fredag, april 26, 2024
ForsideAnmeldelserTest: EPOS |SENNHEISER GSP 370 trådløst gaming headset

Test: EPOS |SENNHEISER GSP 370 trådløst gaming headset

EPOS | Sennheiser har måske fundet den perfekte kombination på et trådløst gaming headset, hvor de blander deres rigtig gode lyd med en batteritid på op til 100 timer i deres GSP 370 gaming headset, som vi har haft til test.

Hvad er der i æsken?

Den store hvide æske med lidt blå detaljer hist og her er en der fylder fint, men der skal jo også være plads til et ikke så lille headset. Selve indpakningen er der ikke gjort synderligt ud af og man kan godt se at Sennheiser er begyndt at tænke på miljøet med en mere moderat emballage. Selve indholdet er også relativt beskedent og holder sig til det essentielle med headset, microUSB kabel og USB-dongle. Den obligatoriske manual er der naturligvis også.

Design

GSP 370 benytter det nu efterhånden etablerede design af GSP serien og minder meget om de andre headsets i serien. I designet minder den mig mest om GSP 350, men hvor farverne er forsvundet og GSP 370 er nu et helt mørkt headset uden de store detaljer.

Det er blot Sennheiser logoet, som skiller sig ud fra dette designvalg og det gør faktisk ikke spor for det behøver ikke helt at flashe af krom eller metal alle steder. Metal finder man i øvrigt ikke meget af i konstruktionen af GSP 370, som er nærmest helt af plastik. Trods det så føles headsettet ret robust og meget solidt bygget. Det består i hvert fald min vridetest med bravour, hvor den ikke afgiver nogle alarmerende lyde eller knækker under processen. Det er ret fleksibelt og virker til at ville kunne holde til lidt af hvert.

Rent størrelsesmæssigt er det en smule mindre end fx 500 serierne fra producenten og det betyder også det er en tand strammere. Man har heller ikke mulighed for at løsne bøjlens intensitet, som det eksempelvis er tilfældet med GSP 500.
Ørepuderne og hovedbøjlen er dog fint og bekvemt polstret, så det burde være ret komfortabelt at have på hovedet, hvilket vi dog ser nærmere på lidt længere nede i teksten. Selve ørepuderne er med kunstlæder i siderne og et velour-lignende materiale på den side, som kommer i berøring med huden. Denne føles rar og kunstlæderet burde betyde at lyden bliver en smule mere indelukket end man fx kender det fra det helt åbne og nævnte GSP 500.

Mikrofonarmen på GSP 370 er ikke en lille sag og den er heller ikke just fleksibel som resten af headsettet. Det står meget lige frem om man kan lide det eller ej. Det har til gengæld det ikoniske design, som jeg synes ser ret fedt ud, om end det er lidt voldsomt i størrelsen.

I modsatte side af mikrofonen har man på den anden ørebøf en skrueknap, som man kan justere volumen med. Denne er meget nem at betjene og den har lige den mængde af modstand, så man ikke skruer for meget eller for lidt op ved en fejl.

I bunden af ørebøfferne finder man så microUSB tilslutningen, som er den man oplader headsettet med. Selvom det med 100 timer (som kommer i test senere) ikke skal oplades så ofte, så kan jeg stadig ikke helt lade vær med at give en smule kritik for ikke at vælge USB-C teknologien.

Ved siden af denne port har man et LED-lys som fortæller om status på headset og på den anden side af denne har man så en lille tænd/sluk knap, som jeg slet ikke er fan af. Den føles som om toppen af den mangler og er faldet af, hvilket bare ikke appellerer til det premium produkt, som GSP 370 jo bør være med det prisskilt dette render rundt med.

Funktionalitet

Nok om designet, så bevæger vi os ligeså stille ned til, hvordan GSP 370 er i brug og om Sennheiser også leverer den lyd man forventer nu i en trådløs udgave. GSP 370 er ikke deres første trådløse gaming headset, men det er det første jeg har været i besiddelse af, da jeg ikke var så heldig at teste GSP 670, som udkom lidt før. Den trådløse teknologi er Sennheisers egen og lover lav forsinkelse på lyden samtidigt med en høj lydkvalitet.

Software

Hvis man vil pille lidt ved indstillingerne til GSP 370 så skal man installere Sennheiser Gaming Suite softwaren. Denne åbner op for at man kan lege med indstillingerne til selve lyden og mikrofonen. Selve softwaren virker egentlig fint overskuelig og relativt nem at gå til. Overdimensioneret, men ikke desto mindre simpelt.

Problemerne starter dog med selve softwaren og GSP 370 allerede første gang jeg genstarter min maskine for det sker relativt ofte at jeg skal tage USB-donglen ud og ind igen for at den genkender headsettet i mine indstillinger. Umiddelbart tænkte jeg det var fordi jeg i forvejen har to headsets og et sæt højtalere sat til min computer, men jeg kan læse mig frem til at det tilsyneladende er et kendt problem blandt brugerne på diverse fora. Jeg fik forsøgt afhjulpet problemet af Sennheiser med en firmware-opdatering, men denne hjalp desværre ikke.

Frustrationen ved dette overskygger en smule de mange fede elementer ved dette headset i øvrigt og det er ærgerligt. Når softwaren virker, så er den dog ganske kærkommen, da man som bruger kan indstille den mere eller mindre ønske og behov.

