tirsdag, april 30, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Osmo Coding Starter Kit

Test: Osmo Coding Starter Kit

I denne omgang ser vi nærmere på kodnings-sættet i Osmo-serien. Hvor vi tidligere har kigget på de artistiske evner, så gælder det i denne omgang at se nærmere på kodning, som må siges at være ret “in” for tiden.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Osmo Coding er omtrent samme størrelse som det kreative kit, selvom dette sæt ikke har nogen plade at gemme på. Der er derimod i æsken en base med spejl og så en masse kodningselementer, som er i deres egen æske inde i æsken. Derudover er der lidt manual og inspiration til andre muligheder i Osmo familien. Efter min mening kunne æsken godt have være en del mindre og spare lidt på miljøet, men måske ønskede man fra Osmos side at give udstyret plads og til at selve udpakningen var en anelse mere spændende.

Design

Basen der følger med til sættet kender vi fra de øvrige Osmo sæt. Det er en hvid og buet rektangulær form, som på fronten har en rille til at holde fast på din iPad.

I selve basen er der i midten også plads til at spejlet kan opbevares når det ikke bruges og det holdes i øvrigt fast med magnet under transport. Ikke den kraftigste magnet, men dog en magnet, så man ikke skal slås med denne når man skal have den af og på.

I midten, hvor spejlet opbevares under transport er der i øvrigt også gjort plads til at dit USB-kabel kan komme igennem, så du kan lade iPad op imens du bruger den.

Basen føles veludført og der er en sågar en gummiliste i rillen, hvor din iPad skal stå. Den mælkehvide overflade er ikke så iøjefaldende, som det knaldrøde spejl, som monteres på toppen af iPaden og over kameraet, således at kamera kan pege ned mod bordet eller overfladen, hvor du ønsker at anvende Osmo Coding på.

Apropos magneter fra før, så er det også via magneter at de små brikker, som det er meningen du skal bruge til kodning, sætter sig sammen. Brikkerne har forskellige farver afhængigt af deres funktion, såsom blå bevægelsesbrikker og røde hoppe-brikker.

Der er også nogle gule brikker, som bruges til antal, men disse er blot af plastik og uden magnet. De sættes på enden af de øvrige brikker, hvis man eksempelvis skal gentage en handling flere gange.

Brikkerne føles også veludførte og robuste, selvom de udvendigt udelukkende er af plastik. Hele sættet er hovedsageligt plastik, men det tæller ikke kvalitetsfornemmelsen ned af den grund. Det hele føles som værende af god kvalitet i Osmo Coding sættet på nær de gule brikker, som på en eller anden måde føles hule og skrøbelige sammenlignet med resten af sættet.

Mens selve basen ikke er så farverig i sit hvide design, så er brikkerne med til at gøre Osmo Coding spændnede ved at være af mange forskellige farver og det synes jeg er helt på sin plads, for det er et sæt, som er målrettet det yngre publikum.

Den æske som brikkerne kommer i fra æsken er med låg, så du nemt kan opbevare brikkerne i denne, hvis du vil kunne gemme Osmo Coding sættet af vejen når det ikke bruges. Der er dog ikke nogen pose eller lignende til at opbevare det hele samlet sammen med basen også, hvilket ellers havde været rart. Dog ville det måske være overflødigt for dem, der i forvejen har andre Osmo sæt end Coding.

Funktionalitet

Med Osmo Coding sættet i hænderne får man adgang til et hav af gratis Osmo apps på App Storen. Disse apps kan man sagtens downloade selv uden et Osmo sæt, men det bliver svært at få til at virke med.

Appsene man får adgang til er nogle, hvor selve Osmo Coding sættet ikke er nødvendigt, men man kan nøjes med at bruge basen og spejlet i eksempelvis det kreative sæt, hvor det eneste man så skal bruge udover er et stykke papir og nogle tusser.

Der er ikke tale om at jeg nævner iPad som synonym for en tablet i denne test i øvrigt. Osmo er simpelthen kun kompatibel med tabletten fra Apple og så Amazons Fire, som ikke er så udbredt herhjemme.

