tirsdag, april 30, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech TK820 Wireless All-in-One tastatur

Test: Logitech TK820 Wireless All-in-One tastatur

Alt-i-én tastaturer vinder hurtigt frem for tiden, eftersom flere af os har en eller anden form for mediecenter eller smart tv, som understøtter et eksternt tastatur, men sjældent ser man meget andet end de gængse taster og et simpelt pegefelt. Det vil Logitech TK820 nu gøre en ende på ved at introducere lækkert design blandet med et multi-touch pegefelt. Der er tale om et trådløst alt-i-et tastatur med et stort pegefelt, som vi nu skal kigge en smule nærmere på.

Hvad er der i æsken?

Man finder selve Logitech TK820 tastaturet omsluttet af gennemsigtig plastik hele vejen rundt, således at man kan se det kileformede design på selve tastaturet, mens bunden er i pap og gemmer på en unifying modtager og brugervejledning, mens de fire AA-batterier er sat i på forhånd.

Design og funktionalitet

Som nævnt er Logitech TK820 et nærmest kileformet tastatur med en cirkulær top, som går mod en spids i bunden. Midterstykket er blåt mens resten af tastaturet er sort og det giver en ganske fin kombination i min optik, men jeg ville nu mene at det havde været mere neutralt og stilrent at lade den blå blive erstattet af en mere traditionel farve.wireless-all-in-one-keyboard-tk820 (2)

Af et portabelt og trådløst multimedietastatur, hvilket jeg klassificerer Logitech TK820 til at være, så er det relativt tungt i forhold til konkurrencen og jeg har ikke rigtigt affundet med mig selv om jeg synes det er godt eller skidt. Når jeg sidder og arbejder med det så er den ekstra robusthed og tyngde faktisk ganske rar, men når jeg skal have tastaturet frem og tilbage fra dets gemmested så er det en smule tungere end jeg er vant til. Når det dog er sagt så er det nævneværdigt at tasterne på Logitech TK820 slet ikke føles som det man normalt ser på et alt-i-et tastatur, men snarere som noget fra et rigtigt tastatur og med god afstand samt vandring på dem, hvilket gør større skriveopgaver problemfrie. Faktisk skriver jeg også denne anmeldelse på netop dette tastatur og har intet imod det. Dertil kan man takke Logitech PerfectStroke teknologien som fordeler trykket på tasten og den føles ganske lineær uanset om du trykker på midten eller kanten af tasten. Tasterne er dog ikke engang den bedste del. Det er derimod det rigtigt store pegefelt ved siden af tasterne, der får Logitech TK820 til virkelig at skille sig ud fra mængden. Der er tale om et multitouch pegefelt med indbygget klik-funktion, hvilket betyder at man kan trykke på hele overfladen som om det er en stor tast.

Pegefeltet får man dog mest glæde af ved at installere softwaren til Logitech TK820 på sin Windows 8 maskine, hvortil man kan anvende multi-touch genvejene og funktionerne. Dem der har erfaring med Mac computere ved hvilke genveje man kan forvente og der er også flere til fordi man har Windows 8 som styresystem. Disse genveje er ganske brugbare og vigtigst af alt virker de helt efter hensigten. Man kan eksempelvis bruge to, tre eller fire fingre til at svippe på forskellige måder og dermed aktivere genveje såsom Windows, skrivebord, frem/tilbage og meget mere. Dette er i hvert fald med til at gøre brugeroplevelsen i Windows 8 langt sjovere end med traditionel mus når man blot skal surfe og “hygge”. Desværre virker disse gestus kun i Windows 8 og man får dermed ikke glæde af dem ved at forbinde Logitech TK820 til andre styresystemer.

//media.ereviews.dk/#!album-175

Pegefeltet er både det bedste og det jeg havde størst udfordringer med på Logitech TK820. Nu hvor ovenstående afsnit gik med at rose de mange funktioner og genveje man fik adgang til vil jeg her komme med knap så gode nyheder. Efter adskillige uger med Logitech TK820 har jeg forsøgt at give det en chance med at lære pegefeltet at kende førend jeg konkluderede om det var mig eller dette pegefelt der var skyldig og jeg må erkende at det er pegefeltet. Problemet er overfølsomhed og fordi hele feltet er som én stor tast så mister man nogle gange grebet når man eksempelvis skal markere noget for herefter at slippe, så kommer man alt for nemt til at fortælle tastaturet at man har trykket og så forsvinder ens markering jo. Denne udfordring skete alt for ofte og måden jeg fik det til at virke på var ved at være utrolig påpasselig når jeg arbejdede med markeringen og dette bør simpelthen ikke være tilfældet.wireless-all-in-one-keyboard-tk820 (3)

Mobiliteten med Logitech TK820 er muligvis en smule begrænset i forhold til de helt små All-in-One tastaturer, men til gengæld får man også langt mere funktionalitet og noget der minder om et fuld størrelse tastatur at skrive på. Dette tastatur skinner dog også igennem ved den rækkevidde jeg har fået med det – i forhold til andre testede vel at mærke, for jeg kan ikke få det til at matche de 10 meter som producenten ellers lover på deres hjemmeside. Jeg kunne bevæge mig i min stue nærmest uforstyrret, men gik jeg ud over de 6 meter føler jeg i hvert fald at jeg blev udfordret. det kan være væggene der kommer i vejen eller andre trådløse enheder, men 10m fik jeg den ikke til at præstere.wireless-all-in-one-keyboard-tk820

Konklusion

Pånær en smule overfølsomhed på pegefeltet, som giver udfordringer i Windows og markering, så er jeg faktisk ganske fint tilfreds med Logitech TK820 som byder på genveje og gestus til nemmere og hurtigere navigering, men for mit eget vedkommende er det vigtigste og sublime ved Logitech TK820 tasterne som er dejligt nemme at skrive på sammenlignet med alle andre mobile tastaturer jeg har haft glæden af. Den ekstra vægt kan jeg ikke blive klog på for på en måde kan jeg både elske og hade den samtidigt, men afslutningsvist vil jeg dog sige at Logitech TK820 er et ganske fornuftigt tastatur til både mediecenter og Windows 8 og så er det vel et ekstra plus, hvis det for nogle skulle være en og samme. Prisen kan jeg dog ikke helt vouche for.

[checklist]

  • Tasterne
  • Robust
  • Multi-touch pegefelt
  • Design føles lækkert

[/checklist]
[badlist]

  • Til tider for overfølsomt pegefelt
  • Prisen

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 550,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Alt-i-én tastaturer vinder hurtigt frem for tiden, eftersom flere af os har en eller anden form for mediecenter eller smart tv, som understøtter et eksternt tastatur, men sjældent ser man meget andet end de gængse taster og et simpelt pegefelt. Det vil Logitech TK820...Test: Logitech TK820 Wireless All-in-One tastatur