mandag, april 29, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ROG Falchion Ace gaming tastatur

Test: ROG Falchion Ace gaming tastatur

Endnu en gang ser vi nærmere på et kompakt tastatur og i denne omgang af ASUS’ gaming afdeling i form af ROG Falchion Ace, som er et 65% design med hele to USB-C indgange for ikke at nævne en del andre features allerede. Læs med.

Hvad er der i æsken?

Selvom der er to USB-C indgange, så følger der i æsken kun ét sådant kabel med som standard og udover dét kabel og tastaturet finder du ikke meget andet. Det er dog ikke helt korrekt, da du også får et hårdt cover, som du kan bruge til at beskytte dit tastatur under transport. Æsken er dog ret lille om end pyntet med alverdens farver og information om de mange features tastaturet gemmer på.

Design

Gemmer er måske så meget sagt, for fra det øjeblik du sætter strøm til ROG Falchion Ace, så begynder det at lyse op i alverdens farver på tasterne og i vores hvide testudgave ser det virkelig flot ud. Sådan out of the box må jeg sige at ROG Falchion Ace er et af de flotteste tastaturer jeg har haft til test.

Hvad mine til tider svedige fingre ville gøre ved den hvide overflade er ikke godt at vide, men hvis du ikke døjer med de samme udfordringer på det punkt, som jeg selv gør, så er den hvide udgave bestemt værd at overveje.

Med sin kompakthed og den hvide og “uskyldige” farve, så er ROG Falchion Ace overraskende robust og selv når jeg forsøger at vride det mellem hænderne, så giver det sig ikke. Coveret som følger med føles nærmest overflødigt, men så er tasterne dog også beskyttet mod ridser eller hvad ved jeg.

Igen, trods kompaktheden så vejer ROG Falchion Ace over et halvt kilo med knap 600 gram og det kan mærkes. Der er tale om et mekanisk tastatur, så vægten overrasker på den måde ikke for et tastatur med dedikerede switche skal veje.

Robustheden er også at mærke i selve tasterne, som er udført i PBT Doubleshot, hvilket betyder forstærket materiale og teknik så de holder længere. De føles også på en måde mere faste i det når du tager dem af og har mellem fingrene.

Trumfkortet, eller rettere ét af dem, finder du på bagsiden af ROG Falchion Ace. Den har nemlig en USB-C port i hver side og det er fordi du skal kunne forbinde op til to enheder til den samtidigt. I midten er der så en skyde-knap, som du kan skubbe til den side, du ønsker at bruge. Det er ret fedt for dem, der har to computere (arbejde og fritid eksempelvis), men kun ønsker at anvende en kablet forbindelse. Falchion findes nemlig også i trådløse udgaver.

Skydeknap så du kan skifte mellem de to USB-C forbindelser

I siden af ROG Falchion Ace finder du det andet trumfkort, som er dens touchpanel. Dette panel kan du bruge til at justere lydstyrken med i udgangspunkt. Touchpanelet er dog noget du kan programmere til at gøre andre ting også, hvis du installere Armory Crate softwaren.

I toppen af touchpanelet er der to små lys, som indikerer, hvorvidt CAPS LOCK er tændt eller om du har låst Windows tasten, så du ikke trykker på den ved en fejl og går ud af spillet. Disse lys er ikke så tydelige når jeg holder mine hænder over tastaturet, men det er nok ikke alle, der har mine pølsefingre at bekymre sig om.

ROG Falchion Ace er hvidt og med grålig skrift på bunden af nogle af tasterne. Fordi der er tale om et 65% design og man på den måde “mangler” en del taster, så er der lavet genveje til disse, som så aktiveres via FN-tasten. En meget almindelig måde at gøre dette på denne størrelse af tastatur. Dog er teksterne her på ROG Falchion Ace en smule nemmere at se grundet tastaturets hvide overflade og mørke tekst.

Man har formået at holde ROG Falchion Ace ret kompakt og der er stort set ikke nogen ramme omkring selve taste-delen. Det betyder at tastaturet kun fylder de 30,6 cm i bredden og 3,75 cm i dybden selvom der er rigelig plads mellem tasterne, som i øvrigt har en fin størrelse – også til førnævnte pølsefingre.

