mandag, april 29, 2024
ForsideAnmeldelserTest: JBL Live 770NC ANC hovedtelefoner

Test: JBL Live 770NC ANC hovedtelefoner

Vi har fået lov at låne et af JBLs seneste hovedtelefoner i form af deres Live 770NC med aktiv støjreduktion, fyrre timers batteritid og JBLs velkendte lyd. Eller det skal vi i hvert fald til at teste.

Hvad er der i æsken?

På fronten af æsken til Live 770NC har JBL valgt at illustrere selve produktet med meget lidt “reklame” omkring. Indholdet består af selve headsettet, en rejsepose af stof, et orange USB-C kabel til opladning og et 3.5 mm jackstik kabel foruden den lille manual.

Design

JBL Live 770NC er i vores tilfælde et sort sæt med forskellige materialer og nuancer af sort til at præge designet og gøre det en smule mere lækkert end hvis det blot var sort.

Eksempelvis er hovedbøjlen overtrukket med stof og med en nogenlunde blød polstring mod hovedbunden.

På selve hovedtelefonerne er der en del mere polstring, som sørger for at din hud omkring ørerne har det behageligt, men her er materialet kunstlæder i stedet for stof.

Jeg ved ikke helt om JBL Live 770NC forsøger at være en mellemting mellem on-ear og over-ear eller om mine ører simpelthen er en anelse for store til at de kan være i ørebøfferne ordentligt. Det jeg oplever er at de rører i både top og bund, mens der er rigelig luft ud mod ørebøfferne og siderne.

På ydersiden af den højre ørebøf har JBL Live 770NC en touch-knap, hvilket er hele ydersiden og denne del bør JBL adressere, hvis du spørger mig. Der sker nemlig det at når jeg vil tage headsettet af og på så rører mine fingre ganske naturligt ydersiden af ørebøfferne og det aktiverer så touch knappen. Dette også når jeg blot vil justere dem, så efter min mening er touch knappen en smule for overfølsom.

Udover touch knappen, så er JBL Live 770NC også udstyret med adskillige knapper på den højre ørebøf, hvor hele styringen så foregår. Her er der nemlig også knapper til at justere volumen med og til at tænde og slukke for ANC eller til at aktivere Bluetooth parringen.

Udover knapperne er der også en 3.5 mm jackstik port på den højre ørebøf, hvis du vil bruge JBL Live 770NC kablet med de enheder, som du ikke har Bluetooth på eller når du ikke har så meget strøm tilbage.

På den venstre ørebøf har du ikke nogle knapper og kun én port, nemlig USB-C porten, som du bruger til at lade headsettet med.

JBL Live 770NC føles ret lækre i hænderne uden at være af decideret premium feel. Til gengæld så virker de også ret robuste og når jeg vrider og bøjer dem i hænderne, så er det ikke fordi jeg føler de er lige ved at knække. De afgiver nogle få knirk til tider under denne proces, men ikke noget alarmerende. Det er umiddelbart kun det indre af hovedbøjlen, som er af metal i JBL Live 770NC og resten er af plastik.

Til headsettet medfølger også en lækker stofspose, som du kan bruge til transport, så dine hovedtelefoner ikke bliver ridset når du transporterer dem rundt uden at du bruger dem. Alternativt kan du hænge dem om halsen da ørebøfferne godt kan dreje halvfems grader.

Funktionalitet

Du får helt sikkert mest ud af JBL Live 770NC ved at installere JBLs app til hovedtelefoner. Igennem denne app styrer du også andre hovedtelefoner du måtte have af producenten. Med JBL Live 770NC er appen dog virkelig brugbar for du får adgang til et hav af indstillinger, hvoraf nogle giver mere mening end andre.

Du kan eksempelvis indstille Person-Fi, som lader dig lave en slags høretest, hvor appen så vurderer, hvordan lyden bedst vil lyde i netop dine ører. Jeg blev ikke helt blæst bagover, som jeg gjorde ved fx Denon PerL Pro som brugte Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT), men lyden blev i hvert fald anderledes. For mit vedkommende blev den en smule varmere og dybere end jeg havde lyst til i størstedelen af min musik, men jeg tænker det er noget man skal prøve af for at finde ud af om indstillingen måske passer dig bedre.

En anden funktion, som jeg ikke var så begejstret for var Spatial Audio, som giver dig mere indlevelse i lyden, men jeg synes det er på bekostning af “rigtigheden” så at sige. Musik føles på en måde rodet, mens film bliver en smule bedre for så vidt angår surround-fornemmelsen.

Du kan også justere og lave din egen equalizer, som jeg synes er en ganske fin funktion i appen. Den er nem at finde ud af og du får “syn” for sagen med det samme du ændrer i indstillingerne.

Det er også i appen du kan justere, hvordan touchknappen skal agere for du kan til en vis grad justere, hvad de forskellige klik skal gøre afhængigt af om du trykker en, to eller tre gange eksempelvis.

JBL Live 770NC kan i øvrigt også registrere når du tager det af hovedet, så det går på pause automatisk. Dette kan være meget rart når du vil tage headsettet af for at snakke med nogen. Din musik eller podcast pauser dermed så du kan fortsætte hvor du slap når du tager headsettet på igen.

