lørdag, maj 18, 2024
ForsideAnmeldelserTest: JBL Quantum 350 trådløst gaming headset

Test: JBL Quantum 350 trådløst gaming headset

Så er vi ved at være hele vejen rundt med JBLs nye gaming serie, hvor vi i denne omgang har set nærmere på deres Quantum 350 headset med trådløs opkobling og en masse andet. Læs med om vores dom over headsettet her.

Hvad er der i æsken?

Kassen til JBL Quantum 350 er farverig, men på anden vis ikke noget særligt. Faktisk er indholdet beholdt i nogenlunde miljøvenlig vis, hvilket de også fortalte os var et af deres fokusområder ved seneste pressebriefing. I selve kassen finder man så headset, USB-C til USB-A kabel, USB-adapter, popfilter til mikrofonen og lidt papirværk omkring, hvordan man anvender headsettet.

Design

Når man tænker på at JBL Quantum 350 er producentens entry level trådløse headset, så er den umiddelbare kvalitetsfornemmelse, når man får headsettet ud af æsken og i hænderne ganske fin.

Min obligatoriske vridetest klarer JBL Quantum 350 også O.K. men afgiver en del knirkende lyde, hvilket jeg tror skyldes materialevalget mere end at det er tegn på svage punkter. Det holder dog fint og jeg har på fornemmelsen at det sagtens kan overleve en gamers til tider lidt hårdføre behandling.

Det er en anelse mere plastik end i det Quantum 800 vi også havde til test og helt overordnet set synes jeg ikke de to headset kan sammenlignes fair. Især ikke fordi JBL Quantum 350 som nævnt er entry level og dermed koster en del mindre, men den giver derfor faktisk storebror kamp til stregen for selvom det er sort og uden de store farverige detaljer, så ser det faktisk ordentligt og lækkert ud.

En lille orange detalje i det sorte hele

Der er tale om et over-ear headset, hvor der for mit vedkommende var rigeligt med plads i ørebøfferne til at ørerne havde luft og ikke blev klemt af puderne. Puderne er dog med kunstlæder, hvilket jeg ved kan irritere nogen.

Selve mikrofonen på JBL Quantum 350 er aftagelig og det er popfilteret i og for sig også, hvis ikke man ønsker at have det på, fordi det eksempelvis skærmer for udsynet. Armen er tilpas fleksibel til at man bør kunne placere den, hvor det passer, om end den er lidt stiv og “husker” ikke så godt så den bøjer lidt tilbage fra den position man stiller den i.

Bøjlesystemet er det klassiske på Quantum 350 og går på at man udvider det på skinnerne, som i øvrigt har tal og streger, der fortæller dig om din indstilling, så du nemmere kan ramme rigtigt igen, hvis du skulle samle sættet under transport eller lignende.

På ydersiden af ørebøfferne er der store JBL logo på begge sider og inde i selve ørebøfferne er der orange tekst med L og R henholdsvis. Meget mere farve end dét får man altså ikke på dette headset.

Øverst på hovedbøjlen har man også et logo og på undersiden af dette har man lidt polstret memory-foam, som skal gøre det mere behageligt at have headsettet på hovedet.

JBL har udstyret Quantum 350 med knapper på begge ørebøffer, hvor den højre blot er udstyret med en tænd og sluk knap, så er venstre en smule mere fyldt. På venstre side finder man nemlig USB-tilslutning til opladning, mikrofon-mute knappen og så en drejeknap til at justere volumen med.

Funktionalitet

I de næste par afsnit har vi sat headsettet til og prøvet at spille nogle spil samt høre noget musik med det. Det blev til en del timer, som nedenstående observationer er kommet ud af.

QuantumENGINE

Først og fremmest vil jeg slå et slag for QuantumENGINE softwaren, som er ny fra JBL, som (mig bekendt) blev lanceret sammen med deres nye gaming lineup og den er ret omfattende. Den giver nemlig dig som bruger adgang til en masse indstillingsmuligheder, som gør at du kan tweake lydoplevelsen, så denne passer dig og dit behov bedst.