Det hvide design kommer i øvrigt rigtig fint til udtryk når man sætter lys til for farverne har meget nemt ved at komme til udtryk på den hvide overflade. Om lyseffekterne er ligeså flotte på den sorte udgave af tastaturet kan jeg have min tvivl om.

Funktionalitet

Vores testudgave var udstyret med ROGs egne switches i form af NX Red, som er den lineære udgave. Du kan også få Brown og Blue, hvis du enten vil have mere modstand eller klik. Selv er jeg mest til taster uden lyd, så jeg kunne sagtens leve med de røde switche, som var utroligt præcise og havde en fin modstand. De sprang også ret ensartet tilbage, så det var rart både at skrive og spille på.

ASUS har også udstyret ROG Falchion Ace med et støjdæmpende materiale mellem tast og tastatur, men det ville være at strække den at kalde tastaturet stille. Det har en lidt mindre mekanisk bump-lyd end mange andre mekaniske tastaturer jeg har testet, men jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg ikke ville få lov at benytte dette tastatur på et åbent kontor.

Hvis du vil udnytte hvad ROG Falchion Ace kan, så kan du installere ASUS’ Armoury Crate software til Windows og skræddersy din oplevelse. Her kan du lege med RGB-lyset og lade det være synkroniseret med resten af dit kompatible udstyr, men her kan du også bestemme, hvad tasterne skal gøre. Du kan nemlig gemme fem profiler på enheden, så du har fem forskellige indstillinger afhængigt af hvad du spiller eller arbejder med.

Armoury Crate kan være en smule tung at danse med til tider. Eksempelvis lader den dig ikke lege med indstillinger på en enhed, som der er firmware-opdateringer til og det kan være irriterende at vente på nogen gange. Ellers er der dog tale om en omfattende app, som har integreret flere funktioner i én app og du kan også indstille andre ASUS gaming produkter fra samme interface. Det er også i Armoury Crate at du kan indstille hvad touchpanelet skal gøre, hvis ikke det skal være at styre lydniveau.

ASUS praler på deres produktside til ROG Falchion Ace at switchene er prelubricated, hvilket vil sige de er smurt fra fabrikken og det burde betyde at de ikke sidder fast når du trykker på dem. Jeg ville lyve, hvis jeg påstod at det var noget jeg kunne mærke, men det er samtidigt ikke noget jeg tror ASUS bare siger. På den måde er det jo endnu en flaskehals at eliminere. Dog kan jeg godt mærke at tasterne er meget ensartede og med en god mængde modstand til trods for at aktiveringen af de røde switches kun kræver 40 g. De har for mig at se også en god vandring og aktiveringspunkt på 1,8 mm. Hvis jeg udelukkende skulle skrive på tastaturet ville det ikke gøre mig noget denne var endnu lavere, men med gaming for øje, så synes jeg de har ramt en god balance.

Konklusion

At have mulighed for at forbinde to kablede computere på ét tastatur er for mange måske en lidt søgt funktion, mens det giver perfekt mening for sådan en som mig, der arbejder og spiller på to forskellige maskiner. Dette giver ROG Falchion Ace mig så mulighed for, men på samme tid er der tale om et kompakt, solidt, flot og funktionsstærkt gaming tastatur med nogle utroligt gode mekaniske taster. Touchpanelet er en gimmick i min optik, men den er nok meget rar at have som ekstra knap, når nu der er tale om et så lille og kompakt design, hvor man kan komme til at savne nogle taster. Alt i alt er jeg ret imponeret af ROG Falchion Ace, som både står flot og fungerer rigtig godt.

Positivt

  • Design
  • Taster
  • Forbindelse til to enheder samtidigt
  • Robust

Negativt

  • Pris
  • Software kan være lidt trægt til tider

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Endnu en gang ser vi nærmere på et kompakt tastatur og i denne omgang af ASUS' gaming afdeling i form af ROG Falchion Ace, som er et 65% design med hele to USB-C indgange for ikke at nævne en del andre features allerede. Læs...Test: ROG Falchion Ace gaming tastatur