torsdag, maj 9, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Sandberg 13in1 Travel Dock

Test: Sandberg 13in1 Travel Dock

De bærbare computere har færre og færre porte at tilbyde os efterhånden. Så er det godt at Sandberg går i den anden retning med deres Travel Dock med 13 forskellige input, som vi har fået til test her.

Hvad er der i æsken?

Sandberg holder det simpelt og indpakningen af deres Travel Dock er i Sandbergs vanlige sorte og blå æske, som blot gemmer på selve docken og en lille manual med oversigt over portene.

Design

Travel Docken er udført i aluminium med et kort USB-C kabel hængende ud af toppen. Aluminiumen er lidt blålig i sin farve og det synes jeg på en måde giver den et friskt look.

I min knappe tid med Sandbergs Travel Dock (cirka to uger) har jeg haft den med og op/ned af tasken uden at jeg synes den har taget ridser og skrammer til sig. Det er ikke fordi jeg tror aluminium er modstandsdygtig overfor dette, tværtimod er jeg positivt overrasket.

Selvom aluminium så viser sine krigs-ar tydeligt når de kommer, så er det på en måde rart at Travel Docken her er udarbejdet af et materiale, som kan holde til at blive brugt.

Når jeg trykker på Travel Docken og vrider den så virker det ikke som om den giver op eller på anden vis går i stykker så nemt. Det er et produkt, som hvis det skal bruges dagligt vil blive flyttet rundt på og så er det rart at det virker til at kunne holde til det.

På begge sider af Sandberg 13-in-1 Travel Dock finder du porte af forskellig type. På den ene side har du en USB-C port med såkaldt pass through, hvilket betyder at du kan overføre strøm videre til din computer med en strømforsyning. Dernæst har du RJ45 stikket til kablet internet, to kortlæsere og to HDMI porte.

I enden af 13-in-1 Travel Docken har du en VGA port, som jeg tænker man har taget med fordi man kunne udnytte pladsen og det var en billig addering, men jeg tvivler på at der er mange der forbinder deres moderne USB-C kompatible computer med en VGA skærm.

På den anden side har du så et 3.5 mm jackstik, en USB-C dataport og fire USB-A dataporte. Da Sandberg 13-in-1 Travel Dock er plug and play så agerer den altså også som lydkort for jackstikket, men bemærk at det ikke giver strøm til forbundne enheder med mindre du har en strømforsyning tilsluttet.

Funktionalitet

Sandberg 13in1 Travel Dock har en overkommelig størrelse når man tager dens mange porte i betragtning. Det som er fedt er ikke kun mængden af forskellige tilslutningsmuligheder, men derimod forskelligheden af disse.

I min optik er det dét, som lader Sandberg docken skille sig ud, for du får både videoporte i form af HDMI, såvel som dataporte med fire USB-porte og så har du både kortlæser og internetforbindelse derudover.

I enden af enheden er der også en VGA-port, men jeg kan ærligt talt ikke se dennes formål i det store hele for jeg finder det højest usandsynligt at man med en moderne computer, der har USB-C har behov for at forbinde denne til en VGA-understøttet skærm. Det gør det dog muligt at tilslutte tre eksterne samtidigt på din bærbare, men bemærk at det med MacOS kun er muligt at tilslutte én ekstern skærm, såfremt du har en af de nyere M1 eller M2 processorer fra Apple. Udover det så kan jeg kun få VGA porten til at vise det samme som den ene HDMI port så reelt kører denne 13in1 Travel Dock vel kun med to eksterne skærme reelt på Windows.

Opløsningerne skærmene kan sagtens køre i Full HD og på 60 Hz for et flydende billede, men ønsker du at udnytte en 4K skærm så bliver hastigheden altså sat ned til 30 Hz.

Båndbredden er begrænset af USB-C porten, der går i maskinen, som altså “bare” er USB og ikke Thunderbolt. Det vil altså sige at selvom computeren har fire USB-porte i alt og tre af dem er 3.0+ så skal man altså ikke forvente en maksimal hastighed på alle porte på samme tid. Jeg lavede en hastighedstest med USB-lager og var egentlig ganske fint tilfreds med hastigheden af overførsel når jeg kopierede filer gennem Sandberg 13in1 Travel Dock.

Også kortlæserne fik jeg testet, givetvis med et lidt ældre UHS class kort, som også kunne holde et relativt højt overførselshastighedsniveau, så umiddelbart var jeg tilfreds med hastigheden på Sandberg docken her. Den skal nok ikke presses til at overføre filer dagen lang på alle porte førend den nok bliver udfordret, men til daglig anvendelse er den ganske fin.

Sandberg 13in1 Travel Dock bliver en anelse varm under brug, men det er ikke voldsomt, så umiddelbart synes jeg ikke det er nogen udfordring. I hvert fald ikke under de to uger jeg havde den til test.

Derimod er jeg lidt splittet på dens materiale, som er af aluminium. På den ene side føles det ret lækkert og robust, men på samme tid er jeg bange for at smide det i tasken med resten af mine ting, da jeg er bange for det kan ridse dem.

Konklusion

Hvis du mangler porte på din laptop og måske ikke har et bestemt behov, men forskellige behov kan dukke op hen ad vejen, så er Sandbergs 13in1 Travel Dock bestemt et kig værd. Dens mange porte kan ikke udnyttes fuldt ud med en nyere Mac (for nuværende i hvert fald), men hvis du er på Windows kan du snildt forbinde flere skærme, overføre filer hukommelseskort og forbinde eksterne enheder som tastatur, mus og headset – alt sammen samtidigt. Denne adapter er mulig at parre sammen med en strømforsyning og forvandle den til en reel docking station, hvilket gør den ret funktionel.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

De bærbare computere har færre og færre porte at tilbyde os efterhånden. Så er det godt at Sandberg går i den anden retning med deres Travel Dock med 13 forskellige input, som vi har fået til test her. Hvad er der i æsken? Sandberg holder det...Test: Sandberg 13in1 Travel Dock