Her kan du indstille equalizer, men også i avancerede indstilling størrelsen på dit hoved, således at headsettets surround software bedre kan give dig en god oplevelse. Hvordan det virker i praksis ved jeg ikke og jeg er åbenbart ikke audiofil nok til at kunne høre kæmpestor forskel i indstillingerne. Nogle af indstillingerne har korte forklaringer og andre leder dig videre over til YouTube, hvor JBL har lavet instruktionsvideoer.

Bemærk at QuantumENGINE kun virker med Windows computere, mens headsettet også virker med andre platforme, men der mister man altså noget surround og indstillingsmulighederne.

Lydkvalitet

JBL anvender andre drivere i Quantum 350 end de gør i 800, så også her har man sparet nogle penge, hvorfor prisen naturligvis også er en anden. Dermed er det dog ikke sagt at Quantum 350 gør det skidt.

Tværtimod så synes jeg de spiller rigtig godt og yderst detaljeret. De er efter min vurdering heller ikke så bass-tunge, som mange andre gaming headsets har en tendens til at være det. Savner man bassen kan man jo skrue op for denne i equalizeren.

Det gode ved et velafbalanceret headset er jo at det er godt til både gaming og musik og man kan med softwaren altså indstille det til at være optimeret til netop det man selv skal bruge. På den måde synes jeg at JBL Quantum 350 klarer sig ganske fint i sin prisklasse.

Mikrofonkvalitet

Hvis man gamer og snakker med andre samtidigt, så er den lyd man bringer videre naturligvis også vigtig og ikke mindst i et gaming headset. Jeg er ikke synderligt imponeret af lydkvaliteten i dette headsets mikrofon, men jeg er samtidigt heller ikke skuffet. Den performer egentlig fint til prisen, men er ikke glad for baggrundsstøj eller høje lyde.

Komfort

Hvad angår komforten på JBL Quantum 350 så er jeg personligt en smule splittet. Det vejer 252 gram, hvilket ikke er meget for et trådløst sæt af denne størrelse med 40 mm lyddrivere. Det føles også ganske let at have på hovedet og jeg føler mig ikke generet eller at hovedet bliver tungt og trukket ned.

Der hvor jeg har lidt udfordring er med puderne, som er store og bløde, hvilket er rart, men de er med kunstlæder, som gør at min hud bliver varm og jeg begynder også at svede bag og over ørerne. Den samme oplevelse tror jeg andre vil have for kunstlæder er bare ikke godt til at komme af med luft og sved.

Batteritid

En fuld opladning tager i henhold til producenten to timer og det er nok ikke helt ved siden af. Jeg oplevede at jeg snildt kunne få 18-19 timers spilletid med sættet, så det er faktisk ikke så skidt. Producenten oplyser selv 22 timer, men jeg tænker afvigelsen skyldes at min test var over flere dage og måske med lidt mere power end hvad godt er for mine ører.

Konklusion

Hvis man ikke resolut kræver at et gaming headset oser af farver eller sågar RGB, så er JBL Quantum 350 et ganske fint headset til prisen. Det giver en god lyd, har en solid byggekvalitet og en rigtig fin software, som kan hjælpe dig med at lave diverse indstillinger. Dog er designet lidt kedeligt, men rent funktionelt fejler det altså ikke noget og giver god stedsfornemmelse i spil især.

Positivt

  • God lydkvalitet
  • Relativt komfortable
  • Stærk software

Negativt

  • Huden sveder under puderne
  • Lidt “tamt” sort design

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Så er vi ved at være hele vejen rundt med JBLs nye gaming serie, hvor vi i denne omgang har set nærmere på deres Quantum 350 headset med trådløs opkobling og en masse andet. Læs med om vores dom over headsettet her. Hvad er der...Test: JBL Quantum 350 trådløst gaming headset