lørdag, april 27, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Razer BlackShark V2 X gaming headset

Test: Razer BlackShark V2 X gaming headset

I visse tilfælde betyder X ekstra features, men i Razers tilfælde, så er deres nye BlackShark V2 X en så at sige nedtonet version af storebroren af samme navn (på nær X-et altså). Dermed ikke sagt der er tale om et decideret skrabet headset, men derimod mere tilgængeligt og simpelt og vi har fået lov at lege med det her.

Hvad er der i æsken?

I den lækre sorte og grønne indpakning finder man selve headsettet med dertilhørende kabel og et Y-splitter kabel med forlængelse og en rejsepose af stof til transport. Derudover er der lidt papirværk og klistermærker at prale sig med.

Design

Hvis ikke man har stiftet bekendtskab med BlackShark serien før, så vil man hurtigt lægge mærke til at der er tale om et ovalt design af høretelefoner, hvor mange ellers er vante til mere cirkulære designs fra Razer, såsom deres meget populære Kraken serie.

Det er på ingen måde en skidt udvikling efter min mening, så længe man sørger for at ørerne har nok plads og at trykket på hovedet er fordelt jævnt og sørger for komfort. Begge dele ser vi nærmere på i afsnittet herom senere.

De ovale ørebøffer gemmer på 50mm Razer TriForce lyddrivere og umiddelbart tænker jeg det må være ret trængt for de store drivere, for selve headsettet virker ikke voldsomt stort. Det kan så være det er designet, som snyder en smule for de stænger, som holder ørebøfferne fast til hovedbøjlen er nemlig ret tynde og giver et ret luftigt indtryk af selve headsettet, som i øvrigt vejer 240 gram.

Den lette vægt er dog efter min mening ikke helt uden konsekvens, for det får også headsettet til at fremstå og virke en smule billigt. Selve materialerne føles på en eller anden måde lidt billigere end hvad jeg ville forvente af Razer i denne prisklasse. Overraskende nok så afgiver Razer BlackShark V2 X absolut ingen lyd ved at jeg vrider og bøjer headsettet mellem hænderne. I øvrigt en handling jeg udfører ved hvert sæt hovedtelefoner jeg tester for netop at lytte efter alarmerende lyde, som kunne indikere svage punkter. Dem er der ikke tilsyneladende nogle af i dette headset.

Eftersom Razer BlackShark V2 X headsettet er lavet med gamere for øje, så er der ikke tænkt en løsning for at skjule mikrofonen på nogen måde. Det er altså ikke nødvendigvis et design, som er så venligt til den offentlige transport eksempelvis, hvor jeg kan forestille mig at mugglere ville kigge underligt. Ellers er det nævneværdigt hvor fleksibel mikrofonarmen på Razer BlackShark V2 X er. Den kan bøjes helt efter ønske og behov fristes jeg til at sige og det kunne vores tidligere testede Logitech G733 eksempelvis lære noget af for den havde en mikrofonarm, som nærmest ikke kunne bøje.

Hvis det ikke var for den meget tydelige mikrofon, så har Razer BlackShark V2 X et ganske simpelt og pænt design, hvor man dog på samme tid ikke er i tvivl om at der er designet til gamere, hvilket fremgår af den meget iøjefaldende grønne farve i kablet mellem ørebøfferne og ned mod din computer/mobil/controller.

Modsat sin navnebror så er BlackShark V2 X udstyret med blot én enkelt knap og denne er at finde på samme side af headsettet, som mikrofonen og er en skrueknap, som man justerer volumen på. En knap af en rimelig størrelse så man nemt kan ramme den med fingrene og ikke skal fumle med det mens man fx spiller i mørke.

Selve ørebøfferne på Razer BlackShark V2 X er med kunstlæder overtræk, men en lille smart detalje er dog at den del af ørebøfferne, som kommer i berøring med huden og hovedet så er af stof. Det afhjælper noget af varmen og hudens evne til at få luft. Der er også en fint tyk polstring i selve hovedbøjlen, så det bliver spændende at kigge nærmere på BlackShark V2 Xs komfortniveau, som vi kommer ind på lidt senere.

Af forbindelse er BlackShark V2 X ganske analogt og forbinder altså enten via et 4-pin jackstik eller det medfølgendee splitterkabel afhængig af hvad ens lydkort altså understøtter. Jackstikket er dog kompatibelt med moderne konsoller via deres controller, så på den måde er Razer BlackShark V2 X multiplatform og du kan altså bruge det samme headset til flere af dine enheder.