Årsagen til den snævre kompatibilitet skyldes at Osmos udviklingshold ønskede at fokusere på en formfaktor og kamerakvalitet, som de vidste ville være konsekvent på tværs af modeller fra producenten, fik jeg i hvert fald forklaret af dem tidligere ved lejlighed.

De apps som er skræddersyet til kodning er dog dem, der er i fokus i denne omgang af testen naturligvis. Disse apps er Coding Awbie, Coding Jam og Coding Duo.

Coding Awbie er den app, som efter min mening har mest indhold og flest baner at gennemføre for de små. Disse baner er lavet med stigende sværhedsgrad, men hvor spilleren får lige så stille introduktion til de forskellige brikkers funktionalitet, som gør at de næste par baner bliver mere og mere udfordrende.

Coding Jam blander kodning med lidt kunst ved at man kan afspille musik ved at indsætte de rette kombinationer. Der er stadig fokus på kodning og tanken bag dét at indsætte sekvenser for at få en respons fra appen, men med et twist af musik altså.

Coding Duo er en videreudvikling af Coding Awbie, men Duo handler om at man skal styre to enheder parallelt, hvilket gør det en anelse mere indviklet. Dette kan man så gå i gang med som enkelt spiller for at få en større udfordring eller man kan spille med en kammerat (eller bror i vores tilfælde) for at man kan “kode” i teams og indirekte lære lidt samarbejde også.

Jeg har valgt at kort beskrive de forskellige spil/apps, fordi anmeldelsen her ikke handler om hverken grafik eller lyd i spillene, men om selve Osmo Coding sættet, som jeg synes er et fantastisk sæt. Måske fordi jeg selv er fan af at (mine) børn skal tilegne sig grundfærdighederne i dette fag for måske sidenhen at komme til at arbejde med dette. Dog er Coding Jam med til at gøre at min mindste søn, som er mere artistisk interesseret også får en anden vinkel herpå, så selvom han måske ikke bliver i faget får noget ud af at bruge sin iPad på en anden og mere lærerig måde.

Alle spil har den nævnte simple opbygning, hvor de starter ligeså let ud og bliver gradvist mere udfordrende. Selvom udfordringen stiger så syntes mine drenge ikke at det på noget tidspunkt blev for svært og det er en smule ærgerligt, men måske det er godt til at de an få en følelse af kodningssproget og tankegangen bag for herefter at få blod på tanden når de bliver rigtigt introduceret for “ægte” kodning.

Konklusion

Kodning som fag eller færdighed er temmelig populært for tiden, hvilket skyldes at grundet den teknologiske udvikling verden gennemgår for tiden, så er det et alsidigt fag, som man kan anvende i mange brancher og jobs. Mange føler derfor at det er en vigtig færdighed for unge især at tilegne sig. Eftersom kodning kan virke en smule omstændigt så er der mange forsøg på at gøre faget en smule mere spiseligt for de yngste i form af leg, der er inspireret af kodningsprog uden at være ren kodning.

Osmo Kodning er netop et sådant sæt og børn kan gennem leg tilegne sig de grundlæggende principper for kodning og den form for tankegang. Sættet er lavet i god kvalitet og uden at jeg kan måle mine børns kodningsevner før og efter leg med Osmo Coding så tror jeg at de bestemt har fået noget lærerigt ud af at lege med det. Osmo Coding er nemt at gå til og appsene er sjove, om end de nok er til de helt små aldre og allerede fra 7 år og op efter føles for barnlige til at det kan fastholde interessen ret længe ad gangen.

Positivt

  • Stabil indlæringskurve
  • God byggekvalitet
  • Nemt at starte op med
  • Læring gennem leg

Negativt

  • Apps/spil er bedst egnet til mindre børn

Pris og tilgængelighed

Set til 749,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I denne omgang ser vi nærmere på kodnings-sættet i Osmo-serien. Hvor vi tidligere har kigget på de artistiske evner, så gælder det i denne omgang at se nærmere på kodning, som må siges at være ret "in" for tiden. Hvad er der i æsken? Æsken til...Test: Osmo Coding Starter Kit