lørdag, april 27, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Tritton 720+ 7.1 Headset

Anmeldelse: Tritton 720+ 7.1 Headset

tritton-720plus_01

Der er efterhånden mange om buddet med diverse headsets til gameren, men få af dem er kompatible med adskillige enheder ad gangen out-of-the box. Tritton 720+ er et som både passer til Xbox 360, PS3 og den nye PS4. Endvidere har den 7.1 virtuel surround og både denne effekt og de andre aspekter har vi testet grundigt for at finde ud af om netop dette headset bør overvejes i den ellers store jungle af produtker med samme mål.

Hvad er der i æsken?

Hvis man bestiller Tritton 720+ via internettet skal man være forberedt på en stor kasse for jeg blev faktisk overrasket. Dette er bestemt ikke en dårlig ting for det plejer at betyde masser af indhold. Selve æsken er temmelig standard med illustration af produktet foran og features og specs bagpå. Når man begynder at pakke op bliver man først mødt med en stor illustrativ manual, hvorefter man har adgang til kerneproduktet, nemlig headsettet og mikrofonen som skal sættes fast da den bliver shippet afmonteret. Under disse får man adgang til den eksterne digitale box, to Xbox LIVE kommunikationskabler, digital audio adapter til de ældre Xbox 360, optisk kabel og et USB-kabel.

Se vores unboxing af Tritton 720+ nedenfor.

[youtube id=”gnWlVvFSCjc” width=”600″ height=”350″]

Design og funktionalitet

Tritton 720+ headsettet er stort, hvilket man med det samme ser når man har æsken i hænderne, men når man trækker selve headsettet op bliver man overrasket over den lette vægt for de vejer ganske enkelt ingenting i forhold til deres størrelse. Man bliver urolig for at det har gået udover byggekvaliteten og at Tritton 720+ er skrøbelige, men idet man begynder at vride dem mellem hænderne, bukke og dreje de enkelte dele får man en bekræftelse på at dette bestemt ikke er tilfældet. Man har tværtimod med et robust og veludført produkt at gøre.

tritton-720plus_04

Farvekombinationen på Tritton 720+ er hvid og sort med en snært af orange ved logoet på selve ørebøfferne samt en del af polstringen i indersiden af ørebøfferne. Der er tale om en blank mælkehvid farve på ydersiden og så en sort inderside hele vejen rundt. Det hvide bliver brudt med en sort streg gennem midten, hvor der på toppen af hovedbøjlen står skrevet “TRITTON”. Designet på Tritton 720+ føles unikt uden at jeg kan sætte en finger på, hvad der giver mig dette indtryk, men det kan være de små ting som udgør en helhed, der gør det.

tritton-720plus_06

De 50mm ligger inde i de store over-the-ear ørebøffer, som gør at man som bruger bliver slugt ind i lydoplevelsen. Disse ørebøffer vippes så de tilpasser sig hovedformen og de kan ligeledes drejes i ægte DJ-style så man kan smide Tritton 720+ om halsen og få sig en pause. En anden måde, hvorpå man nemt kan få en pause er ved at koble headsettet fra ved ca. 80 cm længde og eventuelt gå ud i køkkenet og hente en sodavand for at komme tilbage og nemt og hurtigt slutte sig til spillet igen da kablet er todelt og skilles ved fjernbetjeningen. Fjernbetjeningen virker ved første øjekast stor og klodset, men den har til gengæld mange af de features man skal bruge, såsom at indstille mængden af volumen i hhv. spillet og chat, mens man ligeledes kan aktivere mute og SVM (Selectable Voice Monitoring). SVM afgør om man kan høre sig selv i høretelefonerne, hvilket kan være rart når man spiller om natten og skal forsøge at være stille grundet de andre beboere, men man ønsker jo at vide om man bliver hørt. Kablet der går videre fra fjernbetjeningen og til ekserne boks er en hel del tykkere end de første 80cm, hvilket kan skyldes de ekstra funktioner som fjernbetjeningen skal sende ned til den eksterne boksen. Et tykkere kabel kan godt være klodset og fylde meget, hvilket det også gør med Tritton 720+, men til gengæld har det sin fordel i at det ikke så nemt vikles omkring sig selv. Stikket der er i den anden ende og går i den eksterne boks er specialdesignet og man kan altså ikke bruge den eksterne boks med et par andre hovedtelefoner. Den nævnte mikrofon er i øvrigt aftagelig blot ved at man drejer det på plads i venstre ørebøf. Mikrofonens arm er af metal og dermed nem at tilpasse i vinkel og hældning. Toppen af Tritton 720+ headsettet er med en blød pude, der behageligt hviler på hovedbunden og gør at det faktisk er ganske rart at have på hovedet. Selv efter længere tids gaming var der ingen gener og dette oplever jeg personligt meget sjældent.