Funktionalitet

Vi bevæger os nu væk fra æstetikken, selvom jeg egentlig synes at det er et ganske pænt design vi bliver præsenteret for med BlackShark V2 X, om end jeg af Razer forventede en smule mere kvalitetsfølelse i materialerne. De næste par afsnit handler om selve brugen og her er det rart med et kabel på 1,3 meter i udgangspunktet, som kun bliver længere af at du slutter splitterdelen til. Den første del er med en vinklet udgang, hvilket gør den nem at dreje væk fra fx smartphone, controller eller laptop, men det kan også give udfordringer af samme årsag.

Lydkvalitet

Med hensyn til lyden, så overrasker Razer BlackShark V2 X af to omgange. Først og fremmest er der en smule mindre bass end jeg har vænnet mine ører til når jeg lytter til Razers lydprodukter. Man kan godt skrue bunden lidt op ved at justere på indstillinger i ens lydprogram, men der er intet at gøre på selve headsettet, idet det jo er analogt. Til gengæld overrasker det også positivt, fordi der er tale om en ret god, detaljeret og velafbalanceret lyd generelt. Uanset om jeg smed rock, pop eller klassisk musik efter dem var det faktisk muligt for mig at nyde musikken. Det er ikke altid jeg kan det i et gamer-headset, som har en tendens til at fokusere på fylde og netop bass for at lade indlevelsen være høj.

Selv i spil var den detaljerede og balancerede lyd kærkommen, men fordi der medfølger en kode til THX Spatial Audio surround, så kan man sørge for at få lidt mere for pengene. THX surround spiller rigtig godt og man skal blot sørge for at installere, genstarte og så ellers aktivere på den rette kanal. Sammenlignet med så mange andre surround oplevelser gennem et stereo-headset, så performer Razer BlackShark V2 X bestemt over gennemsnittet. Det man skal huske i disse tilfælde er at virtuel surround afhænger både af softwarekvalitet, headsetkvalitet og så ens egen hovedfacon og ører i forhold til nævnte headset.

Selvom Razer BlackShark V2 X i øvrigt føles ret lette, så spiller det også temmelig højt. De blev ganske vist sat til gennem mit Creative AE-7 lydkort, men jeg kunne ikke selv holde ud at spille med fuld smadder. Apropos fuld smadder, så var det i øvrigt med den indbyggede volumenknap på Razer BlackShark V2 X ikke muligt at skrue helt ned. Lyden fortsætter med at spille, om end meget lavt, når man skruer helt ned for knappen og man skal mute i Windows (eller på sin foretrukne platform) for at få lyden til at forsvinde helt.

Mikrofon

Af et “skrabet” headset at være, så er mikrofonen med det lidt overdimensionerede popfilter en der spiller ganske fortrinligt. Jeg synes at den opfanger den lyd jeg ønsker den gør og sammenlignet med meget andet derude, så er den også bedre i stand til at screene tastelyden fra mit mekaniske tastatur i højere grad. Det kan jeg forestille mig er til stor glæde for mange gamere – eller rettere dem de spiller på hold med. Du kan lytte til et klip jeg har indspillet med mikrofonen ved at trykke på nedenstående.

Komfort

Komfort er et semi-subjektivt emne. Man kan ikke få god komfort ud af et meget dårligt designet headset, men selv gode headsets vil ikke behage alle, idet vores hoveder er forskellige. Det jeg rigtig godt kan lide ved Razer BlackShark V2 X i denne sammenhæng er dens lette vægt og følelse. Det gør at jeg hurtigt “glemmer” at jeg har det på hovedet da det føles så let og yderst behageligt. De strammer kun en meget lille smule over toppen, men det er udholdeligt også ved længere spilsessioner fik jeg konkluderet.

Konklusion

I og med at Razer BlackShark V2 X er en nedtonet version af den store udgave, så kan der jo ikke være tale om et fuldendt headset, men ser man isoleret set på dette headset uden at sammenligne det med så meget andet, som har flere funktioner, så er der virkelig ikke meget at sætte fingeren på. Razer BlackShark V2 X har god lyd, en rigtig god mikrofon, god komfort og så er der også tænkt funktion ind i designet. At det designmæssigt ikke egner sig til at blive båret ude på gaden er mange gamere nok ligeglade med alligevel, så i sin egen boldgade er det ret fuldendt. Det er hverken perfekt eller det bedste på alle punkter, men man får et ganske fortrinligt headset til prisen og en tommelfinger opad herfra.

Positivt

  • Lydkvalitet
  • Mikrofonkvalitet
  • Mikrofonarm meget fleksibel
  • Komfortabelt og let

Negativt

  • Føles en smule billige
  • Vinkel på lydkabel

Pris og tilgængelighed

Set til 549,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I visse tilfælde betyder X ekstra features, men i Razers tilfælde, så er deres nye BlackShark V2 X en så at sige nedtonet version af storebroren af samme navn (på nær X-et altså). Dermed ikke sagt der er tale om et decideret skrabet headset,...Test: Razer BlackShark V2 X gaming headset