Lydmæssigt har JBL Live 770NC en ganske fin lyd, som man kender JBL for og med mindre du piller ved Person-Fi eller andre indstillinger, så lyder de klart og detaljeret. De har en lidt lysere tone end jeg selv foretrækker generelt, men det er godt til min klassiske musik og mindre godt til hvis jeg hører metal. Det er dog en smagssag for der er ikke som sådan en overrepræsentation af det ene eller andet i dette sæt.

Du kan i øvrigt forbinde JBL Live 770NC til to enheder på samme tid. Det understøtter nemlig Multipoint og det er lidt smartere end blot at kunne forbinde til to enheder, som den så husker og forbinder den første den fanger. Du kan forbinde JBL Live 770NC med en telefon og comptuer og så hvis lytte til din musik på computeren og skifte til telefonen, hvis du får et opkald. Det virker i cirka fire ud af fem gange problemfrit, mens det til tider bliver forvirret og så skal man lige tænde og slukke for at det finder ud af det igen – var min oplevelse. Selv synes jeg at multipoint er ganske smart og noget samtlige Bluetooth headset bør understøtte. Det virker ikke nær så godt eller gnidningsfrit, som et UC headset med dedikeret USB-modtager, men det virker godt nok til at man kan undgå ekstra dongles i sin computer eksempelvis.

ANC

Jeg fik 770NC på et tidspunkt, hvor jeg havde mulighed for at teste dem i både kontor, bil og fly for så vidt angår deres ANC. De dæmper en smule baggrundsstøjen på et kontor, men det er helt klart ikke deres formål. Deres ANC (aktive støjreduktion i øvrigt) kommer til deres ret i flyet, hvor de gør det muligt for mig at skrue relativt lavt ned, nyde min musik og ikke høre flyets summen i baggrunden. For mig er det mest dét aktivt støjreduktion skal gøre muligt for hvis jeg ville overdøve støj fra omkring mig så kan jeg i bund og grund bare skrue højt nok op. Det kan man i øvrigt også godt med JBL Live 770NC, da de kan spille ret højt,

Optagelse

Du kan i nedenstående klip lytte til en indspilning lavet med JBL Live 770NC. Bemærk venligst at jeg under test og optagelse havde en mindre forkølelse, hvilket gør at min stemme er en smule anderledes end ved tidligere optagelser og dette skyldes altså ikke headsettet. Det hjælper dog ikke at headsettet har en ret dyb klang i sig selv også, hvilket kan være en smule frustrerende for lyden kommer ikke helt så klart igennem af denne grund efter min mening. Headsettet gør et ok stykke arbejde med at holde støj ude når jeg for eksempel snakker mens jeg er i trafikken, men folk kan godt høre at jeg befinder mig udenfor når jeg har det på, så helt screenet er det altså ikke, men “godt nok” fik jeg at vide af dem jeg snakkede med.

Komfort

Til trods for at JBL Live 770NC rører ved mine ører, som jeg nævnte tidligere, så er de ret behagelige at have på hovedet. De har et lukket design under noget kunstlæder, så det er mere varmen, der begynder at genere mig når jeg har haft dem på længere tid ad gangen end berøringen med min hud, men det blev aldrig uudholdeligt. Jeg kunne klare en flyvetur til Split i Kroatien på to timer uden problemer, men så skulle jeg dog også have en lille pause til mine ører.

Batteri

Batteriet i JBL Live 770NC afhænger af hvordan du bruger headsettet. Hvis du forbinder til to enheder samtidigt og bruger ANC konstant, så er batteritiden omkring de fyrre timer jeg nævnte i indledningen, men slukker du herfor så kan du i henhold til producenten komme op på 65 timer på en enkelt opladning. Det synes jeg er en ret imponerende batteritid og nok mere end hvad de fleste af os har brug for. Det kræver dog nok at du ikke skruer for højt op, for min egen test viste noget lavere tal end dét, men stadig ret imponerende.

Jeg kunne klare en ugest tid med headsettet på adskillige timer dagligt i forbindelse med både arbejde og underholdning, så jeg kunne nok få den op på mellem 30-45 timer afhængigt af lydniveau – jeg skuer ikke voldsomt meget op i øvrigt, men jeg har en del opkald, som tager noget af batteriet.

Konklusion

Med JBL Live 770NC får du en del funktionalitet så derfor vil jeg sige at de er et godt køb til prisen. Du får en masse smarte funktioner, såsom ANC, Person-Fi (om end effekten kan diskuteres), Multipoint forbindelse og et hav af indstillingsmuligheder samtidigt med at de holder strøm nærmest for evigt (eller cirka 40-50 timer afhængigt af brug). På toppen af dét lyder de ganske glimrende til prisen og jeg kunne nyde enhver form for musik på dem. Den lange batteritid er dog “kun” en fordel så længe du kan holde ud at have dem på hovedet. For mig var de en del for varme omkring ørerne mens jeg var på en lille afstikker ferie til Kroatien med knap 30 grader i skyggen.

Positivt

  • God lyd
  • God ANC
  • App til indstilling med masser af muligheder

Negativt

  • Komfort

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har fået lov at låne et af JBLs seneste hovedtelefoner i form af deres Live 770NC med aktiv støjreduktion, fyrre timers batteritid og JBLs velkendte lyd. Eller det skal vi i hvert fald til at teste. Hvad er der i æsken? På fronten af æsken...Test: JBL Live 770NC ANC hovedtelefoner