tritton-720plus_05

Den eksterne boks, som gør magien mulig, så at sige, deler de designmæssige features af selve headsettet med hvid, sort og orange. Det gør at den føles diskret på TV-bordet, eller, rettere sagt, det ville det gøre, hvis ikke det var for boksens størrelse, for den er faktisk temmelig stor når man tager dens funktion i betragtning. På fronten har man adskillige blå LED-lys der fortæller om status på lyden. Man kan her ved tryk på en knap se skift mellem de forudindstillede opsætninger til gaming, musik og film, som Tritton 720+ er udstyret med.

tritton-720plus_03

Opsætningen af Tritton 720+ er nemmere end man kunne have frygtet, for det kræver blot to kabler, det optiske og USB, og så er man kørende. Det kræver naturligvis indstillinger på selve konsollen, der skal vide at lyden nu skal ud af en Dolby certificeret kilde via den optiske udgang, men efter ganske få minutter er man kørende.

tritton-720plus_07

Når vi nu har kigget på og opsat Tritton 720+ headsettet er det blevet tid til det vigtigste aspekt, nemlig ydelsen. Eftersom producenten via den eksterne boks giver mulighed for at benytte dette headset med musik- og film-presets tænker jeg at vi ligeså godt kan få denne performance ud af verden for at bevæge os mod den mere vigtige gaming del, som må siges at være det Tritton 720+ er bygget til. Sidstnævnte kan i virkeligheden også mærkes for trods film og musik indstillingerne er det ikke her dette headset brillierer. Især musik virker meget flad og uden den mængde dybde man ville få fra et middelmådigt sæt hovedtelefoner bygget til formålet. Det er ikke at Tritton 720+ på noget tidspunkt lyder decideret skidt, men der er lang vej til at det kan erstatte et par hovedtelefoner bygget til musik. Smider man derimod Battlefield 4 i konsollen og fyrer op er der tale om noget helt andet. Det kan man delvist takke DICE for, da de er kendte for at lave lyddelen i deres spil ligeså medtagende som grafikken og her føler man at Tritton 720+ kommer til sin ret. Personligt er jeg altid spektisk overfor surround med et par høretelefoner, der blot har to drivere, men med Tritton 720+ er der ingen tvivl om at effekten er eksisterende. Man får følelsen af at være i centrum af det hele i de spil der vælger at udnytte funktionaliteten. Battlefield-serien er en af dem der gør et mesterværk ud af det og her er det ikke blot surround-effekterne, der kommer til udtryk, men alt er simpelthen så realistisk og medrivende at man ikke kan undgå og blive revet med. På Xbox 360 var det Forza 4, som tydeligt kunne lade spilleren mærke, hvor modstandernes biler kom fra og var ved at overhale henne, smatidigt med at ens motors brumlen kunne lokaliseres. Det skal nævnes at Tritton 720+ mangler en smule kraft i forhold til det man sidder og venter med 50mm drivere og bassen er også en smule mere diskret end hvad godt er. Bedst beskrevet som manglende power størrelsen taget i betragtning. Man skal, og kan kun, rose den velbalancerede lydsammensætning, som Tritton 720+ dog præsterer. Det er denne der gør at enhver spilgenre tager sig godt ud på dette headset. Den lave vægt giver en god komfort, som til at starte med gør at man tvivler på isolationsevnen, men Tritton 720+ viser tydeligt at man behøver ikke have følelsen af et tungt omsluttende headset for at man kan fordybe sig i sin lytteoplevelse.

Konklusion

For dem der foretrækker pålideligheden af en kablet lydkilde til deres spillekonsol, så er Tritton 720+ bestemt et kig værd. Det formår at give en ordentlig lydoplevelse i spillene og en god virtuel surround fornemmelse til en overkommelig pris. Med den gode isolationsevne gør den ligeledes lydoplevelsen privat og med mulighed for at høre sin egen stemme, kan man spille nærmest ubemærket om natten, mens de andre beboere i huset eksempelvis sover. Den eksterne boks fylder en del, men, hvis man ikke skal bruge dens ekstra funktioner til film og musik, hvor den alligevel ikke brilleirer, så kan den snildt gemmes en smule af vejen. God lyd, god pasevne og en god pris gør at Tritton 720+ varmt kan anbefales.

[checklist]

  • God pasform
  • God surround-effekt
  • Isolationsevnen
  • Lav vægt
  • Virker med PC, PS3, PS4 og Xbox 360

[/checklist]
[badlist]

  • En smule flad flyd
  • Den store eksterne boks
  • Tykt kabel gør det svært at gemme væk

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 938,-, find forhandler og den bedste pris på Tritton 720+

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

1 KOMMENTAR

  1. Lidt ærgerligt at det ikke kan bruges med XboxOne. Jeg søger nemlig en afløser til mit Astro A40 headset.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Der er efterhånden mange om buddet med diverse headsets til gameren, men få af dem er kompatible med adskillige enheder ad gangen out-of-the box. Tritton 720+ er et som både passer til Xbox 360, PS3 og den nye PS4. Endvidere har den 7.1 virtuel...Anmeldelse: Tritton 720+ 7.1 Headset