter. Det vil sige at selv en kraftig regnbyge vil ikke skade dem. De kan derfor også anvendes under træning, men Jabra har dog lavet en variant der hedder Elite 7 Active der har en overflade der gør at de sidder bedre fast i øre når man sveder, og de egner sig bedre til træning.

Det kan anbefales at installere Jabra Sound+ app’en på sin telefon, med den kan man indstille en hel masse på Jabra Elite 7 Pro. Det første man kan gøre er at tage en simpel høretest som bliver brugt til at rette lyden i headsettet så det passer til lige præcis din hørelse.

Og vil man efterfølgende korrigere lyden mere, så er der en effektiv equalizer i app’en så man kan få den lyd man ønsker. Der er indbygget aktiv støjreduktion (ANC) i Jabra Elite 7 Pro. I sig selv blokerer headsettet for en del støj rent fysisk, men med ANC kan man elektronisk dæmpe endnu mere støj. Som noget nyt er ANC nu en funktion der skal indstilles til egne præferencer til at starte med. Der kan indstilles mængden af dæmpning, og om der skal være forskel på dæmpning i højre og venstre øre.

Når den er indstillet så kan man ligeledes i app’en indstille hvor kraftig funktionen skal virke fra gang til gang. Jabra Elite 7 Pro bygger videre på ANC funktionalitet i Jabra Elite 75t, som ikke var vanvittig effektiv. ANC i Jabra Elite 7 Pro imponerer da heller ikke ligefrem, den er marginalt bedre end i 75t. Den dæmper motoren der brummer i bussen, men den kan stadig høres. Stemmer fra andre bliver ikke dæmpet særligt godt, da dæmpningen er bedste i de lave frekvenser. Jeg må indrømme at jeg havde håbet på et andet resultat efter den komplicerede opsætning.

Til gengæld er lydkvaliteten god! Der er rigelig bas (den er dog ikke så fremhævet som på Jabra Elite 3) den er dyb og kontrolleret uden at blive for voldsom. Mellemtonen er tydelig og behagelig, og diskanten sprød og let uden at blive skinger. Jeg har lyttet til mange slags musik med Jabra Elite 7 Pro, og det hele har lydt rigtigt godt og musikalsk.

Som en ny funktion, som der kun er indbygget i Jabra Elite 7 Pro, er der en sensor der kan opfange din stemme inde i øret, gennem knoglerne i hovedet (kaldet Bone conduction), som er en del af det system Jabra kalder MultiSensor Voice™ teknologi. Det betyder blandt andet at under telefonopkald kan Jabra Elite 7 Pro registrere kraftig støj og skifte til Bone Conduction så din stemme kan høres af modparten trods masser af støj i mikrofonerne. Dette har jeg naturligvis også testet ved at lave et opkald mens jeg spillede ret høj trafikstøj fra mit musikanlæg. Modparten kunne ikke høre støjen, men det var lidt svært at forstå hvad jeg sagde da min stemme virkede som om den blev hakket i stykker. Jeg lavede samme test med Jabra Elite 75t, og her gik alt støj igennem og samtale var nærmest umulig. Jeg testede også med vindstøj. Jeg stod foran en ventilator under opkald, og her meldte modparten i opkaldet at de næsten ikke kunne forstå mig og jeg blev overdøvet af vindstøjen. Vindstøjen var problematisk selv på den lavest indstilling på ventilatoren. Jeg lavede også denne test med 75t, og har var samtale helt umulig. Så Jabra Elite 7 Pro klarer støj bedre end forgængeren, men vindstøj er stadig et problem der mangler en god løsning.

Rækkevidden testede jeg ved at lade min iPhone 13 Pro ligge på mit kontor i kælderen mens den spillede musik, og så gå rundt i huset, og her skulle jeg op på 1. sal inden der var udfald, så rækkevidden er bestemt god nok.

Konklusion

Jabre Elite 7 Pro er et virkeligt velspillende og musikalsk headset, det er sikret mod regnvejr og behageligt at have i ørerne. Desværre var opkald under vindstøj en skuffelse, mens mere generel støj fint blev filteret fra (dog lidt på bekostning af taleforståelsen) Lydkvaliteten er fremragende, og telefonopkald under vindstille forhold var helt i top, noget af det bedste jeg oplevet fra et 100% trådløst headset. Komforten i øret er også god, og det skyldes i høj grad den lave vægt og beskedne størrelse på Jabra Elite 7 Pro. Jeg havde dog forventet en revolution, baseret på det flotte marketingsmateriale, men det jeg fik var mere en evolution af Jabra 75t.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi skal her se på topmodellen blandt de nye udgaver af 100% trådløse headset fra danske Jabra. Hvad er der i kassen? Som vi kender det fra Jabra, kan kassen foldes ud så man kan se indholdet, og de vigtigste instruktioner til at komme i gang...Test: Jabra Elite 7 Pro