Lydkvalitet

I dette segment var forventningerne til GSP 370 relativt store. Dels grundet prisskiltet, som ikke ligefrem er lavt, og dels på baggrund af den erfaring jeg ellers har med Sennheiser. GSP 370 ender så heller ikke med at skuffe. Lydmæssigt er det ikke helt på niveau med deres kablede headsets, hvor detaljegraden fader en lille smule, men altså nævneværdigt, men alligevel er der masser af lyd og klarhed sammenlignet med så meget andet. Bassen er ret lys, om end den bliver hjulpet på vej af det lukkede system. GSP 370 bærer præg af at Sennheiser holder sig nogenlunde tro til lyden og det betyder at fx bass ikke er overdrevet, selvom man kan indstille den gennem Gaming Suiten, men sammensat betyder det at GSP 370 kan bruges til både gaming og musik uden problemer. Jeg valgte at smide min test-playliste efter det og her performede GSP 370 ganske fortrinligt. Jeg er ikke verdens største audiofil og kunne dermed sagtens nøjes med at bruge GSP 370 til både gaming og musik.

Der er som lovet heller ikke nogen forsinkelse på lyden. I hvert fald ikke noget jeg har kunne høre. Det vil sige at rent konkurrencemæssigt vil det sikkert kun være mig, som er flaskehalsen alligevel, hvorfor jeg sagtens kunne se mig selv spille med GSP 370 og min K/D faldt da heller ikke mens jeg spillede Modern Warfare.

Mikrofon

Som nævnt så ofte før, så er mikrofonen en essentiel del af ethvert gaming headset, idet det for rigtig mange handler om multiplayer og kvalitativ kommunikation. Det handler om at kunne høre, men også om at blive hørt, for den rigtige information kan have afgørende betydning for dine medspillere i et spil CS:GO eksempelvis.

Når man tager lydkvaliteten ved afspilning i betragtning, så var min forventning til GSP 370 høj på mikrofonsiden også, men denne del skulle så vise sig at være stedet, hvor Sennheiser har skåret hjørner så at sige. Lydkvaliteten i mikrofonen er simpelthen for digital og ikke på niveau med den lyd headsettet reproducerer. I Gaming Suite kunne man vælge om ens stemme skulle være varm, klar eller naturlig og disse indstillinger kunne man sagtens høre forskel på, men ingen af dem fjernede det jeg nærmest vil kalde støj på linien.

Jeg kunne med GSP 370 ikke indstille sidetone med GSP 370 og funktionen er slukket i Gaming Suite softwaren, som om den enten kommer med en firmware opdatering eller også skyldes det bare at Sennheiser bruger den samme software til GSP 670 (eller andre headsets), hvor funktionen så er tilgængelig. Side tone er når det din mikrofon opfanger bliver spillet tilbage til dig realtime, så du kan høre dig selv. En ret fed feature for dem der kan finde ud af at bruge den, som gør at man kan snakke langt mere stille end man ellers ville for at overdøve lyden fra spillet. Selv er jeg forvirret af min egen stemme oftest.

Som ventet er Sennheiser GSP 370 konstrueret således at den muter lyden når du løfter mikrofonarmen i oprejst position. Det kan virke som en banal funktion, men jeg synes den er ret vigtig, da man hurtigt kan nyse eller snakke med sin bedre halvdel uden at involvere alle mulige andre i den samtale.

Komfort og brug

Jeg nævnte under designafsnittet at GSP 370 har lidt mindre indstillingsmuligheder end fx det GSP 500 jeg har leget med mest fra Sennheisers gaming serie. Det gør dog ikke spor for komforten er helt i top og headsettet føles blødt og let at have på hovedet. Af et trådløst headset at være, så vejer det i øvrigt også “kun” 285 gram, så det er i al fald ikke tungt.

Batteriet i GSP 370 må dog veje en del af de 285 gram for det er bygget til at holde i op til 100 timer. Selv fik jeg ikke ladet headsettet op i den tid jeg testede det og det blev til i hvert fald over 50 timer med 41% batteritid tilbage, så jeg fristes nærmest til at sige at de 100 timer nok holder fint. Afhængigt af hvordan man bruger det naturligvis. Personligt skruer jeg ikke mere op end cirka 50-60%, hvilket også har en indflydelse på den batteritid man ender med at få.

Det lukkede design af GSP 370 har også en lille downside værende at de bliver en smule varme at have på hovedet, idet varmen ikke har meget plads til at slippe væk i. Det er ikke voldsomt og ødelægger efter min mening ikke den overordnet set fantastiske komfort level. Hovedtelefonerne er i øvrigt sådan konstrueret at de har plads til opbevaring af selve USB-donglen i ørebøffen under transport. Smart.

Konklusion

Sennheiser GSP 370 gaming headsettet er lidt som en rutsjebane i Tivoli, hvor det går op og ned. På den ene side har man en fantastisk lydkvalitet med rigtig flotte detaljer og klar lyd især når man tager den trådløse forbindelse i betragtning. Dertil er headsettet ret solidt bygget og så er det super komfortabelt at have på hovedet. På den anden side så har vi med en ikke værdig mikrofon at gøre, som simpelthen ikke lever op til forventningerne og derudover er Sennheisers software bare ikke på plads endnu. Alt i alt et rigtig godt headset med utrolig lang batteritid, hvor der dog også er en del plads til forbedring på nogle ikke så uvæsentlige punkter.

Positivt

  • Lydkvalitet
  • Komfort
  • Batteritid
  • Robust og holdbart design

Negativt

  • Mikrofon
  • Software

Pris og tilgængelighed

Set til 1.499,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

EPOS | Sennheiser har måske fundet den perfekte kombination på et trådløst gaming headset, hvor de blander deres rigtig gode lyd med en batteritid på op til 100 timer i deres GSP 370 gaming headset, som vi har haft til test. Hvad er der...Test: EPOS |SENNHEISER GSP 370 trådløst gaming headset