søndag, maj 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Trust Lyra trådløs mus og tastatur

Test: Trust Lyra trådløs mus og tastatur

Vi ser denne gang på et kompakt og mobilt tastatursæt fra Trust, hvor der er fokus på plads til andre ting på skrivebordet eller i tasken fremfor et stort footprint og store taster.

Hvad er der i æsken?

Enhederne i æsken er pakket pænt og kompakt ind i papir, så de ikke rasler under transporten. Det består i øvrigt af tastatur, mus og ét enkelt USB-C kabel, således at du bruger det ene kabel til at oplade både tastatur og mus med. Det giver god mening da man forventeligt ikke har begge til at løbe tør for strøm på samme tid.

Design

Hvis vi starter med tastaturet, så er dette i et meget kompakt design uden mange ekstra knapper udover de primære i midten. Trust har dog valgt et design, hvor man har piltaster så disse skal man trods alt ikke undvære, selvom tastaturet er på blot 286 mm i bredden.

Lyra tastaturet er sort, men med tydelige hvide print på tasterne, så tasterne er nemme at kende fra hinanden og også relativt nemme at spotte i mørke omgivelser, selvom der altså ikke er baggrundbelysning i tasterne.

Til gengæld så er der i bunden af Trust Lyra tastaturet blevt plads til fødder, som kan løfte i to højder, så du kan vinkle tastaturet så det passer til din måde at bruge et sådant på. Når vi nu er ved bunden, så er der på undersiden af tastaturet også en låge, som gemmer på USB-modtageren. Hullet til lågen er dog ret meget større end selve USB-donglen og det ligner mere at der er plads til to batterier under denne. Enten har trust valgt et andet design i ellevte time eller også deler de produktion med en anden producent.

Selve Turst Lyra tastaturet har ikke nogle dedikerede genvejstaster, hvilket også ville være svært at få plads til på det kompakte design, men til gengæld er meget muligt at aktivere via FN-tasten, hvor en stor del af tasterne har en genvej gemt bag sig som alternativ til den primære tast.

Til trods for prisniveauet, som er relativt lavt, så er designet og materialekvaliteten Lyra ikke høj eller noget at være begejstret for. Den mat sorte plastik er billig og så føles tastaturet også en del hult. Da prisen er derefter er det ikke noget man kan anfægte efter min mening for funktionaliteten er der og den ser vi nærmere på længere nede. I denne kontekst er det dog værd at bemærke at Lyra tastaturet består af 85% genbrugsmaterialer, så hvis du går op i miljøet er det ikke helt skidt.

Musen, der følger med i combo-sættet bestående af Lyra tastatur og mus, er ikke umiddelbart en som Trust forhandler for sig. Denne minder meget om deres Puck mus, men der er ikke nogle genvejstaster i siderne.

Musen er også en kompakt en af slagsen, men den føles en smule mere robust end tastaturet på en eller anden måde. At låget på toppen kan tages af giver dog ikke umiddelbart mening, da det ikke gemmer på noget, som du som bruger skal have adgang til. Om du vil kan du dog vælge at gemme USB-modtageren i musen i stedet for tastaturet dog.

Scroll-hjulet på musen er sølvfarvet og virker til at være metal, men den reagerer ikke på magneter, så enten er den blot malet sølvgrå eller også er det aluminium. Det virker dog pænt opløftende for designet af musen i min optik.

Både mus og tastatur har i øvrigt knapper til at forbinde til tre forskellige enheder, hvoraf den ene er den samme og gennem den medfølgende USB-modtager. Det betyder dog at de to Bluetooth forbindelser derudover kan være fire forskellige enheder, såfremt du ønsker at bruge tastatur og mus individuelt.

Trust Lyra musen er ret flad og den mest behagelige måde at holde på den på, for mit vedkommende, var via det såkaldte claw-grip, hvor min hånd ikke hviler på musen, men blot bliver holdt på med fingerspidserne.

Bemærk i øvrigt at Trust Lyra sættet kan fås i fire forskellige farver. De andre farver kommer løbende, men vil altså have en mindre grad af genbrugsmaterialer end den sorte, skal man lige være opmærksom på.

Funktionalitet

Jeg kan godt finde på at arbejde forskellige steder. Når jeg er ude at rejse, så er tastatur og mus på laptoppen ikke altid nok, hvis jeg har en del skriveri at arbejde med. Det kan gå an, men ellers foretrækker jeg altid eksternt tastatur og mus.

Til det formål er Trust Lyra ret genialt. Det er sindsygt nemt at have med i tasken og eftersom jeg arbejder på forskellige computere og platforme, så er muligheden for at have en aktiv forbindelse til dem alle ret fed. Det er ikke en ny feature for Logitech har gjort det i en del år efterhånden, men prislejet Trust Lyra befinder sig i er en smule unik.

At forbinde til forskellige computere er ikke umiddelbart nogen udfordring hellere. Det krævede for musen at jeg læste manualen, men ellers var det til at finde ud af.

Når jeg arbejder på MacOS så bliver jeg dog mødt med at jeg skal acceptere tastaturet hver gang jeg forbinder til min laptop. Det er noget som ikke tager lang tid, men det er et irritationsmoment.

Musen er hvad den er. Så kompakt som den er så er det ikke en mus jeg ville foretrække at bruge i mange timer ad gangen, men når man er på farten, så er det mindst ligeså vigtigt at det ikke fylder i tasken man har med.

Tasterne er dog fine og ret stille at trykke på samtidigt med at scroll-hjulet er behageligt og præcist. Selve sensoren er også medgørlig om end den ikke er præcis nok til at blive gamet på. Hvis man køber Trust Lyra for at game så er man i øvrigt gået galt i byen alligevel. Sensoren har dog kun få DPI indstillinger, så hvis du kræver meget følsomhed skal du nok væbne dig med tålmodighed for musen går maks op til 1600 DPI.

Selve musen har jeg rent funktionelt ikke noget problem med. Den spiller som den skal og så må man leve med dens kompakthed dog. Tastaturet er en anden story. Når jeg laver mine reviews så skriver jeg oftest disse på de tastaturer jeg er ved at teste på det givne tidspunkt. På denne måde får jeg nemlig dagligdagen ind i det og får også vendt de forskellige aspekter.

Med Trust Lyra var det dog ikke nogen succes. Mine fingre satte sig ofte fast til tasterne og det resulterede i flere fejl end jeg har oplevet med noget andet tastatur jeg har skrevet på før. Jeg kan ikke helt sætte fingeren på, hvad der gør at tasterne driller mig så meget, men det jeg tror er at deres vandring er lidt “løs” og det betyder at mine fingre sætter sig fast når de bevæger sig fra tast til tast.

Det var mest irriterende når jeg skulle gentage den samme tast hurtigt, men jeg lærte at det var til at leve med, hvis jeg satte skrivehastigheden ned og tog det med ro. Det er dog bare ikke en optimal løsning.

Konklusion

For mig overskygger de ikke så gode taster på Lyra tastaturet de ellers mange andre features, som sættet her bringer med sig. Det er et ret kompakt combo sæt, som du kan forbinde til adskillige af dine enheder og så er det nemt at have med i tasken. Tastaturet er sågar udstyret med en masse smarte genveje så den kompakte størrelse egentlig ikke er den store hindring. Musen er som den skal være, men man skal vide at det er en flad mus, som ikke er komfortabel at bruge i lang tid ad gangen (i hvert fald for mit vedkommende). Tastaturet er passende i størrelse, komfort og fyldt med genveje, men tasterne trækker det altså ned. Hvis du er typen der ikke skriver voldsomt meget eller hurtigt, så kan det være en ret fin combo.

Positivt

  • Forbindelse med op til tre enheder
  • Tastatur har mange genveje
  • Solid mus

Negativt

  • Tastaturets taster

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi ser denne gang på et kompakt og mobilt tastatursæt fra Trust, hvor der er fokus på plads til andre ting på skrivebordet eller i tasken fremfor et stort footprint og store taster. Hvad er der i æsken? Enhederne i æsken er pakket pænt og kompakt...Test: Trust Lyra trådløs mus og